• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ONDRAT: Je to pro lidi co nemají děti. Zvenku to vypadá jako po útoku plechovkou bílé barvy a uvnitř je to psycho. (koupelna apod.) Výprodej dřevěných desek v hornbachu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAL: Nevidím nic špatnýho, co je na tom podle tebe peklo, prozdradíš?
    SAL
    SAL --- ---
    Takové to, když si architekt splete AutoCad s Minecraftem:
    Okál je střídmý dům, který vyhovuje hodně lidem. Je kvalitnější než některé současné dřevostavby - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/bydleni/okal-tak-trochu-jinak-montovana-drevostavba-ze-70-let-dostal/r~2a897d20dfea11e7b6830cc47ab5f122/
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ETERNITY: ten komplet vydlazdeny dvorek tomu dava takovy jemny finis

PREDSEDA: tak hadam, ze vizual realitacky naznacuje cilovou skupinu zakazniku, ale to oboci je fakt top
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    ETERNITY: ježiš a co to tý realiťačce leze nad očima?

ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Ludvik-sconto-breno-viton.
    Prodej vily, Ostrava, Rudná, 658 m2 | Bydlisnami.cz
    https://www.bydlisnami.cz/detail/1484557/prodej-dum-vily-ostrava-rudna-658m2
    MALATI
    MALATI --- ---
    JASMINOVA: Fakt bych chtěla vidět i zbytek...
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    BLOWUP: ještě bych se později rozepsala, ale asi jedna výstižná věta na celou situaci ohledně mého manžela: Byla jsem jediná žena, kterou domů přivedl a která z toho prostředí neutekla s pláčem. Jen jsem pokrčila rameny a mlčela a pouze fascinovaně sledovala, jak se funguje bez teplé vody v kuchyni, jak se jídlo odkládá na schody secesního schodiště, takže se téměř nedá projít do horního patra, aby člověk něco neshodil (nemluvě o tom, že jsem tam odmítala jíst, protože jídlo uložené v 18st není podle mě ok), v jak hrozném stavu neúdržby dům mého manžela, kde ale mají staří věcné břemeno, je a že s tím nemůžu nic.

Před pár lety se sami nabídli, že se přestěhují do oné novostavby, abychom ten první dům opravili a žili tam a od té doby jsem vlastně ve stavu jakési permanentní frustrace, protože sice břemeno chtějí zrušit (mají druhé i v té novostavbě), ale ke stěhování se moc najednou nemají. A nelze to jinak, než že musíme počkat, jak se rozhodnou. Z toho důvodu jsem jakoukoliv kritiku spolkla, protože pán je na své dílo patřičně hrdý. Prý by nezměnil nic, jen by to chtělo víc sklepa (dům je celý podsklepený).

Ještě si to nějak zkusím promyslet a sepsat, protože vždy když tam jsem, napadají mě neskutečné sociologické, estetické a teoretické konstrukty, které přemýtám v hlavě a občas to i rozebírám s mužem, který má ty názory a estetické vnímání (díky své tetě u které žili - od ní má vychování, základy stolování atd, protože u nich doma není z tohohle nic), naprosto v protikladu. Zároveň ale musím pokaždé zachovat určitý druh úcty - nemůžeš se prostě neudržet a jen kritizovat jeho rodiče a jejich volby.
    Takže abych to uzavřela - prožívám při každé návštěvě frustraci smíšenou s fascinací a rezignací. Neradím, nekritizuju, občas se zeptám a to mě jen utvrdí, že rad netřeba. Ale celé je to mnohem složitější.

Já sama mám zázemí dost podobné - žádná extra privilegia, žádné vedení ke vkusu, jen jsem měla to štěstí, že jsem se sama dopracovala ke vzdělání a potkala ty správné lidi, kteří mě směřovali a že mě rodiče v tom rozhodnutí podpořili v základu finančně, za což jsem jim neskutečně vděčná, ale už nijak jinak - dodnes mi je třeba líto, že jsem neměla tu možnost vyjet alespoň na Erasmus. Důležitá pro mě byla ve finále dobře nalezená práce v áčkovým ateliéru, to mě zatím posunulo nejdál - prostředí, kolegové, klienti.
    Popravdě v nejbližší rodině se potkávám s nepochopením, k čemu ta architektura vlastně byla a máma raději všem říkala, že jsem "stavařka", protože architektka se jí asi zdálo snobské (nebo nevím proč, dost mě to uráželo).
    A bohužel, stává se mi, že ta sláma co mám v botách občas nečekaně vyleze a ten můj původ se rychle odkryje. Ale na stavbě se to občas hodilo, člověk měl pak větší sympatie a dělníci aspoň poslouchali.
    Snad to sdělení trochu dává smysl. Nakonec jsem se koukám rozepsala dost.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JASMINOVA: hm. Me se u toho honi hlavou tolik veci. Jak si u toho pripadas, kdyz to vidis, respektive kdyz mas kontakt s pribuznym (?) kterej si ten dum postavil? Garaz na traktor v rodinnym domku, ok, to bych jeste byl ochotnej odskrtnout jako excentricnost, ja kdysi nekomu navrhl garaz na jeho sbirku aut pod obyvakem se sklenenou podlahou, aby se na ne mohl kdykoli podivat. Nicmene, o to tady asi nejde, ten clovek je naprosto usetrenej jakyhokoli citu pro uplne elementarni veci. Jak s nekym takovym normalne mluvis? Treba je to jinak skvelej clovek, ale u me stale preziva prezitek z dob myho mladi, kdy jsem nekoho takovyho proste povazoval za univerzalne nepouzitelnou osobu na kterou plytvat mym talentem je mrhani casem. Jo, bejval jsem takovej arogantni hajzl, dnes jsem proti tomu hotovej Gandhi, ale ja se tehdy pohyboval v kruzich kde se clovek mohl uplne znemoznit i tim, ze si namontoval nejakou jinou vodovodni baterii nez momentalne odborna verejnost povazovala za jedine vhodnou.

Ta opravdova otazka ale zni jinak: ja jsem sam sebe odjakziva videl jako nekoho, kdo tem kteri dejme tomu maji svoje talenty umistene jinde muze pomoct aby zili v hezkym prostredi. Podle motta: kdyz se blowupe budes snazit a nebudes linej, tak muzes pomoct udelat ten svet o neco hezci. OK, z toho jsem vyrostl nekdy po tricitce, protoze jsem pochopil ze svet je v poskytovani talentu nespravedlivej a urcita cast lidi presne to co jim jsem ochotnej nabidnout proste nechce, protoze vubec neni schopna rozpoznat ze jim neco nabizim. Oni kdyz maji moznost vybrat si mezi dobrou architekturou a hnusem, tak si vyberou ten hnus, aktivne, a budou se zuby nehty branit kdyz se jim pokusis ten rozdil nejak zviditelnit. Ta otazka tedy zni: co rozhoduje o tom, jestli nekdo dokaze tenhle rozdil vnimat nebo ne? Ja mel to privilegium, ze jsem vyrostl v rodine kde jsem byl tim hezkym prostredim obklopenej, ale v radach mych kolegu znam nemalo takovejch, ktery vyrostli treba na statku, jejich rodice nemaj ani stin pochopeni pro to co jejich deti v zivote delaj, a presto jednoho dne zjistili ze neco jde udelat dobre nebo hnusne. Cim to je? Ja ted nemyslim jenom talent kterej je nutnej na to abych neco takovyho umel sam delat, ja ted myslim spis schopnost vnimat ze neco je z nejakyho zahadnyho duvodu lepsi nez neco jinyho.

Ja si dnes myslim, ze existuje velika skupina lidi, na ktery je vynakladani nejaky pomoci proste ztratou casu (viz moje teorie estetickyho apartheidu) ale proc to tak je a jak se stane ze z jejich stredu najednou vyjde nekdo kdo je jinej, to by me opravdu zajimalo.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MEJLA77: za mě je top ta falesna knihovna, to sem se fakt zasmal
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    KURE: Peklo to uklízet to určitě bude, ale to nejspíš majitelé dělat nebudou, taky asi nebudou chodit do kuchyně kolem té části, kde se otevírají dvířka do průchodu - fakt to nešlo vyřešit jinak? Osobně by mi vadila stěna napravo od dřezu - přijde mi logické mít špinavé nádobí na jedné straně a na druhé straně mít prostor na čisté nádobí, nebo klidně zeleninu, cokoliv... v té zadní části za průchodem je sice uprostřed, ale na obou stranách jsou jakési přístroje a u toho vpravo nevidím zásuvku...? Snad je schovaná za ním a nemusí ho kvůli zapojení přenášet :)
    Na ten hajzlík v patře nesmí najednou vejít dva lidi, jinak se umlátí dveřmi u umyvadla - on je to asi původně nějaký starý dům, tak tam asi nešlo něco jinak vyřešit, ale stejně mně přijde, že je tam dost "úzkých hrdel" - míst, kterými se bude blbě procházet a je to podle mě v těchto místech takové neergonomické a uživatelsky nepříjemné a přitom to muselo stát takových peněz... zlato všudemožně je asi otázka vkusu, nebo se to musí v určitých vrstvách, ale taky mě to iritovalo :)

Jinak tedy bazén super a líbí se mi i ta bílá koupelny, ale pár věcí je tam děsných :)

Jo a bar/klub bych si asi koupil někde ve městě, nechtěl bych tahat lidi chlastat a pařit u nás doma - klidně by ten koupený klub mohl být soukromý nebo mít soukromou část.

Ta posedlost mít všude televize mě ke konci už bavila a jen jsem si tipoval, kde všude ještě může být schovaná televize :)
    KURE
    KURE --- ---
    Inside a Seven Floor $95,000,000 PARIS Mansion With an Underground Pool
    https://youtu.be/YHaXs9LFUzY

tohle teda neni peklo, spíš opak :) maximálnš tak peklo leštit všechno to sklo a mramor :D

BLOWUP: kolem 25:00 je to samozabarvovaci sklo v koupelně.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JASMINOVA: důkaz místo slibů - jeden ilustrační obrázek k příběhu že života.

SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    DIVER: to skoro vypada, ze by se dal u tebe udelat nejakej mejdan. Mista na sezeni dost, zadny fronty na zachod...
    DIVER
    DIVER --- ---
    ale teda má to zase nějaký drobný výhody, protože si ke mě ty židle každou chvíli jezdí půjčovat za drobnou úplatu kámoška rekvizitářka do filmů. ty už si zahrály tolikrát, že bych to nepřeplaval :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    JASMINOVA: o židlích mi ani nemluv!! já je kvůli vám i sobě asi půjdu spočítat. ale jen tak odhadem: deset v garáži (nemám auto, jezdím na kole:). čtyři v kuchyni, tři v obýváku, dvě v pracovně a asi tak pět až osm kusů nahoře v patře.

a fakt mě už několikrát napadlo, že se doma budu muset "odžidlit" :) ale zase jsou tam i takový ty geniální kousky jako tonetky.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    TANKIE_: svého času mi to líto bylo, měla jsem v bytě pět židlí, jeden taburet a gauč a za den je všechny nestihla prostřídat. Ale to asi není ta správná odpověď na otázku.

Kyanid a Štěstí - Muž, který mohl sedět kdekoliv - Fénix ProDabing
    https://youtu.be/VHpCATSwJfo
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DIVER: akorát k danýmu záchodu s toaleťákem musíš od záchodu bez toaleťáku dojít jako krab
    DIVER
    DIVER --- ---
    já nemám nijak obří vilu, spíš docela malej domeček. ty tři záchody jsou tu více méně náhodou. ale miluju větu, kterou říkám hostům na otázku, jestli si můžou odskočit:

"doleva, doprava nebo nahoru" :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    TRISSIE: to ne a matematicky to pochopitelně nevychází, ale prostě musíš udržovat zásobu na třech místech. výhodou je, že toaleťák skoro nikdy nedojde, protože někde nějakej vždycky je :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam