• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ORBIT: Plán je takový, chtěl bych pro kamaráda, který má krám s věcma pro deskovy tisknout figurky a nějaké další propriety a samozřejmě, je to podnikání, takže se člověk snaží náklady stáhnout jak to jde. Jak to kdo myslel je celkem irelevantní, důležitý je, jak je ta licence napsaná a proto se ptám, pokud v té licenci není zakázán prodej dalšímu obchodníkovi, tak jak se to řídí zákonem by default
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    HONCKA: Imho to co pises jako otazku, jestli se to da nejak shortcutnout a usetrit.
    Pokud se pletu a chces to slutecne delat jako vyrobce a nechat prodej nekomu jinemu, pal by i oni meli mit tutez licenci.
    Jestli mas jiny business model, napis autorovi, on ti to rekne jak to myslel.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONCKA: Existing Stock: Often, companies can sell off existing inventory produced while the license was valid, but only for a set "sell-off" period defined in the original licensing contract. After this period, they may be required to pull unsold products from shelves.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MAKROUSEK: když se na to podívám z pohledu většího businessu, tak příklad tohodle mi dává smysl:
    Abrex si koupí roční licenci od Škoda auto na výrobu modelů autíček. Ty následně prodávají jak přes svůj eshop, tak i na jiných obchodech (v hračkářstvích atp.). Ve chvíli, kdy Abrexu skončí licence, již nemůže dál vyrábět nové kusy, licence jim může umožňovat doprodej již vyrobeného (nebo nemusí, to záleží jak si to vyjednali), nicméně to co už prodali třeba do Sparkysu by se té licence týkat nemělo (za předpokladu, že si to Sparkys koupil jako zboží a není to tak, že by to Abrex nabízel na jejich pultu).

A když si vezmeš ještě vě větším měřítku, tak těch mezistupňů v tom obchodním vztahu od výrobce ke koncákovi můžeš mít několik a přijde mi dost nelogický, že by v případě toho, že výrobci skončí licence k výrobě, tak všem dál zůstaly plný sklady neprodejného zboží.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MAKROUSEK:
    Např
    **By Becoming a Papsikels Legit Merchant - you can now Sell Models that you have accessed on the month you have joined and onwards.

- This allows you to sell any items on the Welcome Pack, Community Remixes Folder Models and Cyberpunk Models. 
    - Allows you to sell Cyber Elite Exclusives Models 
    - Allows you to sell Cyber Elite Throwback Release Set
    - GAINS Access to SPECIAL LEGIT MERCHANT Myminifactory      STORE  Discount CODE
      Up to 40% OFF Storewide!
    -  MODELS YOU BOUGHT VIA MMF GAINS YOU LICENSE to SELL ON YOUR ONLINE STORE.
    - Cross Promotions Models are NOT Included in the                        LEGIT MERCHANT TIER LICENSE
    - **Access to all benefits from previous Tiers**
    **
    * **Legit Merchant** **License**

**If you have taken or are considering the Legit Merchant Tier please read the following:**

* You must credit me as the Artist, and link to my Patreon.
    * You are allowed to use My Renders when selling online.
    * You Shall not sell or distribute the **STL** 3D files.
    * The prints may be painted or unpainted.
    * The prints have to be 3D printed, no Molds please.
    * Your license ends when you stop pledging at this level
    * should you terminate your pledge. you name will be officially added to the unofficial not license Merchant tier LISTS
    * If you fail to meet any of these conditions more than once your commercial license is revoked.

If you have any other Questions Feel Free to message me.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONCKA: To je slozita otazka. Rekl bych, ze zalezi na tom, v jakem pravu to chces posuzovat. V evropskem, formalistickem, zalezi na tom, jakou licenci si subjekt A koupi, jestli ji muze dal transferovat na nekoho a za jakych podminek. V anglosaskem zvykovem by zalezelo vice na de facto situaci, jako jestli jsou oba subjekty propojene, nebo ne, jestli druhu subjekt o nejakych omezenich vi a tak.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Dotaz k autorskému právu, licencování.
    Na patreonu jsou pledge, kdy tvůrce 3d modelů dává licenci k tisku a prodeji za měsíční poplatek (merchant licence). Že si ji 3d tiskař může zaplatit a během toho danné modely tisknout a prodávat. Zajímalo by mě, jak je to se sekundárním prodejem, resp jestli je sekundární prodejce vázaný tou merchant licencí. Že teoreticky to může někdo hromadně natisknout a prodat v rámci jednoho měsíce jinému podnikatelskému subjektu (kamennému krámu, eshopu, atd..), který to pak bude klidně rok přeprodávat koncákům.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Nezkoušel někdo PLA z Banggoodu?

10kg za 99$ zní zajímavě.

Filament do drukarek 3D PLA o średnicy 1,75 mm,10 kg,o wysokiej precyzji,ekologiczny,dostępny w wielu kollubach,bez pęcherzyków,idealny do modeli i części mechanicznych Wyprzedaż - Banggood Polska-arr...
    https://ban.ggood.vip/1579C
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    PECA: to bude on - moc Lubošů 3d modely tanku nedělá
    PECA
    PECA --- ---
    R0C3S3K, SALAM23: Jestli to je ten "lubosh", co si myslím, tak svého času modeloval tanky v Blenderu.
    3D tisk RC modely
    https://www.3dprintedtanks.com/
    blender.org - Home of the Blender project - Free and Open 3D Creation Software
    https://www.blender.org/
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    R0C3S3K: model neni moje prace ... delal Lubos Hort - 3Dtanky.cz -
    King Tiger II. – Luboš Hort – album na Rajčeti
    https://www.rajce.idnes.cz/lubos71/album/king-tiger-ii
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SALAM23: super, v cem jsi to modeloval?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tak 3kg za mnou a asi ještě 6 přede mnou ... rc tank Tiger II- 1:10 - cca 110cm hotový kolem 10kg

JVCNC
    JVCNC --- ---
    LEXXA: Jak je to vysoké a kolik dáš když to udělám na CNC (a budu mít materiál a nástroje)? je to jen destička to bych mohl zvládnout i doma.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SALAM23: No, presne tohle pisu uz nejaky ten rok :)
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    SALAM23: Pokud to prodáš, buď jen rád.
    Jinak E3v3 už je jiný level. Tiskne skvěle a hlavně rychle.
    A tichá deska, sice tichá, ale taky už dnes vykopávka ....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ENDER: většinou to nejlevnější. Tisknu věci, který pak stejně upravuju, takže pokud to trochu chlupatí, tak mi to nevadí
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Určitě je budu mít uložené. Nápis mi message kam to chceš poslat jako balík.
    Jen nevím, jestli už nebudou aktuálnější modely, protože se to vyvíjí rychlostí blesku :) BTW dneska to bylo epický (ITF5) https://www.youtube.com/watch?v=pIKI7y3DTXk
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Ha, to jsem vlastně sliboval kolegovi v práci. Prozatím to vyšumělo, že jsem neměl slušná STL (málo jsem hledal). Vzpomeneš, odkud jsi měl tiskové soubory?
    H2O
    H2O --- ---
    Díky pánové, bambucka je na ceste
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam