• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    FRK_R23: Já to dávám do STL. S nastavením jednotek průběžně zápasím, furt si to nepamatuji správně. Ale on se sclicer zeptá, jestli převést z "m" na "mm". Pokud se nezadaří, tak je to prostě jenom v desítkových řádech menší či větší. Takže se tomu nasadí scale, případně, jak psal kolega necháš "zámeček" na proporcionalitě a zadáš rozměr modelu v tobě známém rozměru a ose.
    Při exportu nezapomeň aplikovat modifikátory a jinou "matemagiku" nad modelem v Blenderu (je na to c exportu checkbox, v .blend si to nech furt jako modifikátory atp).
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRK_R23: za malo. at ti to tiskne ! :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Ještě poslední, je vhodnější stl nebo obj?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    RAINBOF: Super, díky moc!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRK_R23: no, slicer se te zepta pokud je nevycte z obj/stl. Dale pak pokud je to maly das zvetsit v jedny ose o ktery vis jak je to velky a ostatni se diky zachovani pomeru nastavi spravne. Je to bezna praxe. Pokud ale u modelu v blenderu uvedes ze je v mm otevre se to dobre.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    RAINBOF: Takže když to exportnu to obj, ve sliceru si pak vyberu jednotky? Sorry za lame dotazy, ale mám nula zkušeností :))
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRK_R23: metricky a milimetry, ale nicmene to resim tak ze to pak zvetsim ve sliceru
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Když chci něco poslat na tisk na Průšu (přesný model zatím nevím, ale to by snad mělo být jedno), v jakém formátu a jednotkách to mám mít?

Model mám aktuálně v blenderu a rozměry jsou v milimetrech. Nicméně blender unit je 1 m. Díky!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    skr mini od bigtreetech jsem mel na mysli
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nevali se nekomu doma skr elektronika ? nevadi mi studenak na zdroji ale jinak musi jet jak fik v3 vemu klidne dve tri
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    PECA: míchal jsem to dokud to nebyla taková kaše, hustotou asi jako krupcová, aby mi to nestékalo, když nanesu vrstvičku. Dělám plastikové modely, warhammer figurky a různé modelářské experimenty asi tak 30 let, takže spoustu takových věcí dělám podle pocitu :)
    PECA
    PECA --- ---
    JAPAN: Zjevně jsi v tom zběhlý, když je to zdařilé dílo tvoje. Je na to nějaký "zhruba" poměr, nebo prostě "odoka" je vidět, jak se to chová? :)
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    PECA: určitě, na klasické figurky je prostě lepší resin, ale tenhle medvěd by se mi do resinovky nevešel :)
    PECA
    PECA --- ---
    JAPAN: Kůl. Asi (IMHO) vhodnější pro větší modely. Si myslím, že to zakryje i jiné jemné detaily, než jenom vrstvy...
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    Omlouvám se, tady mám novější fotku i s pařezem. FDM tisk, potom akrylová barva s příměsí jedlé sody, vytvoří to takovou texturovanou vrstvu a layery po tisku zmizí.

PECA
    PECA --- ---
    PECA: Tím jsem chtěl říci, že je lepší odkaz na zdroj informací, než random obrázek z libovolné socky, která to po nějaké době zablokuje... Ehm.
    PECA
    PECA --- ---
    JAPAN: Repost z DC = už nic není vidět :)
    ACID
    ACID --- ---
    TLOUDEV: Maci se to v něčem, čemu se říká břečka, pak se to posype jemným pískem a několikrát opakuje. Česky se tomu říká přesné lití, nebo přesné odlévání.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ORBIT:
    chlapci, vy me nechapete. Ja se ptam na tu keramiku, na tu FORMU. pisek znam, me se prave ale libila ta tenka skorepina... nicmene uz jsem to nasel, diky.

PETD:
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    TLOUDEV: Metod na tohle je hodne, ale zalezi na tepote toho co lejes. Pro hlinik apod klidne dej obyc pla, to se vypari pri te teplote .. a na formovani se pouziva vetsinou velmi jemny pisek. Musi to jit udusat aby to drzelo tvar.

Metode se rika lost casting, pod tim pojmem najdes na yt hory materialu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam