• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    BRUNO
    BRUNO --- ---
    malý spam, máme akci na Tepelná čerpadla Carrier vzduch-voda pro RD do konce roku ...
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1:
    tak nevim loclite jsem sice nikdy nepoužil ale klasickou teflonovou pásku ano. Nikdy mi nic neteklo. U koudle je to sice jednodušší ale nerad se patlám s olejem, což by tak nevadilo, ale povolit ten spoj je často po delší době nemožný protože prostě zaroste. což se u teflonu stát nemůže protože obě strany dokonale oddělí. Při změnách kovových materiálu není takovej problém s nechtěně vytvořeným el. článkem. Taky se s tim dá dělat plyn...
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    PISTA1: Super. Určitě to zkusím. Mě teflonem naočkoval tchán ( dlouha léta pracoval u vodních zdrojů ) koudel nesnášel - asi profi deformace. Dříve se to máčelo fermezi. Teflon pro něj byl pokrok. a právě nedávno jsem montoval podobně složitý uzel a trápení to bylo ohromné. Minimálně na třikrát a po roce mě čeká oprava. zkusím návrat ke kořenům.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    PISTA1: Dobrý téma: koudel prý nejde po letech povolit ne? Já vždycky používám teflonový vlákno. někdy to je boj a musím přidávat vrstvy...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: tak to by asi slo taky jen jde o to, jestli to za tu praci stoji, kdyz to pustis jen parkrat rocne :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: tak jestli je na to prostor a prostredky, tak je to urcite super napad :)
    IV0
    IV0 --- ---
    PISTA1: :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    IV0: Tak ono to náhodou ještě není hotový. A co myslíš že tam stojí na pravý straně? :D
    IV0
    IV0 --- ---
    PISTA1: A nechybí Ti náhodou ještě jeden kohout z druhé strany čerpadla :) ? Jak ho budeš jednou měnit / servisovat (bez vypuštění vody)?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: nastartuj v garáži nějakej traktor a vše ostatní neuslyšíš :-)
    ten nepříjemný hluk je přímoúměrný rozdílu hluku mezi tichem a a tím hlukem...

Kdysi jsem dělal v rámci jednoho konkurzu test, kde mě zavřeli do zvukotěsné truhly a bylo to fakt šílený. Za chvíli mi přišlo, že tam někdo tluče kladivem na stěnu, pak jsem si uvědomil že ten šílenej zvuk je moje srdce...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ROSTA6: Tak to bleda zavist, jak mas tvrdy spanek. Ja bych to druhou noc rozslapal.
    ROSTA6
    ROSTA6 --- ---
    ROSTA6: nekupoval jsem to u conrada ale v http://shop.fkt.cz/sada-lan-gateway-cube-2x-termostaticka-hlavice-eq3-max+dp174918/ , rekli mi tam ze to neni original, ale funguje to stejne :)
    ROSTA6
    ROSTA6 --- ---
    MAKROUSEK:
    CUKI: mám v bytě http://www.conrad.cz/programovatelna-termostaticka-hlavice-99017-eq-3-max.k560897 s centralni jednotkou která je na internetu. Funguje to super. Zaplatilo se to za rok. Jinak to servo rve jak strelene. Ale ani v loznici v noci to nijak extra nevadi
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1:
    jen bacha na tom WC může být problém s vysycháním sifonu. Záleží jak funguje regulace. Měl sjem s tím problém bytě kde byly stoupačky. Odjel jsem na 3 dny a sifon prázdnej...
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Pěkný, ale co je to na tom íčku, za k-ci? Ta vypadá dost zajímavě...

Ten systém vytápění je pro nějakej hotel? Vždyť to má výkon asi 13kW...
    WC a 1kW topení je asi extrém i u naprosto nezateplené budovy. Možná by stálo tu otopnou soustavu nadimenzovat na reálnej výkon, díky tomu by se mohl snížit teplotní spád a teplota na primáru. Dáky tomu by to mohlo bejt efektivnější...
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    ahoj, mohl bych poprosit o typ na Kotel na tuha paliva, spokojenost, uzivatelsky komfort.?
    jedna se nahradu za 30 let stary dakon, horem plneny, vykon myslim 24kw.
    nabizi se hned opet dakon dor f 24, nema ho zde nekdo?
    topenar mamce nabizel jeste viadrus, rozdil je ze dakony jsou plechove, viadrus litinove, cena podobna, ma litinov obecne nejake vyhody?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: přiznám se že tohle není moje parketa, ani nevím pořádně jak to funguje, ale důležité je aby se to regulovalo přes vzdálené čidlo. Nevím jestli to musí zrovna mít servopohon, ale jsem si jist, že to může být neslyšitelné, měli jsme to v práci i v zasedačce, nikdy jsem nic neslyšel...
    voda se prostě složitě reguluje, vždy je to něco za něco...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CUKI: To je prave to, co nemuzu - servopohon. Vrci.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: pořiď si něco takového: http://www.conrad.cz/sada-bezdratoveho-termostatu-pro-radiatory-7-35-c.k561800. Měření teploty na topení ti je k ničemu, tebe zajímá teplota v místnosti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam