• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALRAUNE: tatra 1203, za sytič se tahalo pomocí kombinaček, někdy to obstarával spolujezdec, byl-li silnější. Ale to jsem ještě moc řídit neuměla, nebo skoro vůbec a každá jízda po lesní cestě pro mě byla horor. Na silnici mě skoro nepustili. Naštěstí.

    (Nejsem tak stará, v práci bylo tak starý auto :D)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MAR_TINA: Když odcházela moje čtyřista pětka, musela jsem řadit s meziplynem. Jo, doby, kdy byly lodě ze dřeva, muži ze železa a řadilo se oběma rukama :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    teda, jednou jsem měla tu čest řídit citroena kachnu, to byl zážitek. Fakt báječný, pochopila sem, proč se tomu říká sport, plné soustředění a dřina :). Od té doby si nestěžuju (skoro) na žádné řazení.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KAMPA: Super ovládá své auto, ale neorientuje se v provozu?

    Hele, já si fakt nemyslím, že je kumšt někam dojet, jen proto, že řidičei přejíždí z pruhu do pruhu a nedávaj blinkry. Kumšt je sednout si do cizího střepu a normálně s ním jet, kumšt je couvat s návěsem náklaďáku, kumšt je řídit některý veterány. Tohle, co ty popisuješ, plus špatně couvat a parkovat, tomu bych prostě neříkala jezdit dobře. Ani sama o sobě si nemyslím, že jezdím dobře a to s couváním, parkováním, ani s řízením dálek v cizině problém nemám. Myslím, že to by prostě člověk měl zvládnout za pár let od získání řidičáku. Ovládat auto, orientovat se v provozu, odhadnout plus mínus co si můžu dovolit. Opravdu dobrých řidičů je imho tak deset, patnáct procent maximálně, to jsou ti nadaní a nadané.
    A podélné parkování fakt není žádná vrcholná řidičská finesa, to je nutnost. Možná se toho lidi zbytečně bojej, protože se o tom moc mluví.
    GIO
    GIO --- ---
    TIMA: uplne ti rozumim, ja se chxstam na viano ci podobnou dodavku, to pak budu na tebe vzpominat, jak ti to jde.))
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Alraune - ja myslim, ze bud sou dobrí řidici-ky nebo spatny - a ti spatni se bud vyjezdej a stane se z nich dobrej ridic, nebo zustanou spatnymi ridici porad, i kdyby jezdili kazdej den. proste na to nemaj "talet, sesty smysl..." a ja nevim co vsechno.
    o sobe si myslim, ze ridim dobre. parkovani a couvani ovsem ladit musim.
    ono jet z bodu A do bodu B je tezky - a je to kumst, vzdyt si vem, ze kazdej druhej ridic nedava blinkr, prejizdi nesmyslne z pruhu do pruhu, na kruhaci ti vjede do protismeru....
    znam holku , ktera super ovlada svy auto, dokaze si sama i neco orpavit, ale hrozne nerada s ni jezdim, pac jezdi spatne (zmatene, roztrzite, nediva se poradne do zrcatek atd atd...

    (ale takhle si to asi nejak myslela, ne?)
    TIMA
    TIMA --- ---
    ALRAUNE: Asi tak.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Jo, ještě k tomu parkování. Nechtěla jsem naznačit Kampě, že blbě řídí, spíš se tak nějak celkově zamyslet nad tím, čemu se říká "řídit obstojně". To, že člověk dojede z bodu A do bodu B prostě neznamená, že nějak zvlášť umí řídit a pokud takovému dojmu podlehne, může se dostat do průseru. Je pár lidí, o kterých si myslím, že umí řídit, všichni jezdí denně, daleko a s různými auty, auta prodávají, opravují a stejně mockrát bourali. Imho se člověk učí řídit celý život a vždycky, když postopí do dalšího levelu, tak zjistí, že vlastně umí hovno :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ALRAUNE: ja jsem si porad rikala, ze mi na tom prijde neco vadnyho :-D ale moc jsem nad tim nepremyslela, protoze se mi to praktikovat nechce
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KAMPA: Hele, nikdo neřídí obstojně, když neumí zaparkovat podélně. Nebo takhle, možná jsou lidi, co se to nenaučí celý život, protože to prostě nepotřebujou, ale to, že parkuješ, znamená, že s autem umíš manévrovat. To, že umíš projet zatáčku a jet dopředu není žádnej kumšt, důležité je to auto cítit, ne jen k parkování, ale třeba i k řazení do pruhů, atd. A nedá se to imho ani nijak ošulit, člověk to prostě získá jen praxí.
    A můj osobní názor, malá bouračka je dost důležitá, aby člověk opravdu uměl jezdit, sice jsou z toho nepříjemnosti, ale ten reflex, co získáš, ti může zchránit zdraví.
    Před lety jsem s blbě brzdícím peugeotem 405 nedobrzdila a buchla do dodávky před sebou, jen trochu, ani to nešlo na pojišťovnu a mě čumák snejtovali, ale od té doby, jakmile se blížím k překážce, brzdím mnohem dřív, než si rozumem uvědomím, že tam opravdu je. Reflex je oko - noha, hlava až potom :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MADIETTA: Hlavně, žes nebouchla do někoho.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: Kužely jsou imho úplně na hovno. Podle čeho se při parkování orientuješ? Podle chodníku, auta před tebou a auta za tebou. Kužel za zadkem auta nemůžeš vidět, a před čumákem od určité vzdálenosti už taky ne. Spíš parkovat úplně normálně, standardně k chodníku, ale do větších míst, a získat zručnost. A hlavně celou dobu držet spojku. Kužely můžou být k něčemu, když se člověk učí couvat, ale pražské parkování se mezi ně nenaučíš.
    TIMA
    TIMA --- ---
    MADIETTA: Promiň, jako matka s nervama velmi často v kýblu to chápu, ale fakt mě ta představa rozesmála :)

    GIO: Ano ano, Drtinka je nejlepší autoškola, díky z ani. Minulý týden jsem zaparkovala s Caravellou na Národní za plného provozu do tak těsného místa, že bylo na každé straně pár čísel. Připadala jsem si jako mistr světa :))
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KAMPA: tak to bych se podelala strachy. Dotedka vidim policajty, vim, ze jsem nic neprovedla a mam stazene pulky. Vtipne je, ze mam sluzebni auto, najezdim hodne a muj drahy si ho obcas pujcuje vecer na nejake pojizdeni, tak uz ho kontrolovali dvakrat i dejchal. Jednou mi sel preparkovat, protoze jsme meli nakladat tezke veci, ja rikam, papiry si ani neber, uz je mam v kabelce, on rikal, hele, objedu blok, to uz si je vezmu radsi... a lup ho, cihali za rohem.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: povídám, byla to jednosměrka a parkovalo se jenom vlevo. Takže doleva to umím jako z partesu. Zato doprava, to je jiná věc. :-D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Gio - no on u me zastavil s kolegou, co tam jako vyvadim a ja ze se bojim vyjet. za mnou stala naka silená kára a ja s Fáčkem. bala jsem se , ze ho bouchnu. no tak jim to rikam, ze mam cerstve ridicak a jestli by mi nemohli pomoct.
    nejlepsi bylo, ze za mnou jeli z vinohrad az na cernak...:DDD
    GIO
    GIO --- ---
    heeh tak to ale nesmis rikat cajtum.))
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Gio - tak to je fajn, ze uz ti to jde bez problemu....ja jednou poprosila policajta, kterej u me zastavil a koukal, jak tam sachuju s autem, jestli by mi nevyjel /mela jsem par dni ridicak uplne ztracena/ a on mi rek, ze ne, ze si musim poradit sama. nak sem to dala, ale jako prihlizejicich nakonec bylo hodne a nedivila bych se, kdybych se objevila na youtube atd...:))
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Madietta - jaj tak to je blby, ale to bych ani nebrala ./jako slepice/.. byla si unavena , dítko zlobilo a stalo se!!!
    tak to se pak mrknu na naky ty videa, potrebuju to jako sul.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KAMPA: jak si najet a kdy jak točit, o tom je dost instruktážních videí na netu, já se to podle toho učila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam