SAI (svaz autorů a interpetů, něco jako odbory v rámci intergramu) vydal pěkné, přehledné (a snad pravdivé) povídání o Ose a Intergramu pro začátečníky z pohledu muzikanta/autora, k dispozici -
http://www.sai.cz/Publikace/publikace.html ).
Hrajou mi něco 4 standardní rádia, ale u OSY nejsem, zatím by to nepokrylo ani minimální pojistné, pokud by se povedlo víc, nevylučuju registraci za rok-dva a tedy jednorázově vybrání autorských poplatků za tři roky zpátky (když už to rádia stejně musela odvést, tak už ve hře žádná ideovost nezbyla)
A tím mě napadá, nemůže být tato možnost důvod, proč po tom Jixipenině rádiu osa a intergram něco chtěj? Jakože paušál pro případ, že by se doregistrovali?
JIXIPEN: S kolika hudebníky o OSA mluvil je poměrně jedno, odhadem půlka to nikdy nečetla a zatím si ani nevšimli, že jsou od roku 2009 osvč.. a to ani nově registrovaní (vycházím ze vzorku na jedné konzervatoři, kde hodně lidí hudbu i píše... kde netuší nejen mnozí registrovaní studenti ale ani někteří učitelé)
A ještě by mě zajímalo - pokud rozumím dobře, říkáš, že ani registrovaní už nemusejí za vlastní koncert OSA platit? Nemáš nějaký tip, pod čím si to dohledat? To by znělo celkem užitečně a google mi moc nepomoh.