• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOKKTOR: No já si právě neuměl představit, jak to připojí na to dálkové topení.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    COWBOY: kombinovaný, co ohřívá elektrikou nebo šnekem horkou vodou z jiného zdroje. když do toho šneka připojí vodu, kterou tam topí, tak má vyřešeno. ale nevím, jak je to ošetřeno v reálu, v paneláku sem bydlel chvilku a tuv tam obstarával jenom elektrický bojler.
    BOREC
    BOREC --- ---
    DALIBOR: já bych to řešil zásobníkem plus 2 kolektory na střechu plus topná patrona na zimu. Ale tys psal že je to byt, pak bych si prve nechal udělat nabídku na komín a dal dle ceny buď karmu nebo klasickej El. Bojler na tuv.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOKKTOR: Kombinovaný v jaké formě?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DALIBOR: pokud je to jenom TUV, tak to by snad mohl zvládnout jenom kombinovaný bojler ....
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    BOREC: máme teplovod do baráku
    BOREC
    BOREC --- ---
    DALIBOR: a čím topis?
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    Ahoj, mám, prosím, dotaz. Mám starou karmu na ohřev vody (vytápění zvlášť dálkové) a jelikož budu rekonstruovat, řeším jak ji nahradit. Má smysl pořídit plynový kondenzační kotel, když se jedná jen o ohřev vody? Nebo jen nahradit karmu za novou? Jedná se o byt a v budoucnu tam možná přibude rodina. V tomhle se vůbec nevyznám, díky za info
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    IV0: Tlakuju celou dobu na 1 - 1,1. od roku 96 to drželo, teď poslední 2-3 roky to zlobí.
    Ten pojišťovák jsem taky měnil tak 2-3 roky zpět. No ještě to projdu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOKKTOR: Expanzku jsem měnil 2 roky zpět. Takže je prakticky nová. Ale můžu zkusit.
    BOREC
    BOREC --- ---
    Ještě může být vadná kotlova expanze
    IV0
    IV0 --- ---
    COWBOY: Kromě rad níže (začni expanskou, tzn. vypustit vodu, nafouknout na předepsaný tlak, tzn. minimální tlak kotle + 0,1 krát výška systému v metrech + 0,1 krát objem vody v systému v m3 + cca 0,2), napustit vodu na minimální tlak kotle + 0,1 krát výška systému v metrech), bych ještě doporučil normálně vizuálně projít všechny spoje, tekoucí spoj je vlhký nebo má jinou barvu (od unikající vody, která se na teplé trubce odpaří) a opravit nebo utáhnout.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    COWBOY: pojišťovákem? máš v expanzce vzduch? pokud je expanzka bez vzduchu, tak ti nemá jak vyrovnávat tlak, čili napustíš vodu, ta se ohřeje, zvětší objem čili tlak v systému, vyprská pojišťovák a jak to zchládne, tak tlak klesne, protože ho nemá co dorovnat. a tak pořád dokola.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Pokud nemas nekde mokrou zed, tak mrkni na pojistak u kotle, casem radi zacinaji protykat.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdravím zdejší odborníky. Topná sezóna je v plném proudu, tak se ozval kotel. Mám https://www.geminox.cz/...nych-aplikaci/kondenzacni-kotel-thrs-jednookruhovy/solo/thrs-50-s469099765 a poslední dobou se u něj projevuje taková divná "porucha". Klesá tlak v systému a kotel samozřejmě vypne. Servisák mi doporučuje výměnu kotle, ale já mám obavu, jestli to opravdu je kotlem. Protože celé léto (to vyrábí TUV) běží bez problému, ale když přepnu na topení, tak začne tohle trápení. Takže cca jednou týdně dopouštím vodu. Únik vody jsem nikde nezaznamenal. Napadá vás, jak případně zjistit, kudy ta voda mizí?
    Díky
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Bavime se o plastovejch eurooknech?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VITI:Já mám rovný úseky 2cm mirelon, ohyby, armatura atd omotaný spoustou plstěnýho pásu.
    okruh nádrží ještě obalenej hliníkovou parotěskou a omotanej hliníkovou páskou.

GOR
    GOR --- ---
    VITI: Dával jsem Tubex a kolena jsem motal plstenym pasem. Jen bacha, abys nekde nemel saknouci spoj, kdyz ho necim prikrejes, je to bleskova cesta k prohniti na sracku behem 2-3 let (pokud nemas Cu)
    VITI
    VITI --- ---
    BOREC: i na topeni, ale je pravda, ze nezvlada vic nez 90 stupnu, takze u klasickeho stareho kotle, kde to obcas muze ujet nahoru, bude zivotnost kratka ;-)
    Trubice MIRELON PRO, vnitřní průměr 6 mm | mirelon.com
    http://www.mirelon.com/cz/trubice-mirelon-pro-vnitrni-prumer-6-mm-i000001.html?p=280
    BOREC
    BOREC --- ---
    VITI: miralon je na vodu
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    VITI: Já tam mám tubolit, to je nějaký pěnový návlek. hodně to pomohlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam