• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: nejlepší je tam psát v noci, to tak vytížení nejsou :) aspoň když jsem to zkoušel, tak to tak bylo
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANDY_WARHOL: Mám, chat je taky 30+ minut čekačka, kdy to okno nemůžeš zavřít, musíš sledovat - ideálně na druhém monitoru - jinak o pořadí přijdeš, úžasné :)
    Přitom emaily kupujících znají, tak by je mohli prioritizovat…

Nějak mám averzi vůči miniaturnímu okénku, které se schovává dole v rohu 4K obrazovky a podporuje jen čistý plain text :\
    Bohužel čím dál populárnější, nejen u Průšy tedy.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: pokud mas od nich tiskarnu, tak maji online podporu a tam staci jen pockat az bude volny operator, a vyresi docela dost
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JAKES: Reakční doba Průšy na email je týden
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ANDY_WARHOL: Ano, to udelam. Ale minimalni konsultaci jsem chtel udelat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak si proste kup filament a udelej pokusy
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MAKROUSEK: Jo, potrebuju to do prace a zaroven bych to zkusil i prodavat. Dokonce kamos co tiskne letadelka na dalkove ovladani ma s tim vyplnovanim 3D tisku PU penou dobre zkusenosti. Ztrasne to zpevni ten vyrobek a zaroven to funguje jako tepelna.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PETER_PAN: Tak to vytun a prodavej za 15. Budes bohat.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Je pro to maly trh, protoze vsechny ostatni alternativy jsou nerezove, nebo kov + sklo se zrcadlem atd. (dewarovy nadoby) a tam je mraky vyrobcu a ceny jsou na zlomku. Ale pro specialni aplikaci, kde se pouziva magneticke michadlo je tohle.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Jenda se o technicky primitivni konstrukci, z bezneho HDPE. A dela to jedina firma na svete a za 2 litrovou misticku chteji 30k CZK.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ORBIT: 2 plášťová, PU pěnou vyplnena cooling bath na -80 °C medium, cimz je s ethanol (kompatibilni se vsemi diskutovanymi plasty PE, PP, PC).

ORBIT
    ORBIT --- ---
    PETER_PAN: Co si udelat formu z 3d tisku a pak si odlit nejaky matros co se na to hodi? Ale napis co z toho ma byt a k cemu to slouzi. Nakrmis nasi zvedavost a mozna dostanes lepsi odpovedi ;)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    JAKES: Tak ti ti napisou ze na to to neni testovany a certifikovany a tak ze za ne to nemuzou doporucit. Otazka je jak se ty materialy budou chovat v realu. A jak jsem psal, 1x za rok novy tisk by mi nevadil, kazdy druhy mesic ano.
    JAKES
    JAKES --- ---
    Co místo chatGPT poslat mail s dotazem na výrobce ?
    Aurapol, Mladeč, Průša ?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PETER_PAN: Pozor s tim PC. To co se běžně tiskne na consumer tiskárnách, je blend aby se to právě dalo na tehle tiskárnách tisknout. Ono jinak PC chce dost vysoké teploty ( i v komoře - někteří mají slušne výtisky s teplotami komory kolem 100°C ).

Takže bych to nejdřív zkusil otestovat jak se ten konkrétní filament bude chovat.
    ENDER
    ENDER --- ---
    PETER_PAN: Na co to potrebujes? Jen jsem zvedavej :)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    H2O: To zni dobre. Komercni veci pro tyhle teploty se delaji z HDPP, nebo HDPE nebo PolyCarbonate.
    A bambulabka by mela PC zvladnout.
    H2O
    H2O --- ---
    PETER_PAN: ale google, ChatGPT a osobni tip shodně padlo na PolyCarbonate
    H2O
    H2O --- ---
    PETER_PAN: to me zajímá taky
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LYCO: To pnuti je I v lite desce.
    LYCO
    LYCO --- ---
    PETER_PAN: rozhodně nejsem odborník, ale myslím že tady 3d tisk možná nebude dobrý nápad

Při tisku vzniká výrazné vnitřní pnutí (rychlé chlazení, natahování polotekutého materiálu). Čekal bych, že když materiál mrazem zkřehne, tak se bude o to snáz lámat.

Asi bych zjišťoval jak to vyfrézovat z lité desky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam