• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    FIN: Jenze na tom stavi veskere oligarchisticke/"vykoristovatelske" systemy, dostat cloveka do situace kdy jeste jde s nim, ne proti nemu, srat lidi jen tak aby se jim nestalo praktickym povstanout. Zni to trapne, ale fakt to vypada, ze tento system te semlel ze stojis proti lidem, se kterymi by jsi nejspis stal pokud by jsi mel normalni praci a historie poslednich par generaci byla jina. Intelektualni vlastnictvi je vynalez sotva par stovek let stary a existuje plno odborne literatury studujici jeho negativni dopady ale uz stacil lidi jako ty transformovat do svych ochranitelu v pozici pragmatickeho alibismu/neinformovanosti, protoze pro tebe proste vyhodny je, i kdyz je pro obycejneho cloveka nespravedlivy...
    jako fakt se divim ze zrovna tobe vadi komunisti, tento tvuj postoj te dela jejich prirozenym spojencem :))
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    KLDR: Tady ale nemluvíme jen o překlepech. Překlepy jsou ve skutečnosti to nejmenší. Mluvíme tu o korekturách OBSAHU, mluvíme tu o sazbě, mluvíme tu o obálce, mluvíme tu o případných ilustracích... o desítce věcí, z nichž jedna každá vyžaduje znalosti a schopnosti daleko nad rámec "obyčejného" psaní. Je to podobné, jako bys tvrdil, že pokud je někdo zedník, dokáže si sám postavit celý dům - a nepotřebuje elektrikáře, instalatéra, topenáře, kominíka, etc. - protože si tohle všechno přece může "udělat sám." Vážně - teď jsi vedle, těžce vedle.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: No, lidé z branže se ti tu snaží napovědět, že mechanická korektura textu je pěkná věc, ale jaksi úplný základ. Podmínka nutná, nikoli postačující. Aby ti počítač mohl text redigovat (tedy pracovat se stylem), musel by umět takovou maličkost... totiž myslet.
    KLDR
    KLDR --- ---
    PATISLAV: ano ..nejsem autor ...nesnažím se hledat komplikace...nikdo nerika ze ani to vše mi zaručí knihu treba bez překlepu ..kterej mi navíc ani nevadí ..
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    PATISLAV: Skutečně. Toto jsou představy lidí, kteří nikdy nic nenapsali.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KLDR: Neber to nějak moc zle (jen trochu), ale z tvého projevu je dost patrné, že význam redakce a korektury textu nemůžeš nikdy plně docenit a pochopit.
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: ne, my nebrečíme, ale ty plácáš hrozné, ale hrozné blbosti, protože - nezlob se - prostě nemáš o potřebných věcech páru.
    FIN
    FIN --- ---
    OJIRIO: zbytečná poznámka. protože mě by ani nenapadlo takovou blbost zkoušet - já se jen ptám našeho experta, který si je tak jist, že to musí jít lépe, i když vůbec sám neví jak, na různé problémy. "průser" (pro něj) je v tom, že když se vykašlu na jeho naivní představy a podrobím se jím nenáviděnému systému, uživím se, zatímco s jeho systémem bych umřel hlady - což, i dare say, mi velice, velice unasdňuje volbu. takže až piráti přijdou s tou vyzkoušenou a prokazatelně funkční alternativou, ochotně k nim přejdu. a budu grand: namísto bývalých 30 z knihy se spokojím s 50 a nemusej cálovat celé kilo, když zaručej obrat, kterej tomu dá alespoň skromnej smysl.

    háček této úvahy totiž je, že autoři by sice možná měli hledat nové věci, ale fakt ne haluze.
    SKOT
    SKOT --- ---
    KLDR: kupuješ si často strojově překládanou beletrii? :D
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: holt rodiče mi rikali uč se anglicky ..a i programy dokaží přeložit ..
    i ja jsem potreboval cosi přeložit ale tak holt jsem hledal alternativní zpusob nez platit takovou palku ..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Prosím tě, už radši nepiš :)))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Vidiš. A ujišťuju tě, že pro Angličany jsme my Češi stejně zajímaví jako Litevci pro nás. Plus chceš-li prorazit v AJ, musíš si to nechat přeložit. To máš počet stránek (dejme tomu 300) * 400 Kč (za míň na to rodilý mluvčí ani nehrábne) a jsi rázem 120k v minusu, a to jsi ani nezačal. A pravděpodobnost přijetí rukopisu má tak jeden rukopis z tisíce zaslaných.
    KLDR
    KLDR --- ---
    FIN: tam kde jiný grafici a podobně ...a proč korektury..to by mel snad delat program ..jen si nejakej zarídit pani autoři??nebo již je..
    sami se snažte
    jen brečíte.
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    FIN: Pravo se uzivit cim chces ti nikdo negarantuje :)
    KLDR
    KLDR --- ---
    PATISLAV: bez nich to nejde ??jako by bez windows nefungovali PC?? co Linux a podobne..vždy existuje alternativa....jen chtít ..lamejte si hlavičky je to vaše živobití ..já mam jine problemy
    FIN
    FIN --- ---
    to je marné, on vážně nic z toho nepochopil, fakt...

    KLDR: co tím proboha myslíš "knihu si udelej doma sám na pc"??? jako abych strávil dva měsíce psaním knihy, pak si sám udělal blbě korektury, naučil se s grafickým programem a až to všechno bude, po 3 měsících, přijdeš ty a dáš mi kilo? a chybějící další desetitisíce na nájem, jídlo a vše nezbytné vezmu kde???
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: ani jednoho ..poslední dobou vyhraví Bukowski
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    vyhod jeste nakladatele

    A jedeme znova a dokola... nastupovat!
    KLDR
    KLDR --- ---
    FIN: vyhod jeste nakladatele ..knihu si udelej doma sám na pc ...
    plat jenom statu
    a i kdyb jsi chtel 100 czk tak ja rad zaplatím ...

    dneska je hnus ze je to nabalený kdejakejma lidma který nepotřebuješ.

    nevěřím že není program který umí psát jako kniha a nebo cosi podobneho..
    do tisku muzes davat jen to co si lidi objednají v papirove forme ..

    pak verim že bys mozna prodal par papírovejch a stali by i 250 ,- ale mezitím bys treba prodal tisice elektronicky třeba jen za 50 ,-

    tvoje prace je odvedena kdyz napises dílo
    a na tobe je jakým zpusobem ho nechas širit mezi lid ..
    zvolil li si cestu která uz lidu není po chuti ,je třeba to zmenit .
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: V této souvislosti bych se tě rád zeptal, kolik litevských autorů jsi v poslední době četl. Nebo ať nežeru - klidně i maďarských.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam