• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKULAS: tenhle usecase je "server" kde si brmlabaci budou moct volne viset se svejma picovinama.tj karta+flash a mozna casem nejakej disk na backup
    koupili jsme raspi 8gb verzi tak uvidime co z toho bude
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    RAINBOF: taky jsem nad tim premyslel, ale USB hub stejne chces, abys zbytecne nehrabal na raspinu kdyz k ni neco pripojujes ... nebo mit OS disk pripojeny pres hub neni dobry napad?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TR1: no jenze ti zbydou volna usb :)

na kazdem reseni najdes neco.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANDY_WARHOL: mám jen C2 a C4
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: nikdo nema ten odroid hc4 ?
    TR1
    TR1 --- ---
    RAINBOF:
    Me to prijde hodne predrazeny, navic to pouziva mSD slot a ten ma vyrazne mensi propustnost nez usb3 na RPi4 (testy ukazuji propustnost kolem 42MB/s, hdd pres USB3 je 2x rychleji).

Externí box Connect IT ToolFree Clear, | CZC.cz
    Externí box Connect IT ToolFree Clear, | CZC.cz
    https://www.czc.cz/271925,213702/kody
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    REDSNAKE: v cene, a ma to jednodussi kontroler.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: v čem je to lepší než nějakej ssd m2 disk?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    asi bude v brmlabu spolecne s rpi4 o vikendu takze pokud chcete si s tim prijit pohrat dam vam tu moznost :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RAINBOF: pekny. reportuj, dik.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    obednal jsem emmc flash tak jsem na ni zvedavej

UUGear Raspikey: 32GB eMMC paměť pro Raspberry Pi
    https://rpishop.cz/emmc-micro-sd/3426-uugear-raspikey-32gb-emmc-pamet-pro-raspberry-pi.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Logger, to budou kvanta zápisů a málo čtení, co chce eMMC nebo SSD
    PES
    PES --- ---
    LARS_GUNNER: Co to nové Zero, nesplnilo by?
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Doslo na logger. Bohuzel to musi byt hodne odolne a nejlepe velmi blbuvzdorne. Umisteni muze byt i v prumyslovem prostredi, takze resim, jestli na to Raspberry vubec pujde pouzit.
    JIMX
    JIMX --- ---
    aha, tak ne ... pihole web rozhraní přestalo fungovat, protože nefunguje lighttpd ... a lighttpd netuším proč nefunguje, ale nejde spustit prostě a z logu nejsem moc moudrej ... takový zbytečný práce zase s tím; příště si udělám zálohu karty, abych to mohl jenom rychle natáhnout na novou a jelo to ... :-(
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak jsem myslel, že budu mít za pár minut přeinstalováno ... OS, jeho upgrade a pihole bylo pís-of-kejk ... ale už půl hodiny tady bojuju s ADS-B přijímačem ... dump1090-fa i dump1090-mutability i rtl_adsb mi píšou, že nenašly žádný device ... reboot jsem zkoušel ... fyzicky odpojit to teď nemůžu jít ... chjo chjo :-(
    TR1
    TR1 --- ---
    SKAFF:
    od img vydaneho dne 4.3. 2021 je prednastaveno bootovani viz citace z release notes

Boot order options in raspi-config adjusted for more flexibility
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Ja jsem externí 1TB plotnovej disk dal do USB kejsu s napajenim, flashnul jsem na to image balenou etcher a normalne novy Raspberri bootlo z toho disku a nic jsem nemusel resit. A jede to. Docela me to prekvapilo jak to je snadny..
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GILHAD: To je sice pravda, ale zase boot je až do namountování RO.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Já šel taky cestou nejmenšího odporu přes SD karty, pak po úmrtí několikáte flash disk, po úmrtí flashky teď zkouším M2 disk v Raspi4. Hroznej žrout...Snad už to bude dobrý.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JIMX: SD karet mi po ruzne dlouhe dobe v ruznych PRi umrelo, ... no hodne ...
    A taky dokud jede 24/7, tak pouziva system a neco si drzi v cache, zatimco pri bootu leze po uplne jinych sektorech a cache nema
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam