MIST:
MIST: Já fakt nevím, co tady moralizuješ a proč vlastně. Navíc jsi mimo... ta úvaha vychází z toho, co ta paní sama inzeruje na netu... Zakázka za 8,5mega bez DPH je moc velká, druhý projektant, co jí vypočítal, že ten barák je za 12 mega že se asi zbláznil atd... je zjevný, že počítá s mnohem menší cenou. Jenže ten barák má 200 m2 zastavěný plochy, dvě patra, je ve svahu se spoustou zemních prací, museli budovat příjezdovou cestu, utápí do země dvě gigantický retenční nádrže, mimo to bude samostatně stojící zahradní domek, má obrovský okna osazený drahým strojem, bude dělat nesmyslný falešný trámy a kde co... jen 400 m3 podlahový plochy x cca 30000,- Kč za metr v dnešních cenách je vemli hrubým výpočtem těch 12 mega a ten projektant, co ho vyhodili byl IMHO celkem v reálu...
To prostě nemůže o moc levněji vyjít... mě je to v zásadě jedno a je mi osobně celkem fuk, kolik někdo proinvestuje za svůj barák i jestli ty prachy vydělal, vyhrál nebo kde je vzal... ale tady to celý zavání průšvihem a já osobně z toho radost nemám. Potenciálně je výsledkem jedno rodinný neštěstí a vesnice (asi i teď nijak krásna podle těch staveb pod nima) zohyzděná monstrózní, nedostavěnou a neprodejnou (alespoň bez velký ztráty) stavbou....