• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VLADDRACUL: Ja v tyhle jednoramenny konstrukce nemam duveru. Ale dik za tip
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    REDSNAKE: Je to o necelej litr nad limit, ale ještě zvaž Bambulab A1. Co jsem čet, tak podle recenzí super a za tu cenu je to nepřekonatelný.
    https://eu.store.bambulab.com/en-cz/products/a1-mini?variant=47361161462108

Bambu Lab A1 Mini And AMS Lite Review: Fast And Silent | 3D Print Beginner
    https://3dprintbeginner.com/bambu-lab-a1-mini-and-ams-lite-review/
    BOAR
    BOAR --- ---
    REDSNAKE: co jsem pochopil, tak driv ender byl super, ze se koupila levna tiskarna, a pak jsi venoval v podstate jednou tolik penez, a hoooodne casu a tisku, nastavovani, kalibrace, opravovani upravovani, a nakonec z toho byla slusna tiskarna.
    BOAR
    BOAR --- ---
    REDSNAKE: tak sovol umi v06 je taky s klipperem za 359.00. a autoleveling.
    na tisk mit jen omezeny cas: vis, ze tisk je na vetsi jednotky az desitky hodin ?

Jinak co jsem sledoval, tak jestli chces tiskarnu, ktera bude tisknout v podstate bez prace, tak to rozhodne neni ender, a nejspis ani sovol. Pru se da zacit prisa mini, nebo bambu lab a1. Ale to uz jsi na cca 10 - 12 K
    3d tisk neni otom. "mam chvili, tak si neco vytisknu .... " ale otom, ze " budu chtit tisknout, tak si na to vyhradim celej vecer.

je to pry casove narocny remeslo, a ne chvilkovy konicek.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Jinak ten vendor lock. Je to realne takovej problem? Abych nezavrhl ender kvuli nejake zabomysi valce a zhrzene komunite.. to bych nerad
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: Na ten sovol jsem taky narazil. Popravde nedelal jsem si zadny srovnani ficur ktery ta ktera tiskarna umi, u ender ke se mi libil autoleveling a klipper v zakladu protoze na tisk budu mit vzdy jen omezeny cas. Sovol mi vizualne prijde oproti enderu jako hrozny bastl, nic ve zlem. Ten ender uz je takovy ucesanejsi. Zrejme je to naprosto irelevantni hledisko no.
    BOAR
    BOAR --- ---
    REDSNAKE: heheh skoda ty slevy na 200 usd, co ?
    BOAR
    BOAR --- ---
    REDSNAKE: Prolezl jsem reddit, a presne kvuli uzavirani doposud otevrenych enderu tam od enderu hodne odrazujou.
    Ja jsem tedy zvolil, jako psvoji prvni tiskarnu Sovol SV06 Plus, kterou maj ted "v akci" a s kodem SVVIP (tedy 10% slevou na cely nakup) za krasnych 251.10, coz je ve spodni tretine tvyho budgetu.
    (na redditu jako rozumnej startup doporucujou sovol sv06, ktera je v pory hodne slusnej klon prusamk3, a akutalne stoji 195usd.)

Ale radim ti z pohledu cloveka, kterej jen chvili hledal, co poridit, ale jeste mu to ani nedorazilo, a s tiskem ma zkusenosti 0.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    nevite kde v cesku koupit tridilnou spojku pro tyc t8?
    prave jsem zjistil ze maticka na Z potrebuje vic lasky nez jsem ji ochoten dat takze je na case jit dal.
    mno a protoze budu menit obe na obou stranach, at mam konzistantni opotreben,i jsem si rekl ze bych mezi tyci a matici dal prave tu tridilnou spojku. (primarne z duvodu "because fuck you")
    nasel jsem v katalogu ze hiwin ma ox25g ale zase jsem to nenasel nikde k objednani.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: na facebook marketplace je celkem dost nabidek.
    a co se tyce Ender-3 KE. Mne tam osobne vadi, jak se priblizuji k uzavrenemu ekosystemu. Z-axis je slozena z proprietarnych dilu komplet.
    ale jestli chces neco co rozbalis a zacnes tisknout tak to neni spatna volba.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    už delší dobu se chci vrhnout na 3D tisk, ale až teď nově budu mít k dispozici prostor, kde bych mohl tisknout. Co je dnes vlastně nejlepší tiskárna poměr/výkon? Čím levnější tím lepší popravdě, teď před Vánoci je to nějaký nahnutý. Koukám tak kolem těch 4-7 tisíc, pravděpodobně zatím vyhrává Creality Ender-3 V3 KE.

Případně kdybyste měli někdo nějakou starou tiskárnu do začátku co vám někde leží a prodali byste za pár peněz/výměna za elektro věci co nabízím zde v bazaru, případně mi tu ležej starý airpady/iphone 6 - (funkční, ale vhodný tak na nějaký kutění) budu rád za případnou nabídku.
    ACID
    ACID --- ---
    HEINZZ: milerad přejdu na FC, pokud bude použitelný. Což z mého pohledu bohužel zatím není.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    TALAGE: Good news then - Fix TNP by mel byt v 1.0.
    Vyhazeni workbnches se resi v ramci toho UX, pro neznale napr rozdil mezi Part a Part Design je fakt zbytecne matouci..

A naprosto souhlasim, nechci tady nějak silene evangelizovat, kazdemu co jeho jest.. jenom upozornuju na alternativu, ktera by snad mohla byt v dohledne dobe o neco stravitelnejsi. = )
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    HEINZZ: Za me by bylo super, kdyby vyodili z defaultu tunu workbenchu, ktere jsou pro zacinajici matouci, ale hlavne kdyby vyresili https://wiki.freecad.org/Topological_naming_problem
    Ten problem znam, workflow jsem prizpusobil a stejne mam nekdy chut to rozkopat na atomy... :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: V poho, ja to sem nedaval jako Tvou kritiku. Spis abych treba nekomu usetril cas
    BOAR
    BOAR --- ---
    REDSNAKE: tak bohuzel no. ale fakt to fungovalo, ja jsem ji za tu cenu v kosiku mel. holt meli omezenej pocet. meli to i minuly vikend, ale taky jsem uz nestihl kupon.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: This discount has reached its usage limit
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja frcim na fusionu a prijde mi na to hobby fajn, ale nejak me nejak vzadu v hlave neco rika, ze to driv nebo pozdeji fakt zrusi a k tomu ten cloud,,, koukal jsem na par videii s Plasticity a celkem se mi libi a krabicovka stoji mezi 3,5-7k podle bundlu, nemodelujete v tom nekdo?
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Open Source UI/UX is notoriously bad. How FreeCAD is breaking the curse | Ondsel
    https://ondsel.com/blog/freecad-breaking-open-source-ux-curse

snad se dočkáme nějakýho pokroku.. Komunita kolem FreeCADu už se celkem shodla že UX maj příšerný a je tam velká vůle s tím něco dělat...

já se tím nakonec prokousal a to workflow mi smysl dává, ale já sem masochista co dobrovolně používá Vim a většinu času tráví v command-line - UX je pro slabochy! = D
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    HEINZZ: Tak to zkusim az vyjde.
    Když jsem to totiž zkusil naposled tak jsem se v tom trapil nekolik hodin s mizerným vysledkem.V F360 jsem to same měl ( včetně uceni se s programem ) za pul hodiny.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Neboo je tu taky Free a Opensource FreeCAD! = ) momentalne prochazi vcelku podstatnym rewrite ktery by mel mimo jine ulehcit nejaky ten vstup pro běžné uživatele a dost věcí podstatně zjednodušit. Na konferenci Fosdem na začtku února 2024 se očkává release 1.0 který by měl být opravdu podstatný skok dopředu..

a ano, je to fakt mnohem méně user friendly, ale když si člověk dá chvíli práce (pár hodin max) tak je to vpohodě použitelná alternativa u který se nemusíte bát že vám zatrhnou licenci/přehodí to do cloudu/koupí to microsoft. = )

geek out.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam