• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: No to je krasny, sem zvedav na realnej provoz. Jeste mam malou technickou, jak mate ten bojler zapojenej. S tricestakem, nebo cerpadlo?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: obcas i 5. vetsi bojler je blbost. tchanovi v lete vydrzi nasypna mesic, a to jich je 5 dosplelych a dve deti v baraku. takze pokud je nasypna 150kg x 3 kc za kilo uhli, tak si spocitej co je levnejsi, jestli uhli, nebo nocni proud.
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Ja si myslim, že jsi mluvka, střelil si tu podle mně neco od boku a teď se jen ošíváš. Místo jasných čísel házíš moudra. Nějakej základní rozpočet by stačil. Jo a to co se dělá svépomocí tam taky patří. Pokud se pletu, tak prosím pojďme rozjet výstavbu. Znám minimalně 4 rodiny co chtějí stavět....
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Kolik Vás je na těch 120 litrů? Mně by zajímal reálnej provoz mimo topnou sezónu. řeším jestli pořídit vetší bojler co se bude nahřejvat v delších intervalech, nebo jestli pořídit menší a častěji zatápět.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Abychom nezamořili tuto diskusi, tak je zde nové vlákno o praktických problémech s nízkonákladovou a nízkoenergetickou výstavbou a jejím provozem včetně technologií:

[ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ]
    CUKI
    CUKI --- ---
    EXCITE: někdy píšu je klávesnice spíše moje prsty trochu pomalejší mělo tam být SDK
    CUKI
    CUKI --- ---
    ALDARION: dík to jsem ani netušil a dosud netušim jak to najít bez odkazu :-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    EXCITE: Už mě to došlo,že je to asi překlep :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: popravdě ani netuším kde se to ted nachází nějaké hlasování tam bylo ale nevím jak to dohledat :-(
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: tak pak pošli odkaz na to vlákno. Nebo není potřeba předtím někde zahlasovat? Kdysi to tak bývalo, ale jak je to tu dnes netuším.
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: No právě že tohle téma je dost ujeté. Earthships jsou určitě všechno možné, jen ne nízkorozpočtové. To že použiji nějaké plechovky je sice pěkné, ale myslím, že pokud je pošlu na druhotné zpracování do sběru, udělám mnohem lépe. Nehledě na to že abych je použil, budu muset použít mnohem více betonu než bez nich.

Jinak myšlenka domu v zemi pouze z jižní části odkrytá a prosklená mi není cizí, už mám připraven skoro 10let jeden návrh který bych rád realizoval, ale až budou prostředky.

Problém je Reynolds ty stavby ze slunné suché pouště přemístil do našeho velmi rozdílného biotopu. Tady ale musí stavitel použít zase jiné fígle.

Tuto diskusi bych rád zaměřil na stavbu vesměs, u nás běžně dostupných stavebních materiálů.

Nestotožnuji se z byšlenou že pokud do stavby přidám recyklovaný materiál bude to nutně eko, stejně tak, že to nutně musí být přírodní materiál ala slaměnky (ač proti nim nic nemám) nemyslím si že jsou levné. O použití ekologické izolace na bázi ovčí vlny jsem taky slyšel mnoho bájí, jak je to levné a eko. Ale to že se to posílá hluboko do polského vnitrozemí na vyprání a pak zase zpátky o tom už nikdo nemluví.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    POHODAVOLE: chcem v tom pokračovat? :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOKKTOR: a z ceho se dela ytong? :D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    POHODAVOLE: porobeton jo, ytong je jeden ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOKKTOR: tak zrovna porobeton dela dost vyrobcu, takze si clovek muze vybrat. Funguje to pak tak, ze ve vetsich stavebninach jedou treba dva druhy a vzdy preferuji jen jeden z nich dle aktualni situace, rentability atd..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    POHODAVOLE: já netvrdím, že na tom projektant vydělává (i když to přirovnání k doktorovi mysim sedí - ten ytong sice prodávají všechny stavebniny, ale vyrábí ho jedna firma). já říkám, že nemusím nutně stavět z ytongu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    CUKI: Co je SKD?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI:
    DOKKTOR:

Ano, projektant nadiktuje ytong, ktery prodavaji kazde stavebniny, tak kde na tom vydela? :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    POHODAVOLE: tak CUKI:
    projektant ti materiál neprodává, ale diktuje ti, z čeho budeš stavět, tzb, atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam