• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    TAPINA: A víš, že se dá třeba, co já vím, přestěhovat do většiho? Výhledově.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TAPINA: Co nechápeš na větě "neargumentuj, že jste šli ven, je to jiná situace"? Jsou věci, které se venku dělat nedají, jsou dny, kdy by člověk psa nevyhnal. Jasně, že jsme jako děti taky byli venku a mnohem víc než dnešní děti, ale nešlo to vždycky, nechtělo se nám vždycky. A ptám se právě na tuhle dobu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    STARE_CASY: Šli jsme ven, protože jsem neměla svůj pokoj a budu ráda, když naši puberťáci půjdou taky radši ven, než smrdět u nás doma. Budou mít sice výhledově největší pokoj z bytu, ale stejně jim to v tomhle ohledu nic moc nevyřeší, protože jsou tři a pokoj bude jeden, víc z dispozic nevytřískáme.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ETERNITY: Jenže o tom čase to právě vždycky není. Některé věci tě vytočí do ruda, když jsou nepraktické a na hovno, i když je potřebuješ jednou týdně na pět minut. Jako třeba manželovy otvíráky na konzervy. Jak já jsem si nadávala, že jsem to neudělala už dávno, když jsem si koupila svůj první vlastní civilizovaný ovírák :D
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Můžu se zeptat těch obhájců pidipokojíčků pro děti?

Když jste šli v pubertě na návštěvu ke kamarádům nebo měli návštěvu - byli jste v obýváku společně s rodiči? A neargumentujte, že jste šli ven, to je jiná situace. Prostě jste šli na návštěvu nebo měli návštěvu (pokud to šlo).

To, že malé děti tráví hodně času s rodiči, je jasné, ale nevím jak u jiných, ale v mém okolí tohle puberta změnila. Nikde nevidím, že by puberťáci trávili s rodiči nějak mnoho času. Všichni chtějí mít více či méně (a spíš více než méně) své soukromí. Sami či s kamarády jsou ve svém pokoji, ozývá se odtamtud rachot muziky, hihňání, zvuky střílečky podle toho kterého dítěte... Ale jít i s kamarády do obýváku k rodičům a pouštět si svoji muziku s nimi? Kde tohle je? A vždyť jsme to dělali taky - nalezlí v tý mrňavý nudli v pěti lidech u kamaráda a řešili jsme, jaké nové hry se zrovna komu povedlo sehnat, jaké filmy stojí za to shánět na videokazetách, jakou muziku kdo na kazetě přitáhl, hodnotili jsme spolužačky... Jak bychom tohle mohli řešit v obýváku před rodiči kamaráda, kdy zcela pochopitelně kamarád půlku věcí tají (a rodiče se zase celkem pochopitelně tváří, že o tom neví)?

Zazněl tu argument, že nechce věci dětí ve svém osobním prostoru (což beru, tohle má každý jinak), ale dětem ten osobní prostor co nejvíce zmenšit je ok? Tohle má evidentně taky každý jinak, ale už to nechápu. A prosím nevytahovat "já jsem to tak měl(a) taky, tak to děcka přežijou" - to je na mne nějaká zvrácená msta na vlastních dětech, kterou chápat ani nechci. Prostě když se to nelíbilo mně, tak to přeci nebudu páchat na svých dětech, ne? Takže proč jim ten osobní soukromý prostor upírat, pokud nic nebrání tomu, aby měli větší pokoj?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TAPINA: Jo, máme 16 metrů do čtverce uprostřed bytu (7 dveří po obvodu, ale úložný prostor se taky vešel) a docela to oceňuju, i když v nějaké mininudli by aspoň kluci při ranním odchodu nelítali dokolečka jak splašené stádo :D.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TAPINA: to uz zase vyvolava otazky "kolik hodin denne jdes ven a kolik hodin denne travis v pokoji... a cemu chces dat prednost". Ale ja jsem exot, jsem zastance toho nemit predsin vubec.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ETERNITY: Rodina, kde se pět lidí naráz chystá jít ven, převelice ocení 20m předsíň. Věř mi, že vím, o čem mluvím :D
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    A pri techhle debatach o malych/velkych pokojich (ktere dneska mame doma jako hlavni tema, protoze hodlam kluka strcit do stejneho kumbalu) si vzdycky vybavim barak, kde vyrustal neboztik manzel. Mel pokoj, kam se mu sotva vlezla postel a stul, zato predsin je, bah... ja nevim... 20 m?! Citil se maximalne spokojeny a jediny, co k zivotu potreboval, je prave ten stul. Pravda, neni bubenik, ale basak. To se da provozovat na posteli.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak já jsem třeba neměla pokoj vůbec, protože pro jedno dítě se nevyplatí řešit přestavbu bytu, že jo :D
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Tuhle debatu nemuzete vyhrat, kazda rodina je jina, kazde decko je jine.
    A Ztraceni vypadaji, ze to decko uz nemaji jenom na projektu, asi vi, proc to delaji.
    Sice jsem si - stejne jako kdosi nize - jako prvni vsimla existence pokoje pro hosty pri tak malem detskem kumbalu, ale treba maji nemocnou babicku, co s nima bude vetsinu casu. Co vy vite. Zacalo to jako srovnani domacnosti slavnych a tahle domacnost furt proti te zaprasene vede.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JAKE_UP: To jsem si jen vzpoměl na kámoše, postavil barák jak kráva, děti během 10 let vypadli a teď je celý patro prázdný. Garáž má na jedno a další dvě stojí na chodníku ;)

Já vím co je malý bydlení.
    Starej baráček, 3 místnosti. Holka 11 s klukem 8 mají místnost, 3 x 3,4 x 2,3.
    Musí to vydržet. Když to dobře půjde a budou peníze, tak snad za rok upravíme půdu aby mohla vegetit tam. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STARE_CASY: měla jsem u kamarádů v dětství stejné pocity. Nejmenší pokoj v bytě pro dvě i tři děti a k tomu starý nábytek po někom. Takže psali úkoly na starém jídelním stole, který zabral půl pokoje, a v obýváku byla obris stěna s porcelanem.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GREW: Nemusíš stavět za x desítek milionů. Metr čtvereční v běžným rodinným domě není zase raketová položka, aby se tam pro ty fakany třeba 10 metrů navíc nevešlo.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TRISSIE: ano. Na "úkor" všech. Nejsou tam jen věci dětí... Mít tam ale pět kol celé rodiny a tvrdit, jak je potřeba kvůli tomu zmenšit dětský pokoj, protože tam jsou dětská kola, je poněkud chucpe.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    TAPINA: Tak jako...všechno jde. Bavíme se ale situaci, kdy se zcela vědomě i přes dostatečný rozpočet udělá dítěti malej kumbál, případně i přes nedostatečný rozpočet někdo upřednostní garáž před větší metráží pokojů. Nevidím jediný důvod, proč by dítě mělo své indoorové koníčky realizovat v obýváku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STARE_CASY: ale jaksi ten úložný prostor (a v tomto případě špinavý úložný prostor) zabere nějaké místo v tom domě, na úkor jiných prostor, že.
    GREW
    GREW --- ---
    TAPINA: A kdyz to vztahneme na to siti (ale plati to o vetsine konicku) to ma mit to siti tejden, dva rozlozeny jidelnim stole v obejvaku? Nebo to ma kazdej vecer uklizet? Nebo se ma dohadovat, kdyz chce nekdo v obejvaku relaxovat, zatimco ono tam dela hluk sicim strojem? Proc? Proc kdyz stavim barak za x desitek milionu mam todle resit, neni jednodussi, aby proste melo dostatecne velkej detskej pokoj, kde si muze v klidu provozovat konicka?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STARE_CASY: tisíc lidí, tisíc chutí - nesnesla bych, aby děti kramařily v naší ložnici. To je můj osobní prostor, já jim taky nerozkládám svoje věci v jejich pokojích.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GECKO: dokud se to používá, tak mi to žíly až tak netrhá - v naší ulici (14 domů, obytná zóna) bydlí něco přes 20 dětí ve věku 3-15, takže když je potřeba sladit vozový park útočné jednotky, tak zamíří k nám - já to akorát večer přepočítám a případně pošlu děti přivézt domů chybějící položky.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TAPINA: kola, brusle apod. mají nejen děti, na to je prostě společný prostor na uskladnění. Tyhle věci nemá smysl řešit v souvislosti s dětským pokojem.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TAPINA: asi neznám ty správné děti, ale v mém okolí si děti zalézají do svých pokojů a provozují tam své koníčky (pokud nejsou venku). Dětský pokoj není ložnice dětí, ale obytný prostor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam