• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: jo tak to jo, zada jsem si uz taky vyhodil. Jestli to mas porad tak nic moc. Ale jinak ja se rad nataham. Jo a spousta takovejch permanentnich problemu jde spravnym cvicenim v podstate vyresit ;)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PISTA1: To je fascinujici jak v Cechach jeste rada lidi premejsli tak - ze kdyz se totalne nesedres tak ses hovno pracant :-) Zrovna nedavno kamos kupoval pytlovanou omitku na celej rodinej barak (2 palety pytlu) a firma nemela auto s rukou - to si slozite ne, ste tam 2 pracanti :-D Tak to vzal odjinud pak.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: Mám po pracovním úraze už pár let v prdeli záda, tak jednou do roka mě to chytne, takže se 14dnů po ránu nemůžu pomalu doplazit na hajzlík a většinou to skončí kapačkou. Doktor mě na to řek, že si mám zvyknout. Takže se radši šetřím, nedělám machra a ten 80Kg špalek si vklídku rozštípnu na čtyři 20Kg. Doby kdy jsme jako správný blbci tahali 180kg hasičskou stříkačku ve dvou jsou už dávno pryč. ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: drevo pekny ale nerikej zes to musel stipat takovy slaby abys to nalozil :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Včera ráno volal hajnej, že potřebuje přes vejk uklidit pár stromů od cesty, aby tam mohli s koněm stahovat klády k odvozu.

Tak sem se na to zrovna odpoledne vrhnul a dovez sem domů dva vleky buku :)

Na dnešek mě tam zbyla taková jedna malinká bříza. Jen na vlek a půl :)
    Musel sem metry rovnou na místě klínama rozštípat abych je zvednul do vleku.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: rosný bod je 58°, mě se vrací 62-66, nárazové méně.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: A nebojis se te proklete nizkoteplotni koroze? Ten ventil stoji 1500? Ja ho mel od vyrobce a smesuje to na 45 stupnu, diky litine. Ale nemam to z praxe, jen nacteny...
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: trojcesťák nemám, honím to přes bojler.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Jo o tom sem taky uvazoval, ale pak sem se nechal premluvit na litinu a moznost z toho vytahnout keramiku a provozovat ho i na kusovy drevo. Kdyz by se trebas nekdo rozhodl tipnout uhli.. S tim venkovnim cidlem sem se zatim nedozvedel od vyrobce, jak to reguluje, jestli v pripade ze se kotel nachazi v utlumu, ho zacne nahrejvat jen s ohledem na nastavenou max. teplotu, nebo jak to je.. Kdyz ten kotel ma predepsanou 60 stupnu vratny vody, mas tam termo trocestak?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB:
    mám polský stalkot, je tu vyfocenej, vyfiltruj si mě.
    podle doporučení výrobce má mít kotel minimálně 70° a teplota v něm by neměla klesat pod 60°. vrací se mi tak 62-66, občas nárazově i méně, když třeba vytočíme horkou z bojleru nebo zapnu nějakej radiátor.

na všch radiátorech mám termostatické hlavice. venkovní čidlo by mi asi nešlo připojit k počítači a spíš to vnímám jako komplikaci.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: A co mas za kotel? Ja ted trosku laboruju s teplotou otopny vody. Nejdriv sem jen na nejakych 56-58 stupnu, hystereze vypnuti 4-5 stupne, hystereze zapnuti mam zatim nula. Ale ten kotel jel vetsinou na minimalni vykon tj. 30%=6kW. A efektivita spalovani nebyla nic moc a mel sem pocit ze se to nejak cele tocilo dokola, tak sem prepnul na 65 stupnu vystupu z kotle a razem kotel dohriva 65%-90% vykonu, jakmile se priblizi k tem 64-65 stupnum tak snizi vykon na 30-40-50 % a do 15 minut prechazi do utlumu..
    A jeste mala technicka, jak to regulujes, ja mam termoventily na radiatorech a kotel topi na nastavenou teplotu.. Zvazuju venkovni cidlo a ekvitermni regulaci, ale jelikoz se dosud v baraku topilo lokalne, tak zatim pozoruju jak odchazi vlhkost a nahrejvaj se zdi..
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: mostecky hnedy orech 2, podavani 22, pauza 65, ventilator 55% otacek. teplota kotle 70°, podle posledniho mereni dohriva asi 14 minut po poklesu teploty na 67,9. hytereze mi pak vyjede pres 72 a kdyz bylo venku o vikendu 5-7° tak dotapel asi po 35ti minutach.
    ale taky porad laboruju, abych vyuzil maximalni vykon horaku, ktery ma byt 30kw.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: A jak ses na tom ty?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORB: to jo, ale málokterá bude umět omezit pro takhle malou baterku proud.
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: Novy pulsni nabijecky gelovky taky umej..
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: hnede uhli - podavac 5 sec podavani doba prodlevy 30% - 100sec 100% -tusim nejak 21-25sec
    Ventilator 30% -si nepamatuju, pak na 100% vykon kotle jsem nekde na 58% vykonu vetrniku... Kotel Vidarus Vulcanus. Ale stale si s tim hraju, konecne sem nastavil ze mi to nedela saze a taky nam jeste poradne nemrzlo.. Uhli orech 2 bilina...
    SASOS
    SASOS --- ---
    PISTA1: a co to prosim konretně dela?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: Baterie je určitě potřeba co nejdříve nabít. Ale jestli si koupil tu 9Ah gelovku tak určitě ne autonabíječkou, to bys jí moh odrovnat. Koukni se jestli u něčeho nemáš zdroj s transformátorem, ze kterýho leze 12V stejnosměrných a je na něm proud 0,5 - 1A.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak se mi v patek stala moc prijemna vec. Takhle si popijim s prateli a najednou vola zena, ze mame na kamnech 100 stupnu. Podnapily jsem tedy vystrelil a otevrel na max vsechny radiatory, podlahu na 50 a zapojil cerpadlo primo. Bohuzel mi pravdepodbne odesla UPS. Ta nova baterie ma nyni okolo 6V a kdyz jsem to rozebral, tak jsem zjistil, ze do bateri leze necelej volt. Zajimalo by me, jestli je ta nova baterie poskozena nebo jen vytloukla. Mohu ji popr. zkusit nabit autonabijeckou nebo je to jiny system?

Diky!
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    majitele automatickych kotlu na uhli. jak mate nastavenou dobu podavani, dobu mezi podavanim a otacky ventilatoru ?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: řídíš to malinou nebo enom arduinem?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PISTA1: Tak to dej do pekny krabicky a vydelas spoustu penez.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam