• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    JAKES
    JAKES --- ---
    Hodně se mi zalíbilo HT110 PLA. Odolnost a dobře se to tikne.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    REDSNAKE: PETG je univerzální filament, pro mě první volba. PLA když tisknu na krásu a nemám jiné požadavky. ABS jen, když mě zachrání těch pár stupňů teplotní odolnosti navíc, TPU když to musí být gumový. HIPS me k srdci nepřirostl a ASA jsem nezkoušel.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak jen hlasim ze po zvednuti teploty na 220 mi dnes pod rukama nic neprasklo takze spoko. Neni to perfekt, ale bude to pouzitelne a hlavne nasbirano hafo zkusenosti. Super je ze cokoliv co nebude ok muzu behem chvile dotisknout. Definitivne jsem dalsi 3d tiskovej pacient 😅

A rc nakladac uz se rysuje

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tvl, přeskočenej filament. Ono to jako tiskne, ale vždy když za to tiskárna zatáhne tak to vydá takovej křupavej zvuk a já teď budu několik hodin nervní jestli se neposere tisk. A furt to nejsem schopnej eliminovat. To je dílo..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Petg kdyz je vlhky tak stringuje silene ze to dokaze pokazit tisk. Ale mam petg rad.

A taky mam rad asa protoze se krasne brousi ;)

A s pla kde je nejsirsi vyber filamentu se chystam na nejake hueforge projekty.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    + PLA je lepší na detaily
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: pla se tiskne nejsnadněji, petg box nepotřebuje, na tisk je o něco složitější než PLA, ale jen o trochu. Na vlhkost není zas až tak haklivy jak tvrdí lexxa. PLA je ve více barvách.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: vic stringuje. je nachylnejsi na vlhkost. nezvlada az tak dobre ironing. osobne davam prednost PETG.
    pla uz pouzivam minimalne ale je to dane i tim ze muj prvni funkcni pla vytisk se tak nejak nepovedl a stal me sedmicku kdyz jsem ho montoval. takze mam s tim materialem trosku slozity vztah. :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Teď koukám na PETG, má vůbec ještě smysl tisknout z PLA? Nebo se to PLA tiskne jednodušeji na prototypování a pak třeba "finál" z PETG?
    Pokud se nepletu, PETG nepotřebuje při tištění box a jestliže jde sehnat v pohodě od 300/kg, tak to mi fakt vychází líp než PLA.

Jamghe PETG 1 kg - ČERNÁ (BLACK) - 3dfun.cz
    https://www.3dfun.cz/jamghe-petg-1-kg-cerna--black-/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Ja si nestezuju, jsem s tou tiskarnou maximalne spokojeny, vsak rikam ze ta technologie je uz dnes tak pokrocila, ze muze tisknout i debil jako ja.

Jen bych to rad posunul a ta strukturalni integrita me dnes vypekla. Ale tusim co zmenit v nastaveni a uvidim.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: pockej pockej!?!? ty mas tiskarnu 4 dni, mas 50% uspesnost a tady resis tohle? ty vole piskej si :)
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: doporucuju nehýbat s vícero parametrama naráz, než zjistíš co a jak, tak prostě počítej že ne všechno klapne napoprvé
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ACID: Rozhodne se na PID nechystam, vsak jsem psal ze mi prijde ze to netiskne uplne blbe. Jen s tim zatim neumim 😌 na druhou stranu vic nez polovina dilu je pevnych a pouzitelnych, takze to fail nebyl aspon ne uplnej. Zitra chci zkusit 220c a jen 50% fan.
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: ne, těch 205 bylo málo. 220 by mohlo být OK.
    Hele než všechno rozvrtas, zkus nejdřív začít s tím co máš, mě například PID autotune parametry spíš rozdrbal, než vylepšil..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Plus z te cerne jsem klukovi toho darth vadera a i prestoze si s nim hraje 4 letej klucik, stale se mu neulomil ten mec kterej ma par mm.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Notyvole! Slusny!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Zas takovy drama to nebylo
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Temp tower se urcite nelamala pod rukama, ja ji aktivne lamal
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Ja se zameruji na tom ze nevis co jsi vlastne z te druhe ruky poridil. Ja tohle delam pokazde kdyz neco zmenim na extruderu. Temp tower z pla by se ti fakt nemela lamat pod rukama
    A je to mam pocit neinvazivni zasah.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam