• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: mne syn zase spis cural v kuse dopoledne. odpoledne uz to bylo lepsi... do satku jsem si nikdy bez pleny dat netroufla. jen proste obcas spal naostro, pres den...
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    KOTENCE: Já párkrát troufla, ale občas to i dopadně špatně, tak už to nedělám, jde převážně o případy, kdy si kýchne nebo tak :) A odpoledne bez plenky raději vůbec páč čurá v kuse a já ji nechci budit když se vyčurá a usne. No šátek jsem už několikrát prala, právě z těchhle důvodů
    MULTICAT: Popsala jsem asi ideální den, jsou dny kdy to nefunguje vůbec :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SANCHA: Tak to máš vychytaný dobře, proč se vůbec ptáš :-) Uvidíš, jak se to bude měnit až se začne víc pohybovat po posteli a tak, no. Já si třeba do šátku bez plenky netroufla, i když tam byla zrovna nejspolehlivější už od mala.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: ty jo, jsi dobra :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    KOTENCE: A ta plenka pro jistotu mně ušetřila dost nervů, zvlášť teď v chladnějším počasí.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    KOTENCE: Děkuju za odpověď. Někdy jde, jindy ne, zkoušíme :) Malá má dva měsíce, čůrání většinou hlásí, kakání moc ne, ale to mám spíš odpozorované, když se začne kroutit a vrtět, a je to vesměs při kojení. Přes noc ji nechávám bez plenek, na nepromokavé podložce vyložené látkovkama, které jen měním, když jsou počůrané. Na ven do šátku dávám látku a svrchní kalhotky. A odpoledne čurá nonstop, tak ji nechávám dole bez, a když je v šátku, vložím čtverec pod zadek.
    Ráno chodíváme na spolu - já sedím na záchodě, ji držím v klubíčku, a pod sebou kýbl a ona vážně tlačí a občas i něco vytlačí :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SANCHA: ja teda davala miminu plenku, nekdy jen ctverec se snapkou, ale vetsinou i svrchnaky. Batoleti normalne spodni kalhotky. Ja nevim, jak vam to jde, ale mne se dlouho ta plenka pro jistotu vyplatila. Na rychly rozbalovani v satku a tak jsem davala SIO, AIO plenky, ale ukazalo se, ze z nejakyho zahadnyho duvodu je vzdycky hned pocurala, i kdyz ctverec mela klidne jeden celej den :-)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Co oblékáte dítěti které je bez plenek místo plenek? Myslím, jako kalhotky - body bez plenky nedávám kvůli cvočkům, aby netlačily. Zatím to řeším tak, že vložím látkovou plenku složenou do body, co ale v případě nějakých volnějších kalhot? Jak to řešíte? Děkuji.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    MALA_MISIA: Jo! Jinej rezim pres leto...a ja sem vzdycky rada, ze jsem schopna vsechno pobalit a unyst, natoz, abych vyslysela signal na curani pri odchodu mezi dverma s ditetem na zadech a 2 taskami veci pres ramena. Bohuzel :/ asi se taky sprajcl...

v unoru, kdy byl tak navyklej na bkm, ze se vzdycky v manduce vzbudil a brecel, ze potreboval curat, ja ho nechtela v zime svlikat a vyndavat (pres nositko jsme nosili zateplenou kapsu) a on to chudak nekdy vydrzel jeste treba 20, 30 minut domu, vzdycky jsem ho polozila hned na postel a pri svlikani pliny zacinal teprve curat. Tesila jsem se na jaro, jak budu moct ho krasne venku nechat vycurat, a ejhle, fungovalo to jen par tydnu, nekdy od dubna zacal curat v nositku zasadne do pleny. byl to sprajc?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MALA_MISIA: to už nezjistíš, u nás podobně, kolem toho sedmého osmého měsíce krásně spolehlivě ráno kakala do nočníku a pak ze dne na den, bez nějakých změn a přesunů si sice hezky sedla, seděla, zvedla se, že nic, dostala plínu a vykakala se do ní, pak nočník dloooouho ignorovala, sice bez zcén, ale sedět tam nevydržela. Až kolem roku o půl to začalo být zas nějak zajímavý.. (možná i dřív, nevím, nočníl se tu válel celou dobu, někdy překážel, někdy byl na hraní jako klobouk, pak tam začala posazovat panenky, tak to nejsem schopná úplně říct, jak se to postupně vyvíjelo). Nicméně, bobek zatím dělá do kalhotek :-\.
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Tak ja se pridam. Od nejakeho 1-2 mesice jsme jeli takovou polovicni bezplenkovku. Naucili jsme Cyrila kakat do umyvadla, obcas to bylo uplne vychytane, ale obcas bubec. Signaly jsem nejak nevypozorovala,.. kdyz zacal lezt, tak uplne konec. Pak zacal sedet /cca 8 mesicu/ a to moje mama (zvykla na to, ze se ot tak dela) hned poridila nocnik a ejhle! Od prvniho dne asi 3 tydny, kakal dopoledne vzdy, kdyz jsme ho posadili, a kdyz chtel curat, tak se okamzite po posazeni vycural. Pak nejak par dnu cesty cele se to rozborilo a po navratu (prave resim, ze to fakt asi bylo moje selhani, ze proste byl rad za spolupraci a kdyz se to prestalo tak hlidat a posazovat, vzal to jako zradu a sekl se?! nebo nechapu) proste najednou pri posazeni scena, okamzite se dral z nocniku a od te doby ho tam neudrzim ani vterinu. Davala jsem i par tydenni pauzy, na nocnik vubec neposazovala, ale sceny dela porad :(. ted je mu 11 m, vim, ze je na nocncik jeste malej a mam furu casu,, .. jen me vlastne mrzi, ze se tak sekl a nevim proc. A prislo mi dobre ho s tim seznamovat, tak jak to delaly nase mamy. Bez tlaku, ale posazovat a seznamovat.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    NEMESISS: určitě to zkus brát klidnějším tempem, ono si to dítě k tomu zas najde cestu.
    V létě jsme byli na chalupě se sestrou, co má dceru, které budou v prosinci 2 roky, a nejdřív to vypadalo, že nočník už bude zvládat úplně ok, ale pak se sekla a nechtěla ani nočník ani plenky, což na v létě zahradě jde, i když to není ideální. Ale pak jí sestra dala asi tři dny pokoj - občas se teda zeptala, jestli nechce na nočník a ona řekla "ne". A jednoho dne prostě přišla k nočníku a vyčůrala se (naštěstí pod šatečkama nic neměla, takže super). A od tý doby to bylo ok.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KOTENCE: no me ta predstava, ze s sebou vsude taham krom ditete na zadech jeste nocnik, uprimne trochu desi, ale ten skladaci je super tip - diky!

CHANA: :D NENYYY! nasleduje pote, co vitezoslavne sleze z nocniku a hlasi, ze tedy tam opravdu nic neni :))

MOLLY: taky casuju a kakani vetsinou vychytavame, ale ze by predem neco hlasil...se mi nezda...

Tak jo, dam mu (i sobe) oraz (ale posazovala jsem ho ted posledni dny jen asi 2,3x denne). Ja se porad snazim spis hledat chybu sama v sobe, a rikam si, ze treba vydava obdobny signaly jako driv, ale od batolete vyznivaji jinak nez od mimina a nepobiram je... Dalsi vec je, ze jsem poslednich par mesicu docela pretazena vlivem mnoha veci a to nocnikovani me stoji dooost energie, takze jsem uz automaticky asi napjata a on to samozrejme ze me citi... Navic, on je porad docela casto kojenej a tak nejak si zvykl i na prubezny srkani tekutin jako vody nebo caje z hrnku, asi jsem ho krajne neregulovanym, temer nepretrzitym kojenim na vyzadani dostala do stavu, kdy ho ten prijem tekutin obecne uklidnuje, dela mu dobre (myslim, ze o tom mluvi Prekopova a dava to do souvilosti s alkoholismem v dospelosti). Takze ta frekvence vylucovani tomu take odpovida...
    Navic jak ted s podzimem vic oblikame - ACH JO ! Zoufale hledam ulehceni jakyhokoli typu - nemate nekdo zkusenosti s temahle kalhotama?
    Dětské BKM kalhoty s manžetami zelené Farmers | Branakdetem.cz
    http://www.branakdetem.cz/detske-bkm-kalhoty-s-manzetami-farmers.htm

MOLLY
    MOLLY --- ---
    NEMESISS: určitě mu dej trochu nočníkovou pauzu. Moje dcera (16 měsíců) sice nikdy moc signály nedávala, ale tlačila vždy okatě, takže velkou jsme už od mala zvládali - nikdy 100%, ale byly i týdny, kdy jsem pokaděnou plenku měla jen jednu - nepočítám, že se to nestihla a kadila ve chvíli, co jí to sundavám. Takže jedeme spíš na časování - po jídle, po spaní. A teď už si tak dva měsíce trochu říká sama (i když z nočníku někdy uteče moc brzo). Poslední tři čtyři dny je to přímo skvělé :-).
    A přesně takhle ve 13. měsíci měla najednou hrozný amoky z nočníku, tak jsem jí ho týden vůbec nenabídla a pak už to zas šlo bez řvaní. Ale evidentně ho užíváte víc než jsme tehdy užívaly my. Ale říkala jsem si, že radši počkám až ji to přejde než abych jí to zošklivila. Radši počůrané a pokaděné plíny než problém s nočníkem.
    CHANA
    CHANA --- ---
    NEMESISS: Máme to podobně, akorát ten můj 18 měsíční řve NEENYYY! a pak to pustí jakmile mi sejde z očí. A lépe vyměšuje s tátou. Čekám až ho to přejde

Co se týče cestování, selhávám také:( U prvních dvou dětí: jedna potřebovala všude nočník, druhá se nechala kdekoli podržet. Kluk bojkotuje nočník i držení, chodí na záchod "jako velkej kluk" ale potřebuje redukci, takže se mu někdy zadaří v super baby friendly restauracích, ale to je kapka v moři plen.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NEMESISS: Radim nechat byt, ono ho to prejde a pujde to zase o kus lip. Nutit ho stejne nema cenu.
    Na vychazkach jsem drzela nad zachodem nebo travnikem. Ted s sebou vsude vozim nocnik - bud normalni dole v kocare nebo skladaci v batohu, kdyz dite nesu. Ten skladaci hledej pod nazvem Potette plus, vyhoda je, ze se da pouzit i jako redukce na wc a venku se cura skrz nej na travnik, v budovach bez zachodu se pouzivaji specialni pytliky, ktery pak vyhodis do kose. (Koupila jsem ho na netu pod tri stovky, byva casto i za pet, tak to chce hledat). Ale jestli se necha v klidu podrzet nad zachodem nebo kanalem, tak je to zbytecnost.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Prosim o prvni pomoc pri nocnikovem nacviku. Se synem (ted 13 mesicu) praktikujem bkm od jeho 5 mesicu, v podstate s okamzitymi uspechy, daval krasny signaly, bylo par krastich obdobi bojkotu, ale vzdycky se to rychle srovnalo. Ale ted mame uz asi mesic problem s nocnikem, signaly nedava v podstate vubec, takze se ridim mym odhadem, dari se mi to obcas za predpokladu, ze jsem s nim sama doma. Je-li doma jeho tata nebo kdokoli jinej pritomnej - problem (driv v pohode). Jeho nejoblibenejsi slovo je durazne NE (ackoli se snazim, aby to nebylo to nejfrekventovanejsi, co od nas ted slysi:D), ktere casto opakuje pri posazovani na nocnik a vice ci mene ho doprovazi revem a svijenim se, aby se o par vterin pote vycural na koberec/do pliny/do kalhot. Markantni zhorseni stavu nastava, kdyz hlida tatinek a ja pracuju (1 den v tydnu, ackoli se tatinek snazi...Jsem trochu zoufala, nejake tipy?

Jeste s tim souvisi jedna vec - jak resite vymesovani deti v situacich, kdy jste s nim nekde na urade/na navsteve/v obchode, kdy proste neni po ruce nocnik a dite jeste neni dorostle na bezne pouzivani zachodu- bezite na zachod, nad kterym ho drzite, nebo jak? V takovych situacich miva nas syn plenu a cura do ni, coz povazuju za me (nase) selhani, jelikoz to nejde ruku v ruce s treninkem okolo.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    HC_, ANNNA: Díky :).
    HC_
    HC_ --- ---
    LEPEK: já jsem je nejvíc užívala na úplný škvrně, to mi ušetřilo celkem dost plen:) když byl Vojta větší, tak jsem ho nechávala venku v teple spíš nahatýho
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Naše dítě si přestalo říkat a začalo samostatně konat. Což je teda trochu problém, protože se ještě neumí pořádně svlíknout a asi ani nepostřehla, že to je ten nejdůležitější krok. Takže letí na nočník a tam se vyčůrá do plenky :-(
    Teď chodí pořád nahatá, tak to docela funguje, ale plínu si sama nesundá a ani ty tréninkový kalhotky nejdou moc hladce. Koupila jsem jí na trénování spodní kalhotky a už se strašně těšim až to bude normální součást oděvu!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam