CUKI: Jo, to je běžná featura, že poštovné roste s počtem kusů i hůř, než lineárně.
Jednak poštovné je někdy jen poštovné, ale někdy naopak součást ceny, jednak od nějakého počtu kusů/ceny/velikosti/... se mění způsob balení, dopravce, pravidla ...
Teď jsem zrovna koupil EEPROMku a protože se to osvědšilo, tak bych chtěl ještě dvě další. Ty ceny celkové tam lítají skoro o řád a nejlevnější obchod (kde si myslím, že ji snad skutečně dostanu) má cenu za dvě asi 2.5 násobnou proti ceně za jednu.
Tak jsem tam objednal jednu a jen co přišla zpráva o odeslání, objednal jsem tam druhou, zcela stejnou. (Chtěl jsem jistotu a relativně krátký dodací čas a vyřešit to, dokud zrovna na to mají akci. Ale uvažoval jsem i o tom, že koupím jednu a po zaplacení - tedy o pár minut později - koupím samostatně druhou - někdy tohle taky musím s něčím zkusit. Sice se mi takhle slučují balíčky do větších v dopravě, ale to mi většinou nevadí, pořád je to pod cenovou hranici, ale uvidím, jestli se takhle sloučí i u prodejce a nebude chtít řešit obcházení cenové politiky drobením větších zásilek na levnější)