Můžu se zeptat těch obhájců pidipokojíčků pro děti?
Když jste šli v pubertě na návštěvu ke kamarádům nebo měli návštěvu - byli jste v obýváku společně s rodiči? A neargumentujte, že jste šli ven, to je jiná situace. Prostě jste šli na návštěvu nebo měli návštěvu (pokud to šlo).
To, že malé děti tráví hodně času s rodiči, je jasné, ale nevím jak u jiných, ale v mém okolí tohle puberta změnila. Nikde nevidím, že by puberťáci trávili s rodiči nějak mnoho času. Všichni chtějí mít více či méně (a spíš více než méně) své soukromí. Sami či s kamarády jsou ve svém pokoji, ozývá se odtamtud rachot muziky, hihňání, zvuky střílečky podle toho kterého dítěte... Ale jít i s kamarády do obýváku k rodičům a pouštět si svoji muziku s nimi? Kde tohle je? A vždyť jsme to dělali taky - nalezlí v tý mrňavý nudli v pěti lidech u kamaráda a řešili jsme, jaké nové hry se zrovna komu povedlo sehnat, jaké filmy stojí za to shánět na videokazetách, jakou muziku kdo na kazetě přitáhl, hodnotili jsme spolužačky... Jak bychom tohle mohli řešit v obýváku před rodiči kamaráda, kdy zcela pochopitelně kamarád půlku věcí tají (a rodiče se zase celkem pochopitelně tváří, že o tom neví)?
Zazněl tu
argument, že nechce věci dětí ve svém osobním prostoru (což beru, tohle má každý jinak), ale dětem ten osobní prostor co nejvíce zmenšit je ok? Tohle má evidentně taky každý jinak, ale už to nechápu. A prosím nevytahovat "já jsem to tak měl(a) taky, tak to děcka přežijou" - to je na mne nějaká zvrácená msta na vlastních dětech, kterou chápat ani nechci. Prostě když se to nelíbilo mně, tak to přeci nebudu páchat na svých dětech, ne? Takže proč jim ten osobní soukromý prostor upírat, pokud nic nebrání tomu, aby měli větší pokoj?