• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    LEFTY: jj, ja jsem do něj klienta dostal. to je super věc, když raspberry nevypínáš. vždycky mě mrzí, když vypínám počítač se seedama. takže to můj problém vyřešilo. klient to stahuje na externí disk a administruješ to buď přes TV nebo přes prohlížeč.
    Kodi jako torrent server
    https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-kodi-jako-torrent-server

btw, kodi rozhodně není kanon na vrabce, když chceš ovládat pohodlně media centrum a nechceš mžourat na to, kde se ti ztratil zrovna kurzor od myši. nemluvě o tom, že jsou lidi, co si přes docker na kodi hostujou třeba i weby. má to spousty využití.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ATOMSK: no, bude umět librelec taky torrent klienta?
    Hlavně teda mi přijde jako kanon na vrabce kodi :-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: imho dve ruzny veci
    a) designovane kurvitka, ktere maji zmerne umele omezenou zivotnost
    b) kurvitka vzniknuvsi tlakem na cenu PISKVOR - levnejsi materialy, min robustni konstrukce, soucastky s nizsi MBTF... omezena zivotnost je pak uz jenom bonus pro vyrobce
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    REDSNAKE: Mind you, já bych si taky vystačil s hloupým displejem. Ale lid si žádá vše v jednom (dokonce jsem nedávno zahlédl názor, že licence typu "potřebuješ program, koupíš ho s počítačem, hotovo, licencování jsme vyřešili, máte štěstí, že jsem šel kolem").
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    já na svou hloupou televizi nedám dopustit. Už z toho důvodu že si k ní připojím co chci já a nemusím čumět na stupidní reklamy v OS, trpět sekání OS a kdoví co. Bleh.
    JIMX
    JIMX --- ---
    BFU sice bude brblat, ale půjde a koupí novou televizi, když ta stará nebude něco přehrávat ... aby vytahoval nějakej modul a kupoval jinej, je vlhkej sen geeků ...
    ... já celkem i geek jsem, ale zrovna u televize bych do toho stejně nešel ... stavění počítačů jsem vzdal dávno, kupuju notebook, kterej zapnu a funguju a když přestane stačit, tak jdu a koupím novej ... totéž očekávám od televize :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISKVOR: já si dovolím nesouhlasit, jsou potvrzený případy kdy součástky jsou právě velmi pečlivě vyvíjené na to, aby měly omezenou životnost/případně jsou zakomponované čítače času/použití po jejichž uplynutí je věc na vyhození, přestože je reálně ještě funčkní, typicky tiskárny.

Stále si teda nemyslím, že tlak na cenu produkuje kurvítka, naopak kurvítka tvoří business, nikdo z těch co vyrábějí televize nechce aby sis koupil jednu telku za život..
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    REDSNAKE: Obráceně: pokud chceš zachytit ten (obří) segment, který půjde na Datart.cz, dá "seřadit podle ceny vzestupně" a koupí to první, musíš někde ušetřit. Takže to bude lepený místo šroubů, součástky dimenzovaný na dva roky provozu, a testovaný s oběma očima zavřenejma. Konečně, je to levný, tak co, kdyžtak za dva roky upgradujete, totiž koupíte jinou. Žádná konspirace, jen bludný kruh... zvýšení prodejů je vedlejší efekt toho závodu ke dnu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISKVOR: jak souvisí kurvítka s tlakem na cenu? Podle mě kurvítka jen zvyšují prodeje, ne?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PES: Kdo to koupí, kromě místního osazenstva? Kurvítka jsou dána tlakem na cenu (a hádej, kdo by první vyskakoval jak čertík z krabičky, kdyby tu modularitu nařídila povinně Zlobrusel).
    PES
    PES --- ---
    PISKVOR: Nejlepší je jen "hloupé zobrazovadlo (panel)" a všechno "Smart" modulárně okolo...
    ... už moc lidí se spálilo i zde zmíněnými aktualizacemi, které pomrví či dokonce odeberou původně funkční věci.
    A jak jsem již určitě zmiňoval - i ten vstupní modul pro DVB by měl být povinně pro výrobce upgradovatelný, aby se nemuselo vyhazovat plno stále dobře fungující elektroniky jen proto, že to na vstupu neumí dekódovat DVB-T2 a třeba že z H.265 to neumí to vylepšené HEVC (a časem že to má limit "jen" FHD, až se dohasí UHD 4k či 8k...)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JIMX: Titulky zas takový problém nejsou...zato kodeky. "Hele, máme chytrou tv, budeme to přehrávat rovnou z disku!" No, tak ne: 1/3 souborů hraje jen audio a 1/3 je místo filmu slideshow. *shrug*
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    LEFTY: pokud ten os na nic jinyho nepouzijes, tak je to kanon na vrabce. Libreelec funguje uplne bez zaskytani, musim s tim neco delat jenom v pripade, kdyz nejaky zlobivy plugin sezere vsechno misto na karte. Jinak jsem na to za dva roky nemusel sahnout.
    EDASX
    EDASX --- ---
    TEAPACK: no to jsem už párkrát slyšel... musim ty aktualizace vypnout
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    JIMX: nám před cca rokem proběhla aktualizace samsung televize a od té doby toho půlka nefunguje, včetně přehrávání z NASu... ale už jsme to vyřešili - televizi už nemáme =D
    JIMX
    JIMX --- ---
    LEFTY: zajimavy, samsung telka mi umela z usb pustit filmy s titulky uz nějaká daleko starší kupovana nekdy v roce 2012 ... mas stejne pojmenovany titulky jako film?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEFTY: nemyslel jsem že by byl problém nainstalovat OS, ale pak na něm vše rozchodit ke spokojenosti. Nejlepší je imho stáhnout si právě iso kde je už vše optimalizované a fční.

Ale bav se, zkoušej, dej vědět :)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    REDSNAKE: no, to distro tam už mám, a 90% funkčností kodi nevyužiju. Ale je to pro mě ústupová varianta.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TR1: dobrá zpráva :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEFTY: nejsem si jist jestli správně rozumím otázce.

Po nějakým testování aktuálně mi docela dobře vychází https://libreelec.tv/downloads_new/ - stáhneš instalátor do win, spustíš, vybereš cíl instalace, sd kartu nebo flashku a nainstaluješ. Strčíš do píčka, vybereš správnej vstup na telce a frčíš.

Moc nerozumím tomu kde jsou filmy uložený. Každopádně do Kodi si pak nainstaluješ z repozitáře titulky přes opensubtitles.org (potřebuješ tam registraci) a hotovka. Musí to chodit.

Z mý zkušenosti je tohle jednodušší a blbuvzdornější než rozcházet nějaký distro, instalovat VLC, všechno nastavovat a tak...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    //noob
    hele, chtěl jse msi rozběhat pi jako easy přehrávač na telku, která neumí některý formáty s titulkama (Samsung Series 6, celkem šikovná na dva roky zpět)
    Mám oadresář se staženýma torrentama (mp4 a mkv, na počítači je normálně přehraju, i na telce když připojím USB, akorát titulky jsou trouble), poseldní raspbian, pi3+, klasika. Nainstaluju kodi. To proscanuje adresáře, ale přehrávání nespustí, v lepším případě jenom černou obrazovku.
    Ok, zkusím VLC media player. Ten v okně u mp4 nezobrazí obraz (u mkv je to okú, jenom ve fullscreenu, a u toho zas nezobrazí ovládací prvky.
    Je prosím vás nějakej _jednoduchej_ browsero/přehrávač? Nepotřebuju kodi, prostě si vyberu v zjednodušeným browseru file a svištím. Klidně i to VLC, když bude spolehlivě fungovat.
    Perlička na závěr - zkusil jsem zprovoznit miniDLNA servrer, ale ten v horším případě telka nevidí, v lepším případě nemá ale žádnej obsah. WTH?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam