• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GHORMOON: 60 a tuším 105, ale skutečná teplota je úplně jiná. Ani nevim jestli mám ve firmware nastavenej správnej termistor :)
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    SPM: ja treba ted mam z cernyho s tejne to dela spis takovou sedivou. ale neni to tak hrozny.

    AXTHEB: asi o zkusim necim podlozit, aby tolik nevetral zespod, jinak nevim. mozna fakt blbe drzi teplotu. na kolik to tisknes?
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    SPM: moc srani? :D klidne si udelej, zeo ;)
    SPM
    SPM --- ---
    VISOPIMUS: no, jinak teda je nějakej důvod nevyrobit juice z barevného ABS? (Krom potřeby držet juice pro každou barvu zvlášť...)?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GHORMOON: čistý sklo a tyčinka a drží to jak sviň. Možná skus jinou teplotu heatbedu, zkontroluj jestli ti na tom heatbedu nějak moc nelítá teplota.
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    SPM: ja kdyz tam mam bordel od dzusu, tak vemu hadrik s acetonem a trosku ten dzus "utru". jo trosku to zleskne, ale to nevadi, hlavne ze tam neni bilej bordel :)
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: no, teď se mi odlepoval roh i při kombinaci kores+abs juice :) (ale přijde mi, že mi zase někde ujelo debilně sklo, protože se to odlepilo v rohu, kterej jsem x krát dával dolu protože tryska při homu mlátila o sklo a teď najednou podle perimetru se ta první vrstva skoro ani nerozmazala). Jinak teda jestli je to jenom tím, tak beru, že řešení je přilít trochu acetonu a zamíchat (případně přidělat celý džus, ale ta naturální struna mi teď stejně došla :)) ).
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    AXTHEB: jak to delas, ze ti kores drzi? mi se dycky zacne odlepovat :( bud lak na vlasy, nebo abs juice, jinak nemam narok :(
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    když máš na skle kores, tak se na džus vykašli úplně. Jinak pigmenty jsou hustší než abs-acetonový roztok, takže když naléváš ze stejné lahvičky tak jich bude relativně přibývat, protože budeš nalévat ode dna.
    SPM
    SPM --- ---
    Tiskne tu někdo na ABS džus? Mám trochu džusu vyrobeného rozpuštěným naturálním (bíloprůhledným ABS), několik prvních výtisků jsem sundal prakticky úplně čisté, ale poslední dva už mají vespod nablemcanou bílou barvu (tisknu aktuálně černé ABS, takže je to tam vidět dost). Je nějaký faktor, který ovlivňuje kolik toho džusu zůstane na tom výtisku? Nalejval jsem to stále ze stejné skleničky; sklo na začátku bylo odmaštěné acetonem a potřené koresem. Případně existuje nějaký dobrý důvod dělat ten džus z naturálního ABS místo toho abych si ho vyrobil v barvě, kterou zrovna tisknu (a tím pádem to na tom nebylo vidět)?

    Jo, vím, že odpověď je i kapton, ale po tom co jsem četl příhody, jak to z toho nejde sundat, kapton se roztrhá a musí se to přelepovat znova, tak mě to moc neláká :-)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    AXTHEB: pravděpodobně mu shořelo nějaké vinutí, cukal se na místě, netočil se (omlouvám se za terminologii, moc do elektroniky nevidím), byl testován i po vytažení z tiskárny i ještě v tiskárně... prostě umřel - Rainbof z toho byl tenkrát taky tuším překvapený - nejdříve taky tvrdil, že se to nestává a zkoušel jsem spoustu jiných postupů s "přítelem na telefonu", nakonec se mi na to podíval sám a můj amatérský odhad potvrdil...
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    MICA: dik :)
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    Cus, takovej trosku OT: nevite, kde a za kolik by se dalo neco vyrezat laserovou rezackou z korku podle myho navrhu a donesenyho materialu? (jestli vubec neco takovyho existuje jako sluzba)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MEJLA77: Co se mu stalo?
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    AXTHEB: už mi jeden krokový motor na extruderu umřel a to nejsem veletiskař, ačkoliv zrovna tehdy jsem tiskl trochu větší kousky...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: Může, ovlivňuje to jestli ti fachá mikrokrokování
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: hádám ale, že množství proudu puštěnýho do motoru na tohle vliv nemá, že?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    No to úplně pravda není, pokud bys přišel na to proč to vibruje tak by to bylo prima, nebo se ti vyšroubujou matičky :)
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: ok, díky :) Beru to teda tak, že pokud nebude mít takovou teplotu, že se pod nim bude tavit tiskárna a nebude to vibrovat tak, že to netrefí vrstvu na sebe, tak je to v pohodě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam