• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SKAUT: diky,

porad mi kazdopadne tohle relativni reseni prijde jako daleko vetsi opruz, nez dostat relativni cisla od tiskarny primo z menu;)

ja to vetsinou resit tim zabrnkanim a pak podle prusackyho navodu chytnu do klesti osu motoru remenicky a zkusim primerenou silou hnout extruderem, nebo podlozkou, pokud to nepreskakuje, je to v "norme";)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    R0C3S3K: Na napnuti remenu muzes pouzit https://www.printables.com/model/46639-tension-meter-for-the-gt2-belts-of-i3-mk3s-or-prus . A brat to spis jako relativni napnuti remenu nez cekat nejaky prepocet na realna cisla. K plnemu napnuti GT2 remenu je stejne nesmyslne na tehle strojich ( moc velky tah na dily a na osu stepperu ktera ten tah snese jen par milimetru od vystupu z tela stepperu) .

Nebo nekde vycist kolik ma byt ten tah ( necha se dopocitat podle frekvence zpetne ) a poridit si https://github.com/Diyshift/3D-Printer/tree/main/GT2%20Belt%20Tension%20Meter ( zatim sem neprisel jak self-sourcovat spravnou pianovou strunu na self kalibraci, pokud by nekdo vedel bylo by to fajn )
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    NAVARA: 98A shore je velmi tvrdej flex, ja na mk3s+ v deafaultu tiskl 72A shore a celkem bez problemu, ale dvakrat se mi namotal do podavacich kolecek,,, mekkej felx beru od 50A shore niz,,, ala mekka guma az zvejkacka
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: hele díky, budu o tom přemýšlet.
    Mám ji trochu rozhasenou (používám teď jinou tiskarnu) ale chci ji dát di kupy a konečně zprovoznit mmu (mám 2 ale budu upgradovat na 3)

A až to bude, dodělám konečně svou hypercube :)

Mám co delat
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R0C3S3K: Měl jsem Fillamentum Flexfill 98a a bez problémů
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    to ui je predpokladam stejny, jako na mk4,,, ten upgrade krom nextruderu je vlastne totoznej s mk4, posoudit to, jak moc je nextruder lepsi musi ti, co maj mk4 a maj srovnani s mk3s+... jako mel by byt mene problemovej, ja ted resim u svy tiskarny prvni fuckupo po trech letech,,, na specialni materialy, jako jsou hodne mekky flexy je udajne stejne na hovno, jak na mk3s+, no a automaticka kalibrace prvni vrstvy muze byt fajn, kazdopadne jakmile na svym stroji jednou dobre zkalibrujes a mas ciselny hodnoty, je ti to prakticky stejne jedno,,,

takze jo, dat 6,5 tacu za tenhle upgrade jsou pro me reasonable zainvestovany prachy, nechtel jsem do toho cpat prachy za novou tiskarnu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    nabindovat jakoze na listu displaye a je to videt kdekoliv v menu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ANDY_WARHOL: jj, ofiko upgrade

myslim, ze se to vyplati, kupoval jsem to hlavne proto, ze se pri 100% rychlosti snizi doba tisku temer o 50% oproti mk3s+, coz muzu potvrdit a to je ten hlavni duvod

dotykovej rgb display potesi a zrychli, ale neni to pro me az tak zasadni, ze bych nejak brecel z triradkovyho manulniho displaye, je fajn, ze si muzes nabindovat veci jako teplotu trysky, platu, druh profilu podlozky,

co me naopak sere, je za me pomerne o dost pro me hloupejsi UI, trochu to prehazeli, za me zbytecne a nektery veci vubec nejsou, jako treba ciselnej test predpeti remenu,,, misto toho te nuti pouzivat nejakou apku na mobilu a drnkat na remen a merit frekvenci, bral bych jako presnejsi mereni a doplnek, ale v zakladu klidne mohli nechat, co bylo

co me taky sere je zobrazeni delky tisku na display v prubehu tisku – driv jsi videl % a kolik zbyva,,, ted vidis procenta, pak vidis, v kolik hodin tisk skonci, pak jaky je celkovy cas tisku a teprve po tom, kolik minut zbyva,,, ten pro me nejdulezitejsi udaj je az posledni a ty udaje se prubezne prolinaj, nejde nastavit jen jeden a uplne tecu z toho, abych skoro pul minuty vejral na display nez se dovim udaj kterej potrebuju
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja jsem za tri roky provozu vnitrek trysky v podstate nikdy necistil, mozna fakt coldpull bude stacit, je to kazdopadne asi lepsi tim zacit, nez cokoliv rozebirat, pokud to pomuze, super, pokud ne, rozeberu;)

zatim jsem zkusil za tepla shora vytlacit co slo imbusem a zespoda pak prostouchnout jehlou a odrbal jsem trysku ocelovym kartackem do cista, tisk je bez glitchu, jen ten nedokonalej sev

diky kazdopadne vsem za ochotu mi pomoct
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: já jsem to samozřejmě nemyslel kvůli Cold pullu, ale kvůli nedoreseni původního problému.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Ale jinak odstraneni priciny je jasna vec!
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Reagoval jsem na to ze riskujes castejsi havarii tisku.
    Problem muze byt jen filamentem, nemusi to byt cesta filamentu.
    Stridani petg a pla muze takove veci zpusobit take, obzvlast kdyz clovek meni trysku a ohriva to co v tom zbylo na max a pak tiskne pls, ktery to uhli neprotlaci..
    Ale nemyslel jsem to nijak utocne, super je videt na to salsi nazor dalsich tiskaru.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: kde prosím píšu, že tím něco zkazíš?
    Ucpání trysky je průvodní jev problemu, odstranění ucpání samozřejmě udělat musíš tak jako tak, ale proč se ti tryska ucpavá tím nevyřešíš. Jen si pomůžeš na chvíli do dalšího ucpání. A ten interval se postupně bude zkracovat.
    Proto musíš udělat to, že vyřešíš základní problém.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Cold pullem nic neriskujes a budu rad, kdyz me poucis o opaku. Zalezi na tom jaky mas problem a cold pull ti to pomuze diagnostikovat, protoze to vo vytahnes je otisk vnitrniho prostoru.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: kupoval jsi oficiální upgrade? Stojí to za to?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: odstraníš akutní problém, ale ne příčinu, kdy se tepelne poměry vlivem degradace teplotní pasty mění. Ona ta degradace není hned, ale postupně. Tzn. ze to po vyčištění funguje, ale riskuješ častější havárii tisku.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ORBIT: mk3s+ predelanou na 3.5

coldpull jsem nedelal, tak asi zacnu coldpullem;)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Delal jsi cold pull? Co ze to mas za stroj? Ale cold pull odstrani vetsinu bordelu z hotendu i bez rozebirani
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Vhodnou vodivou pastu bude mít prusa k prodeji, pokud budeš objednávat něco dalšího nebo prusament, tak to muzes přihodit do košíku.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    R0C3S3K: Hmm tak to by nemělo být nějak zásadně opotřebované. Asi bych to jen očistil nějak rozumně zvenku a dal bych dobrý.
    Mas ji otevřenou nebo je v nějakým boxu?

Posuvkou by stačilo ale PM a Prusa maji dost konzistentně malý rozptyl průměru takže to by mělo být OK.

Možná bys mohl s tím červeným zkusit tisk ( na default a na ten predchozi profil ) tisk třeba kostky nebo něčeho kde nejsou převisy ale jen svislé stěny. Asi by stačilo kostku, 2 perimetry, žádnou vypln, 5 spodnich, nula horních vrstev pri 0.2 klidne i pri 0.3 vrstvě. Jestli tam něco vyleze...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam