• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    OPICI_DITE
    OPICI_DITE --- ---
    ZVIRATKO: Vsechno je Prusament.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    OPICI_DITE: tak to spis vidim na divny PLA. PETG se vetsinou vic krouti nez PLA. Ale bez vic detailu vi buh, mozna mas sitozni PLA a dobry PETG.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PECA: taky je jedna vec chtit tam mit ~50ºC a zadny pruvan pro tisk ABSka, versus chtit tam mit 80ºC nebo 100ºC. Pak uz je problem demagnetizace magnetu v motorkach nebo podlozce, jakakoliv elektronika, mekne izolace, mazivo vic tece, vsechno se vic rozpina... Taky hromada plastu tu teplotu dlouhodobe nevydrzi bez deformace.
    OPICI_DITE
    OPICI_DITE --- ---
    Ok děkuji všem za info. Teď jede v tiskárně PETG a budeme experimentovat s "odprůvaněním". Ale zdá se, že PETG je na tohle mnohem méně náchylné než PLA.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NAVARA: Tohle si myslim ze zvladnes doma. Ribbon si koupis v delce jakou chces, u tehle spoju odpor a stineni nedulezity detajl. A pokud ti jde i o zemneni tak suplerou si zmer prumer a mas dalsi diy kabel behem chvilky
    PECA
    PECA --- ---
    SPECZ: Děkuji, takže zdroj ASAP hodím ven. Dobrý vědět.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    PECA: Protože ve zdroji je velká spousta elektrolytických kondů, který nemaj v lásce vysoký teploty.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    R0C3S3K: krimpovaci taky nemam. vzal jsem fastony, odstranil izolaci, zamackl jsem je klestema, prolil pajkou a pretahl novou vrstvou heat-shrink izolace
    (a ted uvidime, kolik mistnich elektrikaru me sezere :D)

ve vysledku tam mam pajeny spoj tak jako tak, protoze jsem strcil doprostred kabelu XT90 konektory pro snazsi manipulaci
    kabely od zdroje jsou protazeny zadni dirou v racku, tzn. kdyz jsem chtel vytahnout tiskarnu ven, tak jsem musel vysroubovat draty ze sbernice ve zdroji, coz bylo dost neprakticky ... a XT90 byl logicky kandidat, bo jsou staveny na DC a vysoky proudy
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: To bych také rád věděl. Tak jak to je si z racky displej nevyvedu. A zrovna kvůli ovládání by se to hodilo mít někde venku.
    PECA
    PECA --- ---
    QWWERTY: Dík. A haupa kleště na kabelové konektory máme v práci.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Btw. jsou někde dostupné tyhle LCD kabely, delší než co má průša by default? Vadí mi, jak jsou tam napnuté pomalu na urvání z těch portů, raději bych je táhnul ze strany tiskárny…

NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: Já se jim divím, že neposílají dostupnost nových dílů/vylepšení, i když mají informace kdo má jakou tiskárnu/upgrade…
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PECA: nebo tam muzes strcit tohle
    https://www.printables.com/cs/model/562076-prusa-mk4-psu-replacement

u MK3 jsem to resil stejne .. misto zdroje jsem vytiskl bracket a zdroj vyhodil ven
    PECA
    PECA --- ---
    V mém případě bych si koupil u Průši kit pro MK4 (akorát by mi chyběl asi ten plechový úhelník, který se montuje na tiskárnu místo zdroje, ale počítám, že i ten tam někde bude k mání, nebo na dotaz):
    Rychlospojka napájecího kabelu pro Original Prusa Enclosure (MK4) | 3D tiskárny Original Prusa přímo od Josefa Průši
    https://www.prusa3d.com/cs/produkt/rychlospojka-napajeciho-kabelu-pro-original-prusa-enclosure-mk4/
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    taky jsem uvazoval o zdroji ven, ale nemam krimpovaci kleste, tak to padlo,,, ale vzhledem k tomu, ze tisknu veci v otevrenym boxu a teplotu nemam vysi nez 23 °C, tak to u me asi uplne nehori
    PECA
    PECA --- ---
    Vím, že se vyndává zdroj ze skříně ven. Proč ne ostatní elektronika? Tedy když pominu komplikace s kabeláží, které jsou relativně snadno řešitelné. A má smysl si dělat se zdrojem starosti, když řídící deska stejně zůstává uvnitř?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    (za pohybu, jen jsem otevřel skříň, nepauzoval jsem to, nemám namontovaný foťák uvnitř)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Aktuálně :)

SKAUT
    SKAUT --- ---
    OPICI_DITE: A je obecně lepší netisknout až do krajů kde je podložka obecně chladnější protože tam už nic netopí
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: Cokoliv s CF bych ale nechtěl tisknout na tiskárně u který jsem a nemá utesnenou bednu s HEPA filtrem nebo odtahem ven. To snad radsi ABS 😄
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam