HEINZZ: hm hm hm, tak nejakej update, aneb chybami se clovek uci. = )
Tak sem si dneska prinesl domu novej filament, slozil komplet vycistenej hotend a ze to musi ted lyzt jak z praku... a hovno! skoro stejny chovani.. nejak sem se udrzel abych se neneasral ( = ) ) a jal se debugovat, a koukam - na vsech modelech co tisknu je prvni vrstva uplne vpohode, ale jak to najede na druhou, pusti se vetrak a zrychli to, tak de tisk do prdele. tak zkousim vsechno mozny, az me napadlo dotahnout pritlacny srouby na extruderu.. jak sem to minule rozebiral a resil co je spatne, tak sem je dostatecne nedotah. Dva zkusebni tisky, dotahnout a dotahnout a jede jak prd.
Tak sem pro jistotu zkusil i ten puvodni filament a samozrejme ze tiskne uplne vpohode.. = D prijde mi ze malinko bublinkuje, ale prakticky to neni poznat a nevim ani jestli si to nevsugerovavam abych si nepripadal jako totalni hnup. = D
takze pouceni pro priste - kdyz se v necem stouras, dej si bacha abys to fakt vratil do puvodniho stavu, problemy hledej nejdriv u sebe nez v nejakejch abstraktnich vecech co ses docet na netu, a nehazej flintu do zita ikdyz ti to prijde cely napicu! = D
Jo a filament vydrží mnohem víc než se zdá, ale suchej box stejně mám, pro strejčka příhodu. = )
Kazdopadne jeste jednou diky vsem za rady, nejaky to lamerstvi tady odeme jeste urcite probehne tak snad se nekdo dalsi pouci.
a dotaz navíc - jak měníte filament? ustřihnout těsně nad extruderem, protlačit skrz motorkem a pak narvat novej? nebo vytahnout nahoru? to mi prave prijde ze jde blbe, udela se mi na konci filamentu bambulka a pak to nechce prolyzt ven... at zas neco ve sve naivite nezkurvim. = )