• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PETER_PAN: aha, tak prepni Cut na Intersect (pokud ti nevadi, ze se z toho vyrobi ty pruniky) ... pokud vadi, pak jsi to pres Project udelal imho spravne.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Podarilo se mi to rucne pomoci funkce "project" pro konkretni surface, ale ne takhle automaticky jak bych chtel aby se to propsalo vsude kde to prochazi.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MIKULAS: Ne, ja nechci aby doslo k extruzi. Ja chci aby doslo k propsani prumetu extruze na plochy kterymi extruze prochazi.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PETER_PAN: na screenshotu v tom dialogu je uplne dole zobacek "Objects to cut"...
    Pokud myslis tohle?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Mam tu dotaz na Fusion360, mozna trochu OT, ale je to v 3D tiskarske komunite nastroj cislo 1 a tak mi to prijde relevantni se ptat.
    Podle me to musi byt trivialni, ale nedari se mi ani s googlem, copilotem, chatGPT a videama na youtube najit spravne pouziti nastroju k tomu abych dosahl veci ze geometrie na 1 plose se promitnou i na 3 plochy dalsi.

Ma prilozenem obrazku je ilustrace. Na plose vpravo je kruh a ja bych potreboval aby se prumet kruhu propsal na vsechny plochy kterym by to prochazelo kdyby se pouzil nastroj extrude. Jak toho dosahnout? Dopredu dik vsem.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    Nahodím sem dotaz, který souvisí s 3D tiskem jen velmi okrajově.
    Chystám se vyrábět si CNC, máte tu s tím někdo zkušenosti?
    SPM
    SPM --- ---
    ANDY_WARHOL: Presne, ja neudelam a ani ten jeden, to bych radsi zaplatil zkusebnu :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XBAHNO: ty nam z toho delas gymnastiku :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    PETER_PAN: rogalisti testovali trhací pojistky tak, že si na ni privazal hrazdičku, stoupnul si na váhu a začal dělat schyb. A rozdíl mezi váhou a váhou při přetržení je hledaná hodnota.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ELIJEN: Dik. Tohle je ve skutecnosti dobry napad. Protoze to pouziju i na neco jineho a je to levne.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    PETER_PAN: Klokneruv ustav?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PETER_PAN: Nemam nic sofistikovaneho. Jak presnou odpoved hledas?
    Udelat si na to merak s vahou na kufry by nebylo moc slozite. Jen co to pisu uz bych mel v hlave jak to udelat ;)

Ale jestli hledas hotove reseni..

Muzes to poslat stefanovi z cnc kitchen, myslim ze ti to za mirny poplatek zmeri..
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Nemate nekdo nahodou kontakt na nekoho kdo muze provest tahovou zkousku? Budu mit jeden vyrobek z PETG a potrebuju overit pevnost v tahu.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Vytiskni se temp tower, to pomuze videt kde to dela divne veci a nejaky trend. A vysusit a hlidat aby byla stabilni trplota - ne pruvan
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tak dá se to strelit
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    tak to koukam mame dost podobny, ja taky koupil do zacatku hromady pla s tiskarnou a ted mi to tu lezi, tisknu z toho prakticky jen nejaky blbosti co modelujem s prckem
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: tak já to koupil s tiskárnou, když jsem o tom věděl prd. Teď jedu prakticky jen petg a neohlížím se zpět na PLA.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: tak na prakticky veci bych pla vubec nepouzival a nekupoval
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam