• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SPM
    SPM --- ---
    LIBANON: vidím to tak, že absence slivovice doma je zásadní problém a budu to muset napravit :-) (a zrovna teď jsem sundal tiskárny z peklo... krabička na nějakou elektroniku, relativně velká, z PETG, ani nadzvednout nejde... a já vůl v tom CADu ještě brutálně řádil se zaoblováním, takže je tam všechno kulatý a nejde to za nic chytit ani kleštěma :-D )
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ZORB:
    Ale ja nepouzivam starou verzi PrusaSliceru, jak jsi na to prisel? Mam 2.2 myslim.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ACID: ono ne nadarmo vetsina sliceru miva prvni vrstvu bez vetraku.. just sayin
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    LIBANON: Za chvili cekam v [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ] dotaz jak vypalit spatnou slivovici a nasledny flame.
    LIBANON
    LIBANON --- ---
    SPM: tak to vypadá že slivovica ftw :)
    SPM
    SPM --- ---
    LIBANON: o ipě jsem to slyšel, ale zkoušel jsem to a nikdy to nic neudělalo :-D tak nevim co dělám blbě :-) Jinak jo, sklo to párkrát už nepřežilo... nejhorší bylo, že jsem jednou tisknul šuplík do auta (v podstatě plocha autorádia, takže to leželo skoro přes celej heatbed). To nejenom, že jsem to sklo rozbil, ale ani ty střepy jsem z toho tisku nemohl dostat dolů :-D
    LIBANON
    LIBANON --- ---
    SPM: na PETG na skle mam špatnou slivovicu v rozprašovači, jak bed vychladne pod 50 tak na to fíknu, zalupe to a jde dolů. IPA funguje prý ještě lépe. Jinak jsem to několikrát urval u se sklem.
    SPM
    SPM --- ---
    CYBERHIPPY: já na té druhé tiskárně mám od E3D Chimeru, tu vodní :-) A funguje to dobře, byť zrovna to úplně ucpání heatbraku bylo po tom, co selhala vodní pumpa :-D A ještě jsem to tam furt cpal a nemohl na to přijít, pač jak je to absolutně tichý, tak jsem si nevšiml, že to nejede (já na to mám ještě pasivního velkého zalmana, co jsem zkanibalizoval :-D )

    ACID: no, ABS mi z bedu taky upadne úplně samo, jak vystydne. PETG ani omylem :-) A je jedno, jak to nechám vystydnout. Paradoxně mi přijde, že PETG jde o něco líp, když ještě není úplně prochladlé, ale boj je to vždycky, pokud to není zrovna něco vysokého s malou plochou na bedu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ACID: Nepotesils me.
    ACID
    ACID --- ---
    XBAHNO: mam, neresi
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ACID: Silikonova puncoska na hotend? Nebo neco jineho, tepelne izolujiciho.
    ACID
    ACID --- ---
    MAKROUSEK: mam stejny problem, sice se mi brutalne zlepsil bridging, ale obcas mi to chcipne na thermal runaway pri prvni solid top layer.. Zkousel jsem rekalibrovat PID, menit hustotu infilu, ale bez vysledku, jine reseni nez omezit vetrak jsem nenasel.
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: tisknu ted na ABS juice, predtim na lak na vlasy, v obou pripadech to drzi jako krava, ABS jeste o neco lip. Jakmile to ale vystydne, sundas to "nulovou" silou. Pokud to rves z bedu za tepla, tak to jde blbe..
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    SPM: ...u mne E3D, pri tisku vecsou teplotou uz heatbreak nestihal chladit vlakno, tak som to predelal na vodne chlazeni... ;oD



    HONCKA
    HONCKA --- ---
    nevíte, který material by byl "reef safe"? chtěl bych si vytisknout nějaký věci do mořskýho akvária a nerad bych si ho odpravil :)
    SPM
    SPM --- ---
    VLADDRACUL: Já jsem jinak na sériových E3D problém taky neměl... teda, jednou jsem ho doopravdy ucpaný měl fest, ale ne vinou heatbreaku (selhalo chlazení a ten plast se protavil až nahoru), vyčistil jsem to tenkrát tak, že jsem to rozebrané nahřál na nějakou nižší teplotu, kdy to teče a protáhl jsem tím kus struny s PC/ABS (nicméně tam bylo trochu štěstí, že v tom bylo PLA... být v tom to PC/ABS, tak nevím co bych s tím dělal :-D ). A pak 2x se mi to sice přizaseklo, ale vždycky se ta bambule udělala až nad tím heatbreakem, před tou PTFE trubičkou... takže sice oser, ale stačilo to vysunout, vyndat kuličku vrátit.
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    SPM: Ahoj, jo, ozvali se mi už 2 lidi, díky moc
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    THEODORT: heatbreak od doby, co mam titanovy vubec nemusim resit, takze ani vymenovat ;)
    SPM
    SPM --- ---
    MAKROUSEK: jsem to tu jenom prolít, ale myslím že Theodort psal, že když chceš hotendem srazit hotovej výtisk z bedu pryč, tak ty plasty na větrák překáží :-D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZORB: Aha, zkusim!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam