• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: slyšels někdy, že tvá svoboda končí tam, kde začíná svoboda toho druhého?
    KLDR
    KLDR --- ---
    alternativní klub?? co to je??klub je klub ....holt stačí louka v lete a je to bez vstupneho ..klub je výdelečný podnik ..vstupne je proto logicke..neplet si to

    a už odpoledne jsem ti psal že nestahuji a nekopíruji ..tudíž nekradu ani dle tve definice ..
    takže dál budu chodit do práce a vydělávat peníze a živit rodinu .
    a co se týka tohodle humbuku tak se ti omlouvam ,ale nemůžu jinak než prostě říci že kopirovaní je součast rizika podnikání v zabavním prumyslu ..
    a nevidím jediný důvod proč pod touhle zaminkou ze me má delat zlodeje viz ACTA ..jste vinen dokud neprokažete že jste to zaplatil ..
    nemluva o kontrola vstupu a vystupu informaci z meho PC

    žadné právo jakehokoliv umelce nikdy nebude stat výše nez právo jedince na svobodu !
    jestli se vám to nelíbí ,vymyslete si jinej system jak tu zabavu prodávat at vam neutíkají peníze .
    neotravujte slušný lidi nejakejma ACTAma a podobnýma pasvilama
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    FIN: ehm, hm, o který přesně hodnotný počiny že to vlastně jde?
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    WITTGENSTEIN: proč? protože takzvaní dva autoři, Fin a Witgenkámen to neuznávaj? Tohle neni klub o vás, méněcennejch příživníků, který se skrejvaj za označením "umělec"....
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    KLDR: člověk kterej dělá flyery na party je ten nejpodřadnější druh umělce, ten si ani nezaslouží označení "umělec" jakkoliv hanlivý to slovo je....
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: lol, o to neměj strach, tím se witt jistě nestane :-) a pokud jen trochu vesmír vydrží, bude nadále tvořit hodnotné počiny, které my ostatní si rádi koupíme, protože mají kvalitu :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    THE_SECOND_GUY: Cokoli lze říct slušně, ale ty sis dal opravdu práci, abys byl hodně urážlivý. Takže jsi laskavě o dům dál a zavři za sebou, ano?
    KLDR
    KLDR --- ---
    THE_SECOND_GUY: umělec je pro společnost stejně hodnotný jako prezident ,či ten kopáč ...v tom se mýlíš ...to že ty to tak nevidíš ,neznamená že umělec nemá pro společnost hodnotu .
    i človek kterej delá třeba flyery na party je jistým zpusobem umelec kterej dáva svojí invenci a jde s kuži na trh a posloucha jak se to komu líbí a ne .
    nebud tak negativní .jinak se staneš stejným jako ty proti kterým tu ted mluvíš.
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: nerad ti to říkám, ale v londýnských alternativních klubech se platí vstupné a zdaleka ne všichni autoři dávají své věci zadarmo. ti úspěšní a žádaní už vůbec ne. čistě náhodou jsem se o tom nedávno něco napřekládal. takže co?

    nicméně by mě zajímalo toto: takže ty dál budeš krást, ale třídit to na "tohle je brak, o to nestojím, takže to neukradnu, ale tohle se mi líbí, takže klidně"? čiliže budeš krást věci, co se ti líbí, i kdyby ti autoři řekli "ne"? anebo se jich radši vůbec nezeptáš?
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    WITTGENSTEIN: nejsem komunista, ty hipíku
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    (A myslím tím toho komunistu, co bije hlavou do zdi.)
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    fap fap fap...


    ale jo, dejte mi banána, tady člověk vlastně nesmí říct co si myslí, protože to bude urážet lidi o který jde....
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Bouchi, dej mu prosím banána. Ten člověk jen trolí.
    KLDR
    KLDR --- ---
    jestli jsou to ty gotové ,bílé,hůlkove a podobný komerční brak tak zvesela ...nikdy jsem to nekupoval a vždy jsem podporoval radši alternativní věci .a když si stahnu nejaké freetekno ci podobný styl nehrozí mi že přijde OSA a bude žadat poplatek...je spousta lidí kteří dělají něco pro lidi a ne jen pro prachy .takže holt nečteme oficialní autory, neposlouchejme komerční sračky a oni brzo pochopí že bez lidí nejsou nic
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    když to vezmu obecně, ne jenom spisovatele...
    k čemu je umění jako takový vlastně dobrý? má to nějakej přínos pro rozvoj civilizace? právěže vůbec, umění je jenom obor kde se scházej lidi, co nic pořádnýho neumí....
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    FIN: ne, právě naopak... protože "umělec" neni nikdo, je míň než nějakej kopáč kanalizací, míň než oranžová vesta sbírající psí exkrementy z trávníku, ale přesto za svou činnost vyžaduje honorář.....
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: fajn. když vám různí umělci řeknou, že dle této tvé definice je ok, abyste je umělci nenazývali a také je dál neokrádali, tak poslechnete a zařídíte se dle toho?
    KLDR
    KLDR --- ---
    FIN: zapoměl jsem dopsat nehledí na fin.stránku v první řadě .pardon
    KLDR
    KLDR --- ---
    FIN: umělec bude někdo kdo rozhodně u sve tvorby nehledí na finanční stránku .
    znam lidi kteří za peníze udelají co musí ,ale pak dělají věci které baví je a nejde jim o peníze a šíří to klidně dál ..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    O víkendu mě požádali z Reflexu o vyjádření k anketě, na otázku: Jak bys naložil s těmi, kdo si Tvé dílo (tj. Tebou přeložené dílo) stáhnou na internetu - a byl bys ochoten se vzdát svých autorských práv?
    [pak na poslední chvíli anketní otázku překopali, takže jsem se vyjadřoval k něčemu jinému. Proto si dovolím otisknout odpověď aspoň tady]

    Především bych jim poblahopřál k dobrému literárnímu vkusu. Ujistil bych je, že stažením „rozmnoženiny pro vlastní potřebu“ se rozhodně nedopustili ničeho nelegálního. Ale zároveň bych je slušně poprosil, aby slávu díla šířili dál, pokud se jim líbilo. Doporučili ho kamarádům, koupili babičce k Vánocům, koupili si další díl série, až vyjde v knižní podobě. Aby nebyli zcela lhostejní k samotným autorům, nevedli hloupé řeči tom, že „spisovatelé mají změnit obchodní model“, případně že takto „bojují proti parazitickým mezičlánkům“, tedy nakladatelům, distributorům a knihkupcům (a proto pro jistotu autorům nedají nic). Spisovatelé totiž na rozdíl od hudebníků nemají žádné koncerty, na kterých by si přišli na své, ani nemohou prodávat merchandising. Nemají žádné jiné příjmy než ty, které dostanou od čtenářů. Je to velmi prosté: pokud chcete, aby psali dál, občas si od nich nějakou knížku kupte – koupíte jim čas, aby mohli psát tu další.
    Osobně mi nevadí, že se moje překlady toulají po síti, zvlášť u děl, která jsou beznadějně vyprodaná a nebudou se již dotiskovat. Ty knížky tak získávají druhý život. Nemohu se ovšem aktivně vzdát svých autorských práv, protože ta jsou svázána s právy překládaného spisovatele a já pochopitelně nemohu rozhodovat za něj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam