PECA: Pokud by to někoho zajímalo, tak jsem včera proměřil odpor desky a přívodních drátů. Sice takovým pitomým multimetrem z Lídlu, kterej ani nemá nastavení nuly (ukazuje 0.9 Ω) a starší analog se mi nechtělo hledat, ale přece.
Odpor celého vedení topné desky (hotbed) pro zapojení na 24 V má 4 Ω a každá z větví pro 12 V má dle očekávání 2 Ω (vše po odečtení chyby měřáku). Celý okruh, včetně přívodních kabelů má 4 Ω - takže chybu v kabelu vylučuji. Ani po úpravě konfigurace mi to nechtělo uspojivě natopit a přes 80 - 85 °C ani kulový.
Takže jsem na radu tom666 z Rebel fóra zapojil přívod jako na 12 V (jedu na 24 V) a vyzkoušel. Deska (hotbed) topí skvěle. Řídící deska naopak netopí, chladič na spínacím tranzistoru je jenom lehce vlažný. Je trochu cítit takový ten "tišťákový" odér z hot bedu, ale to mohlo být i lakem na skle a také tím, že předtím jsem se nedostal ani na 90 °C, těžko říct.
Takže prozatím spokojenost a mám dokončené PID kalibrace pro hotbed i hotend. Dneska budu pokračovat opětovným seřízením roviny bedu, kalibrací extrudéru (nepřesným měřením mi posouvá 12 cm namísto 10 cm) a zkoušením tisku!
Mám připravenou testovací xyz kostku, ale přemýšlím, že si napřed napíšu nějaký G kód na objetí stolku zkušební housenkou na ověření seřízení a rovinatosti a tak.