Tak moje zábava s nehýbající se osou Y na obou motorech pokračuje. Stalo se to teď znova a to jsem seděl zrovna vedle tiskárny. Tentokrát nenastal ani žádný resend na sériovém portu, prostě úplně bez chyby. Log tiskárny na sériáku je taky čistej bez jediné chyby nebo divné věci. A ta nejpozoruhodnější věc: ve chvíli, kdy se to stalo, tak se odněkud ozvala rána jako kráva. Ale taková, dost elektrická, jak kdyby někde přeskočil oblouk. Smrdět jinak nikde nic nesmrdí, kouř nikde žádnej. Po zastavení tisku všechno reagovalo až na dvě věci - osa Y se ani nehne, ani jeden z motorů a M122 (TMC Debug) vrací chybu u driverů Y2 a Z (přičemž Z osa se normálně hýbe). Po resetu tiskárny resetovacím caflíkem to jede všechno OK - Y se hýbe, M122 vrací že všechno Ok. Jinak report chyb u driverů vracel u všech Ok, proudy původně nastavené (mám tam jinak zapnutou tu funkci, co snižuje proud při přehřívání).
Tak nějak upřímně vůbec nevím, co s tím :-) Má někdo nějaký nápad? Jediná věc, co mě v tuhle chvíli napadá je, že ty motory mám připojené těma debilníma dupont kontektorama a u toho jednoho Y motoru je ten konektor asi na houby. Protože když jsem minule do tý elektriky šťoural, tak ten motor začal škubat a po domačkání to začalo fungovat. Takže můj aktuálně jedinej nápad je, jestli to nejiskří tam a nerozesere to pak elektroniku... (a taky RUMBA má paralelně k tomu svorkovnice, takže asi jako první věc to zapíchám do svorkovnice).