• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    TIMA
    TIMA --- ---
    GIO: Když mám hodně zabijácký, beru si do auta přezutí. Ale jenom když musím kvedlat, s automatem je to jedno.
    GIO
    GIO --- ---
    tak mi zas vubec neva zabky..
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Mar_tina - tak to jses dobra, ono to totiz chce, aby clovek musel takhle parkovat...pak se to nauci v pohode.

    Alraune - to jo...samo je lepsi neresit , jet...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Na podpatcích řídím pořád, blbý na řízení jsou žabky, a boty na platformě. Taky pantofle, můžou se zaseknout a zašprajcovat mezi podlahu a pedál.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KAMPA: Jsem z Letný, tady je většina křižovatek blbejch, navíc většinou ještě křižují tramvaj. Kdybych to nějak řešila, musela bych se zbláznit.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Gio - ja v podpadcich neridila, ale mam takovy letni botky na vyssi podrazce a nic moc...ale v kramflecich se pry ridi dobre :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dobrý řidič by hlavně neměl tyhle věci nějak složitě teoreticky řešit. Prostě někam jedu, vytisknu si mapu, sednu do auta (zkontroluju tu a tam něco, oleje a světla ;) a vyjedu, dojedu. Křižovatka se spadlýma světlama nebo řidič kloboukář bez blinkru mě může lehce akutně vytočit, ale snad to není něco hodného obavy před cestou nebo zapamatování na týdny poté.

    V Praze se někdy obávám parkování ve smyslu, abych našla místo blízko a neměla zpoždění nebo abych nemusela na placené. Rozhodně ne ve smyslu jak se to tam probůh vejde.

    Na druhou starnu se není třeba bát. Většina lidí se časem vyjezdí (no, někdo ne :D) a začne řízení vnímat jako běžnou činnost. Stačí čas a kilometry. Sváteční budou dál sváteční, řešit každou cestu předem a potom, ono to jednou týdně mimo špičku přežít jde. Nejhorší však zůstavají namyšlená agresivní hovada nedodržující předpisy, ti jsou opravdu pohroma životu nebezepečná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dneska mi došlo, proč asi umím parkovat. Já totiž k domu parkuju podélně, do kopce, na velmi hrubým štěrku nebo jílu dle aktuálního stavu silnice, mezi vrata a dekl od vodovodní šachty a nesmím odřít ani auto ani omítku od domu a k domu to musím nacat na zrcátko+max 10cm, aby byla průjezdná silnice. :)))

    Vesnici na vás, žádnou Prahu :)))

    GIO
    GIO --- ---
    btw, jak vam jde rizeni v podpatcich? ja mam problem i v botach s tvrdou pevnou vyssi podrazkou, ale uz to trenuju a mozna se jednou dopracuju i k jehlam,)(az se na nich naucim chodit teda.)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    já bych to okomentoval, ale radši k tomu nic neřeknu :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Alraune - a jo...akorat to parkovani je obcas psycho. vcera jsem kuprikladu musela zaparkovat do prudkyho kopce mezi dve auta podelne a reknu ti, ze zadna sranda. ale to se da vypilovat, mas na to vetsinou klidek, ale kdyz se dostanes na neprehlednou krizovatku, kde prestanou fungovat semafory, tak podle me tam, se presne ukaze jak clovek umi ridit...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KAMPA:
    No, ale v těch podmínkách jezdíme všichni, ne? Já vůbec nehodnotím, jak řídíš, jen si myslím, že pokud někdo jezdí normálně, tak musí být schopen zaparkovat. Lidi nedávají blinkry a nedávají přednost zprava, to je smutná pravda.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Alraune - kazdej ma svuj nazor, ja s tebou az tak teda nesouhlasim.
    jako rada bych si nekdy zkusila ridit nakladat, tirak...ovsem nemam zatim moznost. ridila jsem po evrope, ridila jsem ultra stary strep. a jezdim kazdej den, bez vyjimky.
    jela jsem s vozejkem atd. zkuseností mam hodne a myslim si, ze ridim dobre....
    nehlede na to, ze je kumst nekam dojet - jako nezlob se na me, ale kdyz dobra půlka ridicu je agresivni, nekomunikují s tebou, tak to je dost slozity.
    ono jako kdyz auto odbocuje a neda blinkr, tak to do nej v klidu muzes poslat a takovych situaci jsou tuny.
    TIMA
    TIMA --- ---
    ALRAUNE: Hm, couvat s vozíkem teda fakt neumím...
    Ale krásně jsem se naučila rozjíždět do kopce bez ruční brzdy, když jsem řídila dodávku, kde jsem na ručku prostě nedosáhla :).
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MAR_TINA: Dvanácsettrojky byly ďábelský auta, jela jsem tím, ale nikdy jsem to neřídila. Nejstarší, čím jsem jela, byla stodvacítka.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: Jo, někdo nikdy. Zpravidla ti, co v Praze nežijí :) Každopádně kužely imho nejsou řešení. Musela bys mít minimálně obrubník, aby to mělo aspoň nějaký smysl.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALRAUNE: tatra 1203, za sytič se tahalo pomocí kombinaček, někdy to obstarával spolujezdec, byl-li silnější. Ale to jsem ještě moc řídit neuměla, nebo skoro vůbec a každá jízda po lesní cestě pro mě byla horor. Na silnici mě skoro nepustili. Naštěstí.

    (Nejsem tak stará, v práci bylo tak starý auto :D)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MAR_TINA: Když odcházela moje čtyřista pětka, musela jsem řadit s meziplynem. Jo, doby, kdy byly lodě ze dřeva, muži ze železa a řadilo se oběma rukama :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    teda, jednou jsem měla tu čest řídit citroena kachnu, to byl zážitek. Fakt báječný, pochopila sem, proč se tomu říká sport, plné soustředění a dřina :). Od té doby si nestěžuju (skoro) na žádné řazení.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KAMPA: Super ovládá své auto, ale neorientuje se v provozu?

    Hele, já si fakt nemyslím, že je kumšt někam dojet, jen proto, že řidičei přejíždí z pruhu do pruhu a nedávaj blinkry. Kumšt je sednout si do cizího střepu a normálně s ním jet, kumšt je couvat s návěsem náklaďáku, kumšt je řídit některý veterány. Tohle, co ty popisuješ, plus špatně couvat a parkovat, tomu bych prostě neříkala jezdit dobře. Ani sama o sobě si nemyslím, že jezdím dobře a to s couváním, parkováním, ani s řízením dálek v cizině problém nemám. Myslím, že to by prostě člověk měl zvládnout za pár let od získání řidičáku. Ovládat auto, orientovat se v provozu, odhadnout plus mínus co si můžu dovolit. Opravdu dobrých řidičů je imho tak deset, patnáct procent maximálně, to jsou ti nadaní a nadané.
    A podélné parkování fakt není žádná vrcholná řidičská finesa, to je nutnost. Možná se toho lidi zbytečně bojej, protože se o tom moc mluví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam