FERNIE: ale jde, ja zacal tisknout nedavno tak, ze jsem na malou stolni frezku pridelal misto vretene vlastni extruder (samostatnou tiskarnu zatim stavim), chvili upravoval vlastni system (puvodne pro frezky), chvilku zapasil se slicerem a jeste jsem nepotkal zadny z problemu u 3d tisku bezny. Sice me to stalo jen par korun za trysky, termistor, topnou patronku, pruzinu pritlaku extruderu, lozisko pro pritlak, podavaci kolecko a cerpadlo vodniho chlazeni hotendu, tedy celkem jen par korun ale celek je ponekud drazsi.
Netusim co je ghosting ringing, napinani remenu atd. protoze tam nemam remeny ale srouby, (bohuzel jen 3mm/ot stoupani takze mam max rychlost "jen" 100mm/s) na vsech osach a vsechny srouby jsou nalezite ulozeny v loziscich, takze mam ponekud vetsi rozliseni, konstantnejsi rychlosti a plynulejsi pohyby. Nevim co je Z-wobble, protoze tuhost (tentokrat az zbytecna) a sroub na Z v loziscich. Netusim co je bed leveling a ani k cemu bych ho potreboval protoze mam rovinost a paralelitu stolu s osama +-0.01mm/100mm a netusim k cemu by mi byla pinda protoze misto blbe pouziteho indukcaku a debilniho sensorless homingu tam mam obyc mikrospinace za 10-15kc/kus na kazde ose takze zreferuju +-0.01mm. Jen teda samotna ridici elektronika by me stala stejne jako prusa (zatim teda znacne nevyuzita) ale nevim co to je zadrhavani protoze moc dat, chybu modelu pri exportu mam v CADu nastavenou na 0.0003mm, protoze proc ne, kdyz mi to zvladne vic nez 4000 radku g kodu/s a kdyz by to bylo malo (a treba dostavel samostatnou tiskarnu a chtel tisknout rychleji), muzu jit az na 8000 radku gkodu/s. Jen ted resim chlazeni vytisku, takze jsem extruder zase sundal, dal tam vreteno a frezuju dily. Chladit budu vzduchem chladnejsim nez je pokojova teplota tak sem zvedavej jak to bude fungovat a jak rychle budu moct tisknout male veci.