• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    MVEK
    MVEK --- ---
    TOM: Jj, to mi i potvrdili na poště v místě zaměstnání. Tak v deseti procentech případů, zvláště letos na jaře, přišlo oznámení, ačkoliv tady poštu přebírá recepce, takže u předem placené zásilky není možné, aby byl adresát nezastižen.
    A jo, já takhle přišel o zásilku, kterou navíc pošta doručovala do Znojma místo do Prahy a já si taky nepohlídal, že tam je i český tracking.
    TOM
    TOM --- ---
    MVEK: u dopisu je to fakt divné
    u balíčků si myslím, že se jenom stydí místo "adresát nezastižen" napsat "měla jsem moc těžkou a plnou tašku, už by se mi tam ty vaše čínské krámy nevešly"

    BTW takhle jsem už o pár stovek přišel, že jsem se na tracking podíval pozdě, až když to pošta "vrátila odesilateli"
    MVEK
    MVEK --- ---
    TOM: Tak to ty jsi na "pozitivní" straně jazýček vah osudu. Na tvůj dnešní pozitivní zážitek doplácím negativním včera, kdy jsem po dopoledne stráveném doma našel ve schránce rovnou tištěné oznámení, že jsem doma nebyl. Překvapilo mě ne to, že doručovatel nezvonil, ale že ten samý den dal do schránky připravené vytištěné oznámení, obvykle to bývá následující.
    Ale šlo o dopis s dodejkou, ne balíček z Číny.
    TOM
    TOM --- ---
    Dneska mi volala paní z pošty. Okresní město. Že mi prý asi někdo z doručovatelů nedal do schránky lístek, takže tam teď mají jednu moji zásilku z Číny (na které je uvedené moje číslo), které právě končí lhůta vyzvednutí. A jestli ji chci prodloužit.
    Doteď tomu nemůžu uvěřit :-O
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    TAJSO: tohle se mi taky hodně líbí.. ^_^ škoda že nemám doma žádný vypínač, místo kterého bych to mohl instalovat..
    GOR
    GOR --- ---
    TAJSO: Vypada to zajimave... ale 60 mm roztec to je na normalni krabici malo, ne? Jak to do krabice montujes, vyrobil sis nejaky mezikus? Nevis, cim to spina (rele, triak, optotriak...)?
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Jinak mimo obecne znamych zkusenosti s tim ze podzrele levne=mizerna kvalita a podezrele geekovske=dodelej si sam (nebo to sice funguje ale ma to mouchy ktere dany gadget ucini v praxi nepouzitelnym), tak jsem objevil (pro mne)naprosto dokonalou geekovinu - touch spinace. Mam ctyri jiz rok v provozu, dva defaulty, dva s custom grafikou, naprosto bez problemu, ted budu dokupovat dalsi. Konkretne tyhle rainbo https://m.aliexpress.com/...32333807076.html?pid=808_0000_0201&spm=a2g0n.search-amp.list.32333807076
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    ZRIZENEC: pouzivam 50w led chip s oznacenim grow (fialovej). Ve verzi na 220vac byl cca za 13$ (mam ho dva roky). Chce to k tomu poradnej chladic a vetracek (box chladic od procesoru je malo). Funguje to. Jak moc nevim protoze to funguje na grow fazi dostatecne a nic jinyho neresim. Do dc verze nejdi, je problem s napajecim udrojem ktrej je bud moc drahej, nebo ten chip postupne odpali navic pro nejakou slusnou wataz to bude nestandardni napeti... zkousel jsem, vzdal jsem pro financni narocnost (lepsi koupit hotovy stejne to vyjde za komponenty cenove nastejno)
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    RAINBOF: výborně, díky za info.. ^_^
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    8BB76E1: mam to tak taky. stihne se to vpohode. stejnpu vec jsem si udelal misto dynama na skladacku.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    a ještě jedna hračka na kolo - tail laser:

    https://www.ebay.com/itm/202065407703 (pattern 2)

    Imgur: The magic of the Internet
    https://imgur.com/a/T1H5z4y

    tohle je povedené, až na jeden detail - ta krytka mikrospínačů nahoře není guma, ale jen papírová samolepka, takže se tam asi brzo udělá díra.. no až se tak stane, celkem dobře by mohlo fungovat nalepit tam tu oválnou záplatu na duši.. ^^
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    QUIP: jj, za přdpokladu, že se to stihne dobíjet. ty magnety tam jsou jen dva, tak v případě, že by to nestačilo, buď přikoupit magnety, nebo omezit vybíjecí proud..
    QUIP
    QUIP --- ---
    8BB76E1: aby to neblikalo, nebo aspon ne tolik, by mela stacit jedna dioda a elektrolyticky kondenzator prislusne kapacity
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    pár dnů zpět mi přišlo "no friction dynamo":

    A No-Friction Bicycle Bike Flashing Lights Dynamo (Generator). science magnets | eBay
    https://www.ebay.com/itm/113253037863

    http://freelights.co.uk/index.html

    tohle je věc, na kterou jsem se ze zvědavosti hodně těšil. a musím říct, že to funguje, ALE...... v první řadě, princip, na kterém to pracuje, je stejný, jako ty svítilny, se kterýma se musí chvíli třást, a pak můžete chvíli svítit - tzn. je tam cívka, uvnitř které je kulový magnet, další dva magnety se přichytí na paprsky ve výpletu kola, a tyto magnety samozřejmě za jízdy při pohybu nad cívkou přitáhnou kulový magnet uvnitř, což se projeví bliknutím led.. předělání na trvalý svit by asi nebylo jednoduché, ale ne nemožné.. každopádně na kolo ok, ono to blikání i víc upoutá pozornost.. větší problém je build quality, která je naprosto příšerná.. přijde mi, jako by to dělal nějaký ne moc šikovný amatér doma. a asi bych to nedoporučoval nikomu, kdo si to případně nezvládne opravit. člověk na to nemusí být zběhlý v elektronice, spíš manuálně šikovný. ono té elektroniky tam moc není - jen pár led zapojených paralelně, a k nim jako ochrana jedna dioda, a ta zmiňovaná cívka. tři led (zadní) jsou v plastové krabičce, u které už teď dva šroubky nejdou utáhnout, a další tři led (přední) jen na stahovacím pásku, pod nějakou (asi) teplem smršťovací bužírkou. přívodní dráty k cívce jsou vedeny jednou dírou, která byla vrtána dodatečně, a další, která byla do plastového pouzdra vytavena pájkou.. jo a jak na ebay v popisu zmiňují tu vodotěsnost... no ano, ona tomu vlhkost v podstatě neublíží a bude to fungovat, ale ne proto, že by to bylo vodotěsné, ale spíš díky celkové jednoduchosti nebude mít vlhkost na fukčnost přílišný vliv.. (pokud někde nebude voda vyloženě dlouhodobě, a neuhnije tam nějaký drát)

    na kolo jsem to ještě nedal, ale už teď jsem zvědavý, za jak dlouho se to rozpadne / uklepe se tam nějaký drát.. jako je to hezký a funkční nápad, ale díky zpracování jen pro lidi, co si to zvládnou dát dohromady..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GREW: jde to udelat na mobil z kusu DVD izolacky a krabicky od lentilek.
    meris pak aplikaci spectral workbench :) je tam i navod.

    nebo 3dtisk...
    https://www.thingiverse.com/thing:49934 pripadne ho mam doma ale vcera jsem ho nevyhrabal.
    GREW
    GREW --- ---
    RAINBOF: Jako, moh bych, kdybych mel cim :D
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HANZO: blitzwolf teď měli dobrý slevy a je to celkem kvalita srovnatelná s Xiaomi apod.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GREW: a nechces to zmerit ? :)
    HANZO
    HANZO --- ---
    Nemáte někdo konkretní zkušenost s usb c PD nabíječkou? Kterou mám koupit? :)
    GREW
    GREW --- ---
    No pouzival sem to z jara na nasvedcovani mladejch rostlinek, pricemz sem mel dve ty lampy na dva velky samozavlazovaci truhliky a rostlo mi to suprove :) Takze jestli ma slozeni barevnyho spektra nakej velkej vliv, tak bud to moje papricky ignorovaly, nebo to maj ty usporky spravne :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MVEK: to jsi zpátky u otázky "proč jsou kytky zelený?"
    Grow light - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Grow_light#Light_requirements_of_plants
    nebo "proč se kradou světla z Porsche?" :))

    akorát jsme tu lehce OT
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam