• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZIGI: to by se mi teda nechtělo.
    Mám banku bez keců, bez podmínek a nemusím nic. Kartičku mám jednu ošklivoua jednu stříbrnou a ta se prý obchodníkům hodně nevyplatí (na bussiness jsou prý pořád ošklivé poplatky)
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    MAR_TINA: Ani nemusis posilat 50 najednou... muzes i po kouskach behem mesice (jedu 15, za par dnu 15, pak 20 a nasledne si poslu 30 zpet... rikam tomu bankovni pingpong)... a cerny karty jsou sexy :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JAKE_UP: u me stacilo jen tech 50k a nic jinyho, dva roky zpet. A rekla mi to rovnou pani se kterou se to sjednavalo, ze to mam klidne tocit tam a zpatky, kdyby bylo treba. Takze to muzes tocit po litru, kdyz ti to prijde jako dobrej napad:)
    SITH
    SITH --- ---
    MAR_TINA: asi musí reportovat nějaké obraty na účtech :)

JAKE_UP: s tou úsporou 500k si nejsem jistý, myslím, že mám jinou podmínku
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MAR_TINA: Někam si tě příjmově zřaděj asi. Třeba v KB mám zlatou kartu, kterou dostane každej nýmand za pár stovek měsíčně. Ale v ČSOB musíš mít ten obrat, což mi přijde fajn, že to nemá každej.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    SITH: Tak to asi dlužíš málo! Jsou tam tuším tři podmínky - obrat minimálně tuším 50 (?) měsíčně, úspory v ČSOB tuším 500k nebo dostatečně velký úvěr. Stačí splnit dvě ze tří.

Musím říct, že mě vždycky pobaví, že díky tomu, že jim dlužím nad nějakou úroveň, se pro ně stávám premiovým klientem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SITH: to by mě zajímalo, k čemu to je jim je.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FRENNET: tak podle někoho tu reklamu s tradiční a moderní bankou udělat museli.
    SITH
    SITH --- ---
    MAR_TINA: jj, řeším to trvalým příkazem, tj. stačí jen jako obrat
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SITH: a stačí si poslat 50 z jednoho účtu a za týden je na něj vrátit nejlíp trvalým příkazem?
    GECKO
    GECKO --- ---
    JAKE_UP: Taky máme ČSOB, kdysi sjednáno přes Hypotční dům myslím, utekli jsme při refinancu od Raifky. A tehdy byla podmínka nějaký účet u ČSOB, tak mám nějaký ERA zadarmo a celkem mi to vyhovuje... pravda, v tý době zákon ty splacení a tak neupravoval, tak jsme platili nějakých 0,1 navíc za možýnost předčasných splátek po každých 12 řádných... což mimochodem bylo pěkný, u RB jsme to měli taky, ale tam to brali striktně tak, že právě každou 12 splátku lze mimořádně, ale o měsíc později už ne, je nutné opět čekat 12 měsíců.. u Hypo to bylo že když máš 12 řádných za sebou tak můžeš a začne se počítat dalších 12, což mi přišlo logický. Minulý rok nabízeli ve velkým předstihu něco podobnýho co už jsme měli, což jsem odmítli a když nastal čas, navrhli opět něco podobnýho, my oznámili, že plánujeme mimořádnou splátku asi 3/4 jistiny a na zbytek varhujeme 1,99 a spočítat splátku tak, aby to za dalších 24 měsíců bylo splacený, na což bez keců přistoupili, dál jsem neřešil, zbývá pár korun a asi rok a půl..
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    JAKE_UP: kdyz spocitam cas asistentek, ktere vzdycky otravuju, plus cas odborniku, kteri kazdy rok musi posuzovat odklad kolaudace, tak ta zbyla stovka za 3pa jim teda moc nezarobi. Ale pravidla jsou pravidla, co je na papire, dodrzovat se musi!
    SITH
    SITH --- ---
    JAKE_UP: mám to samé. Ta černá karta je sexy, ale musím tam točit 50k měsíčně kvůli tomu abych tam neměl poplatek 900kč měsíčně jakožto nějaká podmínka pro ten premium .)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ETERNITY: To by ale...byli hloupí, ne?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    JAKE_UP: ze ti previti neudelaji vyjimku na te stare smlouve a nenechaji me to smaznout...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ETERNITY:
    FRENNET: Mam Hypotecni banku, takze CSOB. Podminkou byl premium ucet v CSOB, ale nevadi mi to, mam ho zdarma a ta infinity karta je hezka. Navic se mnou jednali jako s nekym primerene dulezitym, takze to pohladilo moje ego. Predcasny splaceni bez poplatku, prakticky vsechno vlastne bez poplatku.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ETERNITY: CSOB je v tomhle s Hypotecni Bankou, ne? Ja tam v lete byla a pan na mne pres dva stoly mezi zuby neochotne sycel, ze tuhle hypo u nich musim platit pouze pres CSOB ucet a jinak to nejde. Jinak ode mne chtel nejaky nesmyslny poplatky. Dal jsem se spolu nebavili, tolik arogance jsem uz dlouho nezazila. Slecna, co jsem za ni ke stolku prisla se chudak propadala hanbou.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    No ale kdyz si to budete uzavirat dnes, tak si pohlidate moznost predcasneho splaceni zdarma (mbank bez jedineho poplatku, fio par korun, jakoze fakt stovka, nebo tak neco). To jen tu starou CSOB mam jak kouli na noze, protoze je stara. Mam tam snad uz jen 130k a okamzite splaceni by me stalo 70k.
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    TUILE: přidám čerstvou zkušenost k debatě o nákladech předčasného splacení hypo. Máme dvě hypo u monety, jedna na 2.3, druhá na 0.5m, rok a něco kdo konce fixace, přecházíme jinam. Zažádali jsme o vyčíslení nákladů, u každé hypotéky je vyčíslili na 700,-
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    LUCIASHECK: nikdy jsem tam nebyl ale uz ted se mi na hlave udelaly dve boule jen z ty fotky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam