PISTA1:
ad 1) radiator u kotle. chapu tvy pripominky a dekuji za podnet. bude zanesen do planu a na tvou radu se to budu snazit dat az za ochranu zpatecky.
ad 2) samozrejme ze se z aku navali studena voda a zavre ventil. jenze studena voda se ti navali na zacatku i z radiatoru a zavre ventil. vsak to tak urcite funguje i u tebe. chces mi teda rict ze 18kw zdroj je malo na natopeni 1000l aku? 11kw mi ji ted vytopi za asi 5hodin na 60C kdyz teda jsem natapel jen aku samotnou v lete.
ad 3) topeni z aku mi ted funguje pres krbovku. coz se tobe nelibi kvuli tomu jak rikas ze to topi do komina...chapu..system mel fungovat jen na jedno cerpadlo. zatim to je v testovym provozu. samozrejme ze jsem o druhym cerpadlu premyslel od zacatku kvuli tomu kdyz by se topilo ciste z akumulacky a zavrela se krbovka, ale rekl sem ze to zkusim jak to bude fungovat. samozrejme mas pravdu ze se to kominem ochladi, ale mnohem vetsi ztraty jsou pres podlahovku nez pres tu krbovku do komina. z podlahovky se vraci studena voda, z komina se vraci tepla voda.
a kdyz se podivas na posledni nacrtek tak tam jsou 3 hlavni cerpadla (neresim cerpadlo u podlahovky)
[ OGMIOS @ Vytápění rodinných domů ]
na tento planek to neni slozity ten muj stavajici system predelat. takze podle toho planku kde muze byt slaby misto a na co si dat pozor? bude se tam nejak tolik cerpadel tlouct? jak to osetrit?
dekuji za podnetne pripominky.