• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    JASMINOVA: ja myslim ze jo.. ty ksrinky maji jeste ty plechovy dvirka :) nehlede na ten umakart za tim :)

ale jako jo... tohle kolo jsi vyhrala :D Na tohl euz se neda moc co rict asi :)) (pokud to teda neni samorobo domo update... (coz asi bude :) )
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    JASMINOVA: tohel se nepocita :) to delali jeste soudruzi :) :D
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    JASMINOVA: Tohle je fantastický! Kdo může říct, že má návrh kuchyně od Picassa?
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JAKE_UP: Tak, neschopná pani a dělňasové v nábytkářské firmě jsou taky potěšení. Já třeba zažila, když jsem dělala kdysi dávno skříně a kuchyně, jak jsme vyměnili montážníky a hned na první zakázce udělali průser, že do výklenku upevnili lišty vestavné skříně nakřivo a co nesedělo, vyplnili montážní pěnou a nechali být.
    Měl bys vidět můj strach, po těch zkušenostech z druhé strany, si někoho objednat.
    Ale tady v tom případě to bude jasná snaha vytřískat za málo peněz hodně muziky a vymýšlet každý týden novou změnu do návrhu. Takový zakázky většinou nedopadaly moc dobře. Což odpovídá i tomu, na kolik špatných kuchyní se dá narazit při hledání nemovisti.

Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/1+kk/plzen-bolevec-tachovska/2264300892#img=8&fullscreen=false

XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MAR_TINA: Jakozto clovek, kterej se o zmeny uzemniho planu aktivne zajima a par namitek i pozadavku na zmenu uz podal, musim jedine souhlasit s GECKO . 1) furt plati, ze silnejsi pes mrda 2) pres urednika se nedostanes. Vyhodit ze zmeny uzemniho planu neco novyho, toho se s vypetim vsech sil a nasazenim hodne pak(vcetne tech ne uplne sportovnich, jako treba medializace) da dosahnout. Ale strcit tam nejakou zmenu, toho dosahnout nejde, to je fakt libovule jednoho cloveka, kterej kdyz rekne ne, tak zadna zmena nebude.
    A i obecne s geckem souhlasim, je tezce preregulovano a regulace nevznikaji na zaklade nutnosti, ale na zaklade pocitu urednika. A to fakt nejsou ti osviceni, kvalitni architekti a uzemni planovaci, naopak bych rekl, ze na uradech sedi ten odpad tyhle profese.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GECKO: tak hlavně územní plány, plán péčo o pamtáky, plán péče por CHKO či národní park nedělá jeden člověk ani jedna firma sama. Dělá to kolektiv odborníků, pak to rozporuje / schvaluje každý dotčený orgán (obce, spolky, ....) a může se k tomu vyjádřit v podstatě každý. A podle platných zákonů.
    Tím se sice nedosáhne ideálu, ale dá se přiblížit dobrému kompromisu.

Mnohem větší problém je jeden úředník na konci, který koukne na plán domu a řekne: "Tohle se mi na místo X takto nelíbí." Nedat se. Projektant / architekt ověří, že to je v souladu s předpisy, rozporuje připomínky úředníka a pokud se to pořád nelíbí (neskutečný, co si dovolej), tak dá stížnost na nadřízený úřad. Prostě se nedat.
    GECKO
    GECKO --- ---
    77WHITE: Jsi nebezpečný člověk... zřejmě máš pocit, že vládneš odbornými znalostmi a také jedinečným vkusem a citem a proto se cítíš oprávněný říkat celému tupému okolí, jak má žít... když se lidi s takovým smýšlením dostali většinově k moci, nikdy to nedopadlo dobře, ať už si politicky říkali nebo aktuálně říkají jakkoliv...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    JASMINOVA: Asi to bude vzájemný. V dalších storíčkách popisuje, jak si Oresi špatně zaměřili výšku a vycházelo jim to o 10 cm blbě. Jako řešení dospěli k tomu, že rozeberou sádrokartonový rastr (proč to spíš nemřeměřili a nepřekreslili, to nechápu), aby následně zjistili, že to zaměřené je vlastně správně.

Jinak, musí se do měsíce stěhovat a už vědí, že nebudou mít kuchyň aní podlahy. Muhehe.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JAKE_UP: s takovou je radost dělat.
    KURE
    KURE --- ---
    77WHITE: nevim jestli víc regulací, nebo lepší, nebo možná "jen" lépe vymáhat dodržování těch stávajících. A ne, že každej kdo přinese obálku dostane vyjímku.
    A u těch regulativů, zejména mimo nějaký památkový místa, to trochu zrevidovat. :) ale kde vzít ty vzdělaný ouředníky, o zkušenostech nemluvě...
    LEA1
    LEA1 --- ---
    PLOMBDENTIST: tragédi s nekoncepčním myšlením, kteří před koupí baráku ani nenahlédnou do územních a regulačních plánů. A pak jsou překvapení, že se vedle bude něco stavět a radši barák prodají :))
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GECKO: Nikdo nerekl, ze mame ten system bezchybnej. Stavebni zakon vzdycky byl peklo.
    Ale ten system nemuze za absenci tvojeho vkusu, estetickyho citeni a nejaky kulturni empatie.
    Takze jo, regulace na tebe, melo by jich byt mnohem vic. Ty by mely bejt tvoreny lidma s adekvatnim vzdelanim a zkusenostma, a prosazovany stejne vzdelanyma urednikama.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    LEA1: jsem strašně alergická na pisálky, co tyhle jesenické krabice nazývají funkcionalistickými. Strašně.
    GECKO
    GECKO --- ---
    GECKO: Jen bych připomněl, ža tahle diskuse začala kritikou toho, že si někdo v nějaký řiti u Velkejch Popovic mezi stromama dovolil postavit srub z kulatiny. drzoun jeden... na příští milion let zničil krajinu celý střední evropy a přilehlýho vesmíru.
    GECKO
    GECKO --- ---
    GENTIANA:
    GENTIANA:
    77WHITE: Takže vlastně sami připouštíte, že to nefunguje a celý to je k hovnu, ale jasně, stačí ten předpis udělat líp a svět bude najednou skvělej...

Ne nebude... ty lidi na obou stranách budou stejný a ty vyměnit nejdou... lepší, přesnější, přísnější nebo kdovíjaký předpis tomu nijak nepomůže.

To je jak s dopravou... zavedli jsme bodovej systém, že prý vyřadí piráty z provozu. výsledkem je, že se policajti pomalu denně honí s nějakou smažkou bez papírů, co má pět zákazů řízení a opět někde jede jako kokot a nějakej předpis je mu úplně u predele. Chytí ho a dostane šestej zákaz... a diskutuje se o tom, že bodovej systém jepotřeba zpřísnit, protože pak už to ale opravdu začne fungovat... jasně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: nevim, jak dalece se změnila kvalita, ale když jsem tam byla posledně, tak jim ani v instalacích na prodejně nelicovaly dveře. Tak jsem se otočila a šla jinam, když si nepohlidaji showroom, jak to pak asi vypadá u klienta.
    KURE
    KURE --- ---
    JAKE_UP: tady myslim byl problem v komunikaci, nebo onen "kuchyňskej expert" to neuměl. Nikoliv v tom že oresi neumí ve svym editoru nastavit podlahu a zdi. Mě se na to ptali.
    A teda na oresi neni nic levnýho :D
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    JAKE_UP: Navazuji na moji oblíbenkyni. Aktuálně řeší kuchyň. Vybrala jednoho z nejlevnějších dodavatelů a je hrozně překvapená, že nemá služby jako zakázková výroba.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: mělas opáčit, že nádrž před parkováním vypouštíš.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Jsem si vzpomnela, jak mi na stavebním úřadě řekli, ze přístřešek na auto (velikostně pod limit, kdy se k tomu SÚ musí vyjádřit) bude vyžadovat stavební povolení, protoze bude sloužit k uchovávání hořlavých látek, například benzinu v nádrži auta!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam