• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    MVEK
    MVEK --- ---
    DRIZDIK: Jo, tak tento případ byl problém u MS předplatného:-).
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    QUIP: Jo u mě to nastalo ve chvíli, kdy mi novou kartu vydali, stejné číslo a jméno jen jiný expire a CVV .. mesíc jsem s tím měl problémy a pak už byla platná jen jedna ..
    QUIP
    QUIP --- ---
    MVEK: Zkusil jsem to znovu, vyplnil jsem tam 11/17 a to to vyhodilo, ze platbu odmitla banka. Kliknul jsem na Try Again, vyplnil 10/17 a voala: Thank you!
    Your payment will be verified within 24 hours. Once it is verified, the seller will prepare your order for shipment. Otherwise, you will receive a notice in My AliExpress or by email.
    QUIP
    QUIP --- ---
    MVEK: jj, zkousel jsem to vickrat, nabidne mi to pak formular na nove vyplneni data expirace karty, tam napisu 10/17 a zase me to odmitne.
    A na support se nemuzu doklikat na nikoho ziveho.
    MVEK
    MVEK --- ---
    QUIP: Hloupý dotaz - zkoušel jsi to ještě jednou? Mně se totiž při slevách minulý týden stalo několikrát, že mi na první pokus platba neprošla (bez udání důvodu, jen doporučovali si nejprve zkontrolovat výpis u banky, že se fakt neprovedla), a pak už jo.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak mi dneska AliExpress odmitnul platbu, ze pry mam expirovanou kartu. Ale karta expiruje az 10/2017, takze opravdu na zacatku zari nemam od banky novou kartu.
    Setkal jste se s tim uz nekdo? Mam za to, ze je karta normalne funkcni az do toho mesice, co je na ni uvedeny. Tedy cele zari by jeste mela fungovat.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    RAINBOF: Sakra ty mas stesti, ale dobry vedet, ze ma cenu to zkouset. Me vzdy poslou tohle:

    "V případě, že Vám zásilka nebyla doručena, obraťte se prosím na odesilatele zásilky, který podá u své poštovní správy reklamaci na nedoručení zásilky a ta bude dále postoupena České poště, s.p.

    Dále bych chtěl podotknout, že Česká pošta, s. p., je připravena uznat odpovědnost za ztrátu zásilky. Jakmile obdrží ze země původu reklamační list k předmětné zásilce, následně vydá zmocnění odškodnit odesílatele k tíži účtu České pošty, s. p., za její ztrátu. Pro Vaši informaci uvádím, že dle článku RL 155 "Reklamace týkající se zásilek podaných v jiné zemi" Akt světové poštovní unie můžete uplatnit tzv. obrácenou reklamaci, pouze však na základě předložení originálu podacího lístku. Stále však platí, že náhrada přísluší odesílateli, pokud nepostoupí své právo na náhradu Vám, adresátovi, a to prostřednictvím poštovního operátora v zemi původu zásilky. Místní operátor by poté postoupení nároku na náhradu Vaší osobě následně adresoval našemu týmu."
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WOLFGAR: normalne jsem napsal mail na info@cpost.cz uz pred dvema dny a dneska napsali 30minut po tom co jsem jim volal :D
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    RAINBOF: Hezke, jak se ti z nich povedlo vytahnout z nich to prohlaseni tak rychle? A jinak ano, kdyz mas prave to prohlaseni posty tak to jde o dost rychleji, ale vetsinou narazim na nekoho kdo mi napise ze adresatum informace neposkytuji, at poda reklamaci odesilatel.


    QUIP: No veci co se opravdu ztrati a najdou jsou pak vetsinou ty ktere zahadne doruci treba po trech mesicich. Stalo se mi to osobne jen jednou. Neco se rozkrade, ale urcite se toho dost i ztrati, v logistice je to celkem bezne, jeden by neveril co vsechno se muze na takovem prekladisti ztratit. Na sklade nam uz zahadne zmizely pracky, lednicky, mycky nebo treba paleta s 200 mopy. Pak je asi otazka kdo to najde a v jakem stavu, ono vsechno po case nekde vyplave, pak je otazka jak ta firma naklada s prebytky a lezaky ktere nekde vyplavou, casto poskozene nebo nedohledatelne, zvlast kdyz duvod proc se to puvodne ztratilo muze byt treba strhnuty nebo poskozeny stitek.

    RAINBOF: Neproclene zasilky ktere nelze dorucit, nekde se najdou atd. by se mely primarne vracet odesilateli, ale rekl bych ze velka cast se toho lividuje spolecne se zabavenym zbozim atd. zvlast u tech ktere uz byly prohlaseny za ztracene.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QUIP: to je velice dobra otazka. ale bude to spis veci toho ze to neprojde pres celni rizeni. a veci neprocleny asi nemuzou byt na verejne pristupne hromade
    QUIP
    QUIP --- ---
    RAINBOF: Vime, ze to vetsinou nekdo ukradne, ale pres to - nema posta nekde "Ztraty a Nalezy"? Ocekaval bych, ze kdyz se jim tolik veci "ztrati", tak se nekde najdou a daj je na velkou hromadu :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tak pošta prohlásila zásilku za ztracenou.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WOLFGAR:
    co s tim ? reknu ze not delivered yet a naval prachy ? (je to ebay)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    RAINBOF: Naprosto normalni, to jeste zdaleka neni duvod k panice, porad nejspis jeste dorazi protoze tech 7-14dni nez si toho vsimnou je uplne beznych, beznadejne ztracena byva az tak po mesici necinnosti. (Zcela vyjmecne to pak nekde najdou a jeste doposlou, ale to je vazne vzacnost, mnohem pravdepodobnejsi je ze uz si dane veci vesele uziva postovni/celni urednik)
    Tady mas priklad zasilky se kterou uz nepocitam, z Ciny v cechach take za 4 dny a dalsi pokracovani pribehu chybi:
    Sledování zásilek - Česká pošta, s.p.
    https://www.postaonline.cz/trackandtrace/-/zasilka/cislo?parcelNumbers=RS923647217NL#RS923647217NL
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TOOMIX: nejelpsi je ze nejsou schopni ani rict kde jako je nebo co bude dal. sasci.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RAINBOF: "A co na to počítač? Že mlčí? No tak to je konec, z toho mě může dostat už jenom Staník"
    Kaiser a Lábus 05 - Těžký Týden Referenta Kubrta 1988
    https://www.youtube.com/watch?v=DcjFoPuWQb4
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Tak zásilka z číny šla 4 dny. a už od 22.8. čeká na poště bez dalších stavů. Pošta mlčí.
    MVEK
    MVEK --- ---
    To je fascinující, že od stejného obchodu jsou všemožné bižu s normálním nebo levným poštovným, ale najednou jiná víceméně stejně drahá (5 dolarů) má jen možnosti poštovného za 130 dolarů a víc:-).
    https://www.aliexpress.com/...for-women/935116_32814525674.html?spm=2114.12010615.0.0.5ce5139eryVXZu
    MVEK
    MVEK --- ---
    A ten o tom, jak jmenovci ve vedlejším domě označeném stejným orientačním číslem, jen navíc s písmenem "a", víc na ráně, dali doporučený dopis navíc, když si přišel pro jinou zásilku, znáte? Pokračovalo to tím, že mě neukecali, že jsem si zásilku už vyzvedl, a začali tedy reklamaci na pobočce řešit, za pár hodin mi volali, že tedy se stalo toto, že ji zajistí od špatného adresáta a dají mi do schránky.
    Co se nestalo, po týdnu mi volá ten jmenovec (v dopise bylo telefonní číslo), že má pro mě ten dopis. Pošta mu poslala koresponďák, aby vrátil neoprávněnou zásilku. On tak prý učinil, načež oni přepsali adresu na obálce na jeho a opět mu to hodili do schránky:-D.
    Ano, na stížnost se mi také omlouvali... Nic to nemění na tom, že se stejný omyl stal po roce, jen to dotyčný zjistil včas, vrátil otevřenou zásilku, a na poště se mi pak omlouvala jedna paní z přepážky, že pochybila, tak jsem si nestěžoval no.

    SINEAD: Nápodobně, ještě jsem na to nebyl zvyklý, nechtělo se mi pořád proklikávat, kdy která z hromady drobných zásilek už bude mít srozumitelný tracking, a tak jsem zmeškal zásilku, kterou místo do Prahy zkusili doručit do Znojma a pak vrátili.

    SKUTEKKUTEKK: Utekla mi nějaká změna legislativy, nebo kde jsi přišel na limit "nad 17 dolarů"?
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    TOOMIX: a ze sluchátka se ozvalo: "ale ovšem, beze všeho". Dokonce nastavitelný.
    https://www.aliexpress.com/...926-86d1-f4f34340c1c9-4&algo_pvid=51750fbb-9731-4926-86d1-f4f34340c1c9
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak se už dá koupit i bublinka do vodováhy. Ještě mezery do žebříku a bude to komplet :)

    https://www.aliexpress.com/...c57-9b8e-7bf66d7ecbd7-1&algo_pvid=9c39889e-b34d-4c57-9b8e-7bf66d7ecbd7
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam