• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    PETER_PAN:
    SNUPAK:
    psal jsem že fotky kde by něco kloudnýho bylo vidět nemam. Navic rozdíl mezi bězným domem a pasivním na fotce vidět moc nebude
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    CUKI : foto pls :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    JADR: Uhlíková stopa EPS není velká. Je to složka ropy, co je spíše odpadem. spíš mi vadí složitá recyklace. Dřevostavba naštěstí EPS nepotřebuje a ta co chci stavět taky mít nebude.

Vrt mám v zahrnut v ceně pozemku, ten tu už byl. Ostrovní elektrárna stojí majlant, to bych částečně započítal taky do ceny pozemku, protože byl o to levnější, než strovnatelnej s el...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SHIN: Jak na tom jsem já nevim, protože netušim kolik je průměr za topení, za ostatní energie a vodu. příští rok už bych se se v šim měl vejít do 10k Kč za rok (možná i 8)
    JADR
    JADR --- ---
    CUKI: souhlasim s tebou temer ve všem, stavim teď podobny barak, ale ze dreva a eko friendly materialu a uz jsem v tom za 1,6mil. Pravda je v tom ostrovní elektrárna, vrt na vodu a komplet vybaveni. Ale i tak jsem se o tolik víc dolů nemohl dostat, leda za ústupky na materiálu
    Btw zrovna eps a uhlíková stopa, to je asi podobny zlo jako topit uhlím.
    SHIN
    SHIN --- ---
    CUKI: dobry ... ideove myslim to mam srovnany, toho co pises jsem si vedomej , nemam hypo na velkej barak a provozni naklady mame bych rekl hodne pod prumerem a doufam, ze pujdou dolu...
    dum mame malej, vodu mam svoji, bez el. bych se obesel ... to sou dulezity veci pro me v celkovy koncepci...
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE:
    ZORB:
    měl jsem na mysli, že je jedno jestli to bude ze dřeva z betonu, VPC, slámy a hlíny, či čehokoliv jinýho. Je potřeba ale vždy vyřešit TM a problematické části. Není jedna správná varianta a žádná není ta nejlepší.
    Já mám zdi z BST+EPS ale stejně tak to může bejt z čehokoliv jinýho na tom fakt nesejde. Rozhodně je ale nesmysl stavět dneska ze všech těch super Ytongů nebo cihlovzduchů. To jen ze stavebníka vyždímá peníze. ZAIZOLOVAT SE TO MUSÍ TAK JAKO TAK! Pro menší stavby nad zemí je většinou použitelnější dřevo, Dá se ušetřit za základy a hydroizolaci. Prostě jakýkoliv materiál má svá specifika.
    Stavba je celek a tak se na ní musí nahlízet.

Fotky nemám, protože nemám tak široký sklo a nebo helikoptéru. Ale až jedno z toho mít budu (asi to vidím spíš na to sklo) tak sem možná něco dám, i když si cením svého soukromí. Ale brzy budu doufám stavět jednu referenční stavbu, tu zdokumentuju komplet on-line
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Nejak mi to nepasuje, muzu Te pozadat jestli by si rozvedl konstrukci sveho domu.? Proste se mi nezda pasiv barak 100 metru za 700 000,- . Trebas jen fotky + drobny koment..
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Je otazka, proc se nepodivas nejdriv jaka je ucinnost novych automatickych kotlu a jaka je ucinnost uhelnejch elektraren.. Ja se na automat, co prijde zitra hrozne tesim, v okoli ho ma vetsina baraku a jedinej komu se vali kour z komina je nas barak, kde topime drevem v lokalnich kamnech.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: jakto ze nesejde na konstrukci? Prece neni mozny mit maly ztraty, kdyz by nekdo mel treba jen 30 cihlu ne?

Me prave zajima, jak to mas udelany, protoze mi to samotnymu nejde do hlavy.. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: na konstrukci nesejde ale na stavbě jako celku.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TANTRAMAN: Nechtěl jsem tady rozpoutat nějakou bouřlivou diskusi o tom co je lepší, to je věc každého. Jen jsem chtěl abychom se nad tím co opravdu potřebujeme zamysleli, jestli to opravdu potřebujeme a proč to všechno vlastně děláme...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TANTRAMAN: ja urcite ne, to jsem preposilal spotrebu CUKIho :)

CUKI: a jak s timto POHODAVOLE pls? :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SHIN: protože jsme mediálně masírovaný ze všech stran tím, že budeš spokojenej jen když budeš mít obří barák a budeš splácet celej život hypotéku. O tom tahle civilizace přece je ně?

Nutěj ti všechno super hyper ultra nano, protože to potřebujou prodat, ne pro to že to potřebuješ ty!
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: No já teprve teď žádám o D45 sazbu, takže víc, ale i tak jsem spokojenej :-D

Bunkr to úplně neni. V zemi je to jen ze severní strany (střecha začíná na úrovni terénu), ale mam v plánu jednu stavbu kerá bude z terénu koukat jen z jihu. Ale na to zatim nejsou prostředky
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    POHODAVOLE: jojo, uz jsi me s tim tady jednou nasral :-)
    SHIN
    SHIN --- ---
    CUKI: ok... smekam.... premejslim, proc to tak nedela kazdej ....
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TANTRAMAN: tak dle me je to 2,5k kw, coz dela nejakych cca 6.250,- v elektrine za tri roky..

To musi bejt nemalej bunkr :D
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    POHODAVOLE: kolik je to mesicne v $ ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TANTRAMAN: CUKI U sebe jsem za poslední 3 zimy spotřeboval 2,5 MWh na vytápění, vlastně až do teď, protože topná sezóna u mě ještě nezačala. Za rok v přepočtu na dřevo spotřebuju asi půl kubíku...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: jak se to vubec dela? To mas nejakou formu, kterou vylejvas nebo nejaky salovani? Co tam mas pak za izolaci, ze to nic neztraci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam