• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GECKO: na současným přehřátým trhu ještě může prodávající chtít dát přednost tomu, kdo to koupí za cash, ale nechává si otevřenou možnost, kdyby to za kešíček nikdo nechtěl. Ale samozřejmě to nebude případ téhle nemovitosti.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Nekdo me tu kdysi naucil pouzivat vyraz "souboudi". Tady to myslim docela sedi.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    GECKO: nikdo to nechce, tak blufujou. Prodava se to uz snad dva roky.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ETERNITY: Hmm... no zvenčí to je trochu divoký a to schodiště za skřítkem se jako lomí ve dvou sklonech, nebo to jen tak vypadá?

Jinak tahle formulace "Prodávající si vyhrazuje právo vybrat kupujícího na základě jím zvolených kritérií." znamená, že se vlastně draží a prodá se tomu, kdo dá víc, nebo to je teď nějak povinný uvádět nebo jak?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    STARE_CASY: Mno jo, ale kdyz na realitnich serverech nepribyvaji inzeraty (viz situace vedle), dost blbe se nejake nove peklo hleda.

Tak treba tady me vydesil domaci skritek. Ale peklo je to teda hlavne stavebni/exterierove.

Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/ostrava-poruba-/3550476892#img=2&fullscreen=false
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    STARE_CASY: Pěkně jsi to shrnul, kolego.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Známá z Hongkongu vyrostla v jednopokojovém bytě (tamní standard). S dvěma rodičí a dvěma sestrami. Představuju si to nějak takhle:

STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ETERNITY: s tím naprosto souhlasím. Metry nedůvěru neřeší a vice versa. Měl jsem na rodiče štěstí, někteří spolužáci a kamarádi moc ne.

Ale právě proto, co jsem sám zažil a u jiných viděl, tak prostě když už možnost mám, dám dětem rád víc než je nezbytně nutné. Všude. I u toho pokoje. A o tom to celé je - možnost udělat pokoj větší tu byla, ale stejně dost lidí obhajuje, že nudle je ok. Tak jsem chtěl vědět proč. Že ta možnost často není, je jasný. Ale když možnost je a stejně pro své dítě neudělají víc, tak to nechápu.

Ale za mne už dost pátečního tématu, už jsem to zaplevelil dost :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAKE_UP: Máme 4+1 v lokalitě, ve které chceme setrvat. Větší byty tu nejsou. Naše děti mají hodně věcí a možností, které my jsme neměli, myslím, že ten opruz s náma přežijou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STARE_CASY: moje máma žila s rodiči ve 2+1 a také oni nepřemýšleli, jak jí umožnit mít vlastní pokoj, prostě měla koutek v obýváku. A vyřešili to jednoduše. NESMĚLA si vodit návštěvy domů. Nikdy nikoho. Když jim bylo pět, hrály si s panenkama na schodech. V 15 nespěchala ze školy domů, v 19 se vdala.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    STARE_CASY: Když šel někdo ke mně, tak zásadně když jsem byl sám doma. Měli jsme byt menší než mám teď obývák. A to nemám zas tak velký obývák. A máma na cizí děti nebyla zvědavá.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    TAPINA: A víš, že se dá třeba, co já vím, přestěhovat do většiho? Výhledově.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    STARE_CASY: Ja hodne chodila prave na ty navstevy (nekteri hodni kamaradi a jejich jeste hodnejsi rodicove me nechavali i prechodne bydlet) a nejaky vzorec v tom nenajdes. Pred rodicama si samozrejme nechces hrat na doktora, takze ani ti nejlepsi partaci nezarucovali to, ze se nezavrem obcas do kumbalu. Byly male byty, byly velke domy. A byly i velke domy s malymi pokoji a neduverou v rodine. Nikoho nepoznamenalo nic.
    Spis, jak naznacila Tankie, kdyz neco v te rodine neni v poradku, je metraz nakonec uplne sumak.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    PISTA1: Tak ale 10 let přeci není zase tak krátká doba. A pokud jsou děti teprve na cestě, tak mluvíme o 18 letech.

Ale je pravda, že dítě do garáže můžeš umístit vždycky, ale auto do děcáku budeš přesouvat blbě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: No, na kolejích dvě kamarádky dostaly přidělenou spolubydlící, která začala soužití větou "Doma jsem měla sama pro sebe větší pokoj, než je tohle" a tak nějak to spolubydlení gradovalo až k tomu, že si zažádaly o přestěhování a řekly jí o tom až když si balily věci.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STARE_CASY: vy jste očividně rodina solitérů, ale fakt to není jediný model.

Většina lidí má omezené zdroje, které jim vystačí na omezené množství metru čtverečních domu/bytu, což znamená, že nikdo nebude mít úplně všechno, co by chtěl. A různí lidé taky chtějí různé věci.
    A už jen ten 10m2 kumbál, pokud je pro jednoho, je výrazně víc, než měla velká většina z nás, když jsme vyrůstali.

A popravdě... ono to ani není až tak blbá průprava pro život. Silně pochybuju, že by kdokoli z nás mohl dětem, až se budou chtít osamostatnit, dopřát velké byty - půjdou na kolej, do sdíleného bytu, případně, pokud si budou jo dobře vydělávat, si někde pronajmou garsonku.
    Z 30m2 pokoje by je člověk nevystrnadil nikdy :-)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ETERNITY: holt znám hlavně to, že se v nějakou chvíli začnou děti stahovat do svého prostoru. A ani nejde nějak o to, že by rodiče začali být trapní, jenom se s časem zájmy a vkus začaly rozcházet a ten soukromý prostor byl čím dál cennější. Někde to začalo už v deseti letech, někde až v patnácti, ale prostě těch pubošů trávící čas s rodiči, zejména když jsou se svými kamarády, moc nevidím. A netrápí mne to, to soukromí jim přeju a chápu, že už mne jako rodiče vyčlení ze svých zábav. Přijde mi, že to k dospívání patří.

A opravdu se snažím pochopit, pokud to má někdo jinak (kromě těch vět "my jsme to měli taky taka vydrželi jsme to" - to je jedna z mála věcí, které mi fakt pijou krev strašně).
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TANKIE_: amen.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    ETERNITY: vytahni pokoj s kozama a ja vytahnu dvere, co se nesmely zavirat a kdyz se zavrely, nikdo neklepal. Mela jsem velkej pokoj, ale k hovnu, kdyz soukromi neexistovalo. Diky mami, dodnes se zamykam na hajzlu i kdyz jsem sama doma....
    Pardon, ja musela.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TAPINA: Myslim, ze SC zminoval, ze hodnoti situaci "pokud nic nebrani tomu, aby decko melo vetsi pokoj". U tebe tomu neco branilo. Ok. Ale jako odpoved nerelevantni. Pokud si tu mame vytahovat stara traumicka, vytahnu z historie svuj pokoj s kozama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam