Nějaké zkušenosti co způsobuje praskání ABS při tisku? Tedy, moje situace: mám dva rebelixy, jeden jsem si bastlil celý sám, druhý koupený od autora. V zásadě jsou stejné, jediný zásadní rozdíl je ten, že na mém bastlu je čínská kopie PEEKovýho j-headu, tady je rebelmod. Mám jedno STL poměrně velkého objektu (cca 6x9cm a 12cm na výšku), 2x naslicované s obdobnými parametry (stejné teploty, stejný infill, možná se budou lišit nějaké rychlosti). Dvě cívky s materiálem od stejného výrobce ve stejné barvě. A teď když vezmu co z toho vyleze, tak výtisk z koupeného rebelixu je vizuálně hezčí (vrstvy více lícujou, atd.), ale praská a to tak, že hodně. Zatímco na té domácí jsem tohohle modelu vyjel 5 kusů a nepraskl mi ani jeden, tak na téhle mi jede první a už na ní mám asi 5 děr. Co by mohlo způsobovat ty rozdíly? Rozdíl ve kvalitě přisuzuju tomu, že mám volšové ruce a možná nemám správně dopnutý řemen, nějaká vůle nebo i ten j-head... ale štve mě to praskání. Jediné co mě napadá - můj jhead má jenom pasivní chlazení, kdežto rebelmod se chladí větrákem. Může tohle působit to ofukování chladiče hotendu? Nebo případně jaké parametry můžou ovlivnit to, že stejný materiál na stejném modelu na jedné tiskárně křupe a na druhé ne?