• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORB:) mirelon, omotanej plstěným pásem a na něm hliníková parotěsná folie omotaná hliníkovou samolepící páskou.
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: Mam dotaz, jakou izolaci pouzivas, myslim tu potazenou hlinikem. Instalateri mi nechali za kotlem nejaky odkryty trubky a ja bych to radeji zaizoloval...
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: Krasna prace! Ja sem vyhodil spoustu penez, ale kotel uz stoji na miste, snek se toci, do komina jde vzduch nekde okolo 60 stupnu. Z komina nic necoudi. Zatim sem docela nadsenej.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: Když tady koupím to samý, 3x dražší a ještě k tomu kilo poštovný. To si radši chvíli počkám než to dojde zadarmo z číny ;)
    Všechno beru přes ebay.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: stejně bych asi koupil českej výrobek
    to já bych rád CO čidla jen na testování zatím. tak jsem myslel jesli nemas typ na dobrej čínskej obchod :-D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: Okurek není nikdy dost a navíc ty mrchy furt někam mizej :(

To já už prohnal komínem 2,4 kubíku.

Obyč odporový 10k k teploměru. taková zbytečnost k ničemu, jen abych viděl teplotu před a za třícesťákem u kotle.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: nebejt těch okurek vedle, tak je to jak kulisa do nějaké starého českého sci-fi filmu :-) ještě že letos zatim nemusím topit, a jen tak asi nebudu...

Ty čidla z číny jsou nějaký se kterejma máš dobrý zkušenosti?

V pátek jsem byl na jedné konzultaci u takovýho typa. co chtěl po mě zjednodušit MaRku ve svém domě. Měl tam všemožný hi-tech TČ, VZT jak pro hotel, soláry a nějakou dotovanou FVE. Prostě všechno technologie za neuvěřitelný prachy, pral podle mě to nejdražší, co mu kdo nabídnul. No a pak jsem přišel k němu přišel do obýváku a tam teplotní čilo s grafickym displejem a na něm bylo asi 5 "hodnot": sněhulák, vločka, panenka, rozjásaná panenka, a takovej nepřítomej obyčej s hadrem na hlavě. No než mi došlo co co znamená, tak jsem málem zemřel smíchy. Technologie měl doma asi za 2-3mega, ale termostat z číny prej asi za za 8 dolarů... Přesnost byla odpovídající těm pěti obrázkům.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MAKROUSEK: Dobrá chobotnice ;)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Tak jsem nakonec sehnal remeslniky, kteri mne napojili novy kotel. Trvalo mi to bezmala pul roku. A zde je vysledek.

SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    zdar, potreboval bych trochu poradit. vratili jsme se po dovolene a koukam, jak u vystupu z bojleru po hooodne malych davkach odkapava voda z mne neznameho ventilu (je to na teple, co jde do okruhu, je tam uzaviratelny ventil, ...ze by potreboval vymenu?). Zkousel jsem ho uz parkrat dotahnout, ale po par hodinach, kdyz se jdu podivat, tak se tam zas vytvori zasoba a pomalu a jiste mi to zacina tect po zdi.. :(

Nevite 1) co to muze byt za ventil (imho pretlakovy ventil se montuje na vstup ne na vystup), 2) co s tim muze byt/jak na to (pokud mate kontakt na nekoho z brno/okoli, tak uvitam; idealne brno jih/jihozapad)?

predem diky za radu, kdyz bude potreba udelam fotodokumentaci.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Tak já asi půjdu do třicesťáku, řízení kotle je na to připravený, třícesťák je za pár tisíc. Trošku se obávám, že může nastat situacem, kdy by bojler mohl "vychladat" do topnyho okruhu. Ale sem v teto problematice uplnej zelenac...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: kdyby tě zajímalo něco konkrétního, tak se klidně zeptej, ale já mám všechny ceny vedeny do korunových položek, tak jak jsem je nakupoval, a proto je těžké vypíchnout jednotlivé souvislé části stavby do jedné ceny
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: zadne 3cest ventily. mam jedno cerpadlo na zpatecce a bojler mam jako smycku, aby se mi vracela horka do kotle.
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Diky, to odkazovane vlakno mne naprosto staci.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: No to je krasny, sem zvedav na realnej provoz. Jeste mam malou technickou, jak mate ten bojler zapojenej. S tricestakem, nebo cerpadlo?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: Je myslíš že na mě trochu neoprávněně útočíš...
    jak jsem psal prve více jsem popsal ve vláknu:
    [ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ]

Víc pro tebe asi udělat nemohu.

Za všemi čísly si stojím jelikož se opírají o to, co mě konkrétní věci stály a za které jsem je dokázal vytvořit já sám.

4 domy stavět určitě nebudu, sám jsem teď slušně zaneprázdněn projekty v sousedství.

Pokud se do něčeho pustím, musí mě to něco dát, katalogové paskvily mě nezajímají, do budoucna chci stavět mini domy do cca 50m2 a max půl mega. Rád si hraju s využitím místa. Navíc spolupráci na stavbách více než cca 20km od Rudný kde bydlím, je velice nepravděpodobná.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: obcas i 5. vetsi bojler je blbost. tchanovi v lete vydrzi nasypna mesic, a to jich je 5 dosplelych a dve deti v baraku. takze pokud je nasypna 150kg x 3 kc za kilo uhli, tak si spocitej co je levnejsi, jestli uhli, nebo nocni proud.
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Ja si myslim, že jsi mluvka, střelil si tu podle mně neco od boku a teď se jen ošíváš. Místo jasných čísel házíš moudra. Nějakej základní rozpočet by stačil. Jo a to co se dělá svépomocí tam taky patří. Pokud se pletu, tak prosím pojďme rozjet výstavbu. Znám minimalně 4 rodiny co chtějí stavět....
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Kolik Vás je na těch 120 litrů? Mně by zajímal reálnej provoz mimo topnou sezónu. řeším jestli pořídit vetší bojler co se bude nahřejvat v delších intervalech, nebo jestli pořídit menší a častěji zatápět.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Abychom nezamořili tuto diskusi, tak je zde nové vlákno o praktických problémech s nízkonákladovou a nízkoenergetickou výstavbou a jejím provozem včetně technologií:

[ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ]
    CUKI
    CUKI --- ---
    EXCITE: někdy píšu je klávesnice spíše moje prsty trochu pomalejší mělo tam být SDK
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam