• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAKE_UP: Pokud je to starý, tak veškerý sítě budou dodělaný a tedy moc projektu asi stejně nevyužiješ, protože to bude vesměs viditelný.

Pokud to není něco složitějšího a nebo divočejšího, tak statik nepotřebuješ. Toho osloví až projektant kterej ti tu zakázku bude dělat. Vzhledem k tomu co tu píšeš, bych ani jinou cestu nehledal.

Klidně si jich tam pozvi hned několik, zaplať jim za nezávaznou konzultaci a uvidíš co z nich vypadne. Nejde jen o cenu, ale prostě musí být s tebou na jedné vlně. Měl by to být někdo, kdo je ale schopný tu zakázku buď celou ohlídat a nebo má za sebou někoho kdo to za jeho zvládne udělat.
    Nejnebezpečnější jsou projekty které tvůrce dělá pouze jako projekt, bez kontaktu s realitou. Protože papír snese vše a projektant nic neplatí.

Někdy ale i někoho s kým do toho jít nebudeš chtít, může napadnout něco, co budeš chtít realizovat s někým jiným.

Prvotní konzultace které jsou zdarma, jsou ve výsledku často ty nejdražší.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TRISSIE: Ještě by ta plachta či co to je mohla být hnědá? Nebo to je modrej toaleťák?

pobavila AI: "Na obrázku je letecký pohled na budovu Severočeské univerzity vodních zdrojů a elektrické energie (North China University of Water Resources and Electric Power) v Číně."

Že by byla Čína naše vzdálená provincie? :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKE_UP: patrně hledáš projektanta, který spolupracuje se statikem, a dělá do rekonstrukcí staveb. Ten by tě měl provést krokem zhodnocení možností stavby a návrh rekonstrukce.
    Nebo existují i stavební firmy, které mají své projektanty a dělají rekonstrukce.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    TRISSIE: jezisi, uz dlouho me takhle strasne nenasrala fotka!
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    JAKE_UP: Autorizovaný dozor stavby je to co hledáš ;-)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Nicméně... máme takovou starou chalupu, kterou děda v 90s svépomoci "rekonstruoval". Neexistuje dokumentace, netuším, co je ve zdech, netuším statiku a vůbec nic. Má to asi tři úrovně podlah, tuším kvůli spádu vody z koupelny a kuchyně. Je to k dlouhodobýmu bydlení už teď (voda, elektřina, septik), ale rád bych to upravil trošku do současnýho standardu. Jsem hejl, ne orel. Vás je to přehršel odborníků. Kde mám začít? Kdo to zastřeší (jako jak se ta pozice jmenuje)? Je tu na to auditko?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: aaaaaaa
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    FISHIE: budova Severočínské univerzity vodních zdrojů (North China University of Water Resources and Electric Power)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ovšem tohle by mě teda dovedlo k šílenství!

FISHIE
    FISHIE --- ---
    TRISSIE: kde to je?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kdybyste sem radši dávali nějaký pořádný obrázky....

a v který části budovy pracuješ, v nádržce nebo v míse? :-)

ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SITH: Luxusní investiční apartmány.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    CUKI: Tak to jsem rád, že víš, co mě zajímá.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAKE_UP: Tebe ale nezajímá cena za m2 ale cena za stavební pozemek. Na dva ho zcela určitě nerozdělíš. Naopak polovinu pozemku zasereš cestou kterou budeš muset udělat a ještě se o ni starat. Čím menší pozemek, tím je cena za m2 větší. Naopak pozemek bez příjezdu stojí většinou zlomek ceny. A tady je problém i terénní i právní.

GECKO: Proto jsem ho tam dal, že ho máš kousek. Nijak jsem ho nehledal jen mi to vyskočilo jako další volba. Jistě najdeš v okolí několik dalších.
    Ale jako problém vidím to VN. Celkově je to ale postižený stejně a stavba je mnohem jednoduší a nemusíš nic odstraňovat.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    SITH: Taky jsem si říkal, že to je přesně ten směr, kterým se to ubírá.
    SITH
    SITH --- ---
    ale tak v zimě se vedle postaví sjezdovka a vlek a z baráku bude chatka pro 12 bohatých pražáků na víkend, ne?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    CUKI: Jak přesně je to pozemek za třetinu, když stojí 2083 Kč/m2 a to co se tu probírá vychází na 2727 Kč/m2?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Ta vizoška je naprosto příšerná, takový přesný odraz realiťácký představy "moderního, luxusního bydlení". Pozemek ale krásnej. Praktický komplikace neřeším, nekupuju to.
    RSZ
    RSZ --- ---
    SEDELAVLOKALE: v tom kostele vpravo dole měl táta v 90s firmu, kostel měl udělané patro a dole byl těžký a nahoře lehký provoz.. taky vlastně peklo v interiéru:)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: to už neuměl ani tehdy, když sem cpal ty ošklivý, deskama obložený pidi nory.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam