• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    GL_ST0RM: Diky za info. mam dojem ze tohle umi minimum hlavic. Co jsem prochazel kdysi ruzna fora, tak tenhle pozadavek byl u uplneho minima. Nastesti tohle nepotrebuji. Vim ze vetsinou ani neposilaji jestli je otevreny a na kolik. Ale za tu cenu to zatim ozelim. Za nejaky ten rok treba uz bude pro mne taky lepsi vyber.
    HONCKA: Mam dojem ze mam stejnou a vyhnul bych se tomu. Nebo lepe receno, dej si pozor kterou presne kupujes verzi. Je tam jedna, ktera nejde integrovat s HASS ani s nicim dalsim. Nema otevrene API. Bohuzel ji mam. Muzu pak dohledat primo jeji kod. Budu ji casem menit, nebo se ji zbavim uplne.
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    MARTEN: Ahoj, tak HY368 dorucena. Pro moje pouziti ale bohuzel asi nevhodne, nedava zpatky informaci, ze je potreba "topit" tj. flag "heating" na kterej triggruji spinani kotle:/

Tak ze ji vyuziju v místě, kde nepotrebuji mít hlavici, která si sama "pritopi"
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HONCKA: Jasně, pak jsem to našel.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SPIKE411: je to asi starší verze, je to přímo do zásuvky jako noční lampicka
    Xiaomi Aqara Smart Home Hub: full specifications, photo | XIAOMI-MI.com
    https://xiaomi-mi.com/sockets-and-sensors/xiaomi-aqara-smart-home-hub/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HONCKA: Jo ty myslíš Aqara hub?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HONCKA: Myslíš tohle?
    Xiaomi Mi Smart Home Hub - Centrální jednotka | Alza.cz
    https://www.alza.cz/xiaomi-mi-smart-home-hub-d6103495.htm

A není jednodušší a praktičtější vyměnit microUSB adaptér?

BTW v jedné luxusní pražské vile jsem viděl i americké zásuvky a měniče na 110 V. :)
    (Řekl bych, že lidi s padesátkou to zapojovali, ale (samo)zřejmě až po revizi.)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SPIKE411: akorát člověk s padesátkou ti některý neškodný prásárny neudělá, třeba namontování čínský zásuvky, aby nemusela být basestation ke xiaomi home zapojená přes redukci
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jo samozřejmě zapojení/přepojení dělat se shozeným jističem pro daný okruh.

Asi budeš taky potřebovat nějakou další nebo větší Wago svorku na "rozvětvení" té přívodní fáze. (Lepší než dělat nějaké klemy ve svorkách toho Shelly apod.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    LEDOFREDO: FYI ve Strašnicích sídlí YATUN, kterej tady Shelly distribuuje a poskytuje mu českou podporu (telefon/e-mail).

Disclaimer: Bez padesátky nemáš do elektriky co šahat.

Je dobrý mít po ruce aspoň fázovku, aby sis ověřil, co je přívodní fáze a co jde z tlačítka ven. (Ale mělo by to taky jít odvodit od schématu zapojení daného žaluziového tlačítka, pravděpodobně tam bude označená jedna vstupní a dvě výstupní svorky.)

Do tlačítka ti teď jde 1x živá fáze (přívod) a ven ti jdou dva dráty, kam stiskem tlačítka pouštíš fázi do jednoho nebo druhého směru motoru.

Pak už by mělo bejt zapojení celkem triviální. L je fáze (standardně černej, hnědej případně šedivej vodič), N je nulák (standardně modrej vodič), ochranná zem (zelenožlutej) tě tady nezajímá.
    Schéma je snad vcelku jednoznačný.
    https://shelly.cloud/knowledge-base/devices/shelly-25/
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    VLADDRACUL: jojo, dospel sem ke stejnemu zaveru :).. z Prahy, ze Strasnic.. pokud by se do toho někomu chtělo, samozrejme bych to uplne normalne zaplatil.. a treba bych se u toho neco naucil :) kdyztak posta
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LEDOFREDO: Půjde to podle návodu, ale taky bych doporučil někoho, pokud nevíš přesně.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    LEDOFREDO: doporucil bych se do silnoproudu nemichat, pokud nevis, co delas. Odkud jsi?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    DRIZDIK: zapojit to podle toho schematu je nad me možnosti, nevis nahodou o nejakem návodu víc pro blbecky? Tohle ja mam v soucasne zasuvce na zaluzie.. nebo se na to mam radsi vysrat a domluvit se s nekym elektro-vzdelanym (coz ja nejsem) ?

DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LEDOFREDO: Do několika, s esphome firmwarem a integrací do Home Assistantu
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Nemontoval tu nekdo shelly 2.5 do zasuvky na ovladani zaluzii?
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    MARTEN: Ahoj, koupil jsem na zkousku jednu identickou, pevne verim, ze je to ZigBee a ne WiFi :) v popisku od cinana si muzu vybrat...
    Jsem docela zvedavej, jak bude fungovat v porovnani s HT-10R, ktrou uz mam doma a funguje super (v porovnani s resenim od Elektrobocku, ktere hodim po psovi...)
    ZigBee Termostatická Hlavice HT-10R - Tuya | Chytre vypinace
    https://www.chytrevypinace.cz/ZigBee-Termostaticka-Hlavice-HT-10R-Tuya-d228.htm
    ABE
    ABE --- ---
    Ahoj, kdyby někdo měl zájem zbyla mi jedna Zigbee gateway Raspbee II.
    Myslel jsem, že budou potřeba dvě, ale už jedna vše spolehlivě pokryje, takže mam jednu navíc.

[ OFFERINGNABÍZÍM: RaspBee II - Zigbee gateway / Praha ]
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ZORBEN: jo, jsou v pohodě. Byl tam chvilku problém, že tam je uvnitř uložený nějaký časový plán, ale už se to nepere.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    nemate tyhle MARTEN hlavice nekdo vyzkouseny (nebo nejaky podobny za podobny prachy)? docela nad tim taky zacinam uvazovat
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JELENIPLOUTEF: nemas tam default authenticate dany na no? Případně nějaký access list na mac?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam