• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Je nějaká obecná pravda o nejlepším sliceru nebo je to o tom s čím se člověk naučí? Tak nějak jsem začal přirozeně s Creality print 5.0 a vlastně nemůžu říct, že bych s ním byl nespokojen, nějak by padal nebo nevím a nejsem si jist, jestli investovat energii na učení se s něčím jiným (možná lepším...?)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ORBIT: :D nemá, ale je to fajn společnice na práci
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SALAM23: Kofola ma nejake tajemne cistici atributy?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    HEINZZ: jj rovných 50cm
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    HEINZZ: menší OT - neni čidlo jako čidlo...ionizační detektory kouře vynikaj v čidlení droboučkejch částeček který vznikaj předevšim když něco hoří plamenem a naopak si dávaj dost na čas u hustýho kouře, optický čidla to maj obráceně...doporučuju buď kombi čidlo nebo 2 různý spojit paralelně
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    To je tisteny na vysku, jo? Slusny...! = )
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    HEINZZ: tak mě to jede třeba i 2 dny nonstop, 50cm formy na laminování, apod ,teď mám 3 dílnou formu na helmu a to bude cca 100+ hodin

LEXXA
    LEXXA --- ---
    HEINZZ: Ja mam cidlo na bedu a v boxu s elektronikou. Jestli neco z toho prekroci 200 stupnu se odsekne upska a otevre se ventil s halonem. :)))
    JAKES
    JAKES --- ---
    REDSNAKE: Aurapol, beru tam všechno včetně ASA. Cena je věc relativní...
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Selhani tisku ze nejak vyrazne nebojim. V nejlepsim prijdes o trochu filamentu a cas (ktetej u toho taky nejsi), v nejhorsim se udela blob na hotendu a neco musis povymenovat/opravit..

Co se zahoreni tyce, musis verit svy tiskarne. Ty mas secondhand tunenyho endera, ze? Rozhodne projit veskerou kabelaz a cokoliv sketchy preventivne vymenit/opravit... delaji se pozarni hlasice s digitalnim vystupem kterym se pak treba da ovladat rele co celou tiskarnu odpoji od 220V proudu, jako last resort failsafe pak nejaky automaticky hasici zarizeni.. to ale zas spolehlive zdecimuje vsechno co je v mistnosti. = )

Ja osobne jeste odvahu a jistotu sbiram. Netisknu prez noc, delsi tisky (6+ hod) delam kdyz sem doma a muzu dobehnout. Je to ale proto ze mam docela oldskool kousek ktetej je jak z receptare Premka Podlahy, takze furt obevuju fuckupy i kdyz sem ji ted v zime komplet rozebral do sroubku.. ale uz se to blizi a verim ze se na tuhle uroven duvery taky dostanu. Je to proces.

Mit ale nejakou moderni tiskarnu od duveryhodnyho vyrobce tak nevaham, trisknu na zed kourovej hlasic z lidlu a tisknu furt.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: ano.
    jediny dozor co mam je, ze mi to kazdych 11% posle fotku do discord channelu. ale obcas update neprijde, takze neni poznat, jestli to zdechlo nebo jenom zrovna neprosel snimek siti. driv jsem pouzival astroprint plugin, abych to videl real time, ale po posledni instalaci octoprintu jsem byl liny ho znovu nastavovat, takze uz to tak 3 roky nepouzivam

napr. ted v nedeli to tisklo bez dozoru cca 9 hodin. pak mi v Pi zdechl background proces, udelal 100% swap a cely octoprint se zasekl. cca 2.5 hodiny trvalo, nez jsem se dostal zpatky domu. povedlo se mi zabit proces, odseknout Pi, v octoprintu udelat resume a bez problemu to dotisklo dalsi 4 hodiny.

samozrejme strasne zalezi co a cim tisknu. pokud tisknu neco, s cim vim, ze muzou byt problemy, nebo ma vyssi riziko selhani, tak je blbost chodit pryc. napr. TPU, veci, co maji vysoky pocet malych nestabilnich ploch (napr. supporty nebo model se spoustou detailu), overhang u ktereho si nejsem jisty, jestli se udrzi, neco co ma hodne color swapu (protoze MMU2)

technicky je "bez dozoru" i to, ze to tiskne pres noc. ted se mi stalo, ze se zaseklo okolo 2:00 podavani filamentu a tryska vesele jezdila nekolik hodiny vzduchem a predstirala tisk, nez jsem rano vstal a zastavil to. (protoze zakladni senzory - videly filament, ale nevidi, ze se nehybe)

pokud se bojis zahoreni, tak imho prvni krok ever je zkontrolat uplne vsechny konektory
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    kamera je na cestě každopádně
    Creality Nebula Camera. Some great features!
    https://www.youtube.com/watch?v=DDjUEX4mTYg

Má to údajně umět i AI detekci špaget kdy to pauzne nebo ukončí tisk, ale na redditu jsem našel víceméně kritiku že to ukončuje tisky co jsou v pořádku a lidi zrovna tuhle fci spíš vypínají. Má to ale imho hezkej obraz, manuální ostření a mělo by to fungovat plug & play tak jsem vzal tuhle bez špekulování.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MAKROUSEK: singl materiál. Spíš se bojím zahoření než špaget.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    REDSNAKE: Pokud to je single material, tak asi po roce bez spaget jsem se prestal na kameru koukat. Pokud multimaterial, je kamera nezbytnosti, rado se to ruzne zasekava.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tisknete bez dozoru? Tím bez dozoru myslím bez přítomnosti u tiskárny třeba s možností monitoringu přes kameru? Nebo to nepokoušíte?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JAKES: kde ho bereš? 800 a víc za cívku mi přijde na můj vkus docela dost.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XBAHNO: ja mam s PETG 2 problemy
    - oranzovy prusament/PM se mi sere, kdyz ho zkousim tisknout jemneji nez 0.2mm ... ostatni PETG bez problemu, na 0.2-0.3 taky bez problemu
    - zadny snadny smoothing

ale jinak je to posledni dobou taky moje prvni volba
    JAKES
    JAKES --- ---
    Hodně se mi zalíbilo HT110 PLA. Odolnost a dobře se to tikne.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    REDSNAKE: PETG je univerzální filament, pro mě první volba. PLA když tisknu na krásu a nemám jiné požadavky. ABS jen, když mě zachrání těch pár stupňů teplotní odolnosti navíc, TPU když to musí být gumový. HIPS me k srdci nepřirostl a ASA jsem nezkoušel.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak jen hlasim ze po zvednuti teploty na 220 mi dnes pod rukama nic neprasklo takze spoko. Neni to perfekt, ale bude to pouzitelne a hlavne nasbirano hafo zkusenosti. Super je ze cokoliv co nebude ok muzu behem chvile dotisknout. Definitivne jsem dalsi 3d tiskovej pacient 😅

A rc nakladac uz se rysuje

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam