KAIRRA: Mně píská už nějakejch 6? let a úplně jsem si na to zvyknul, nebo se to spíš upozadilo, přestal jsem na to myslet. S hudbou (djing) jsem na nějakou dobu úplně seknul, na mejdany nechodil. Pak jsem zase chodit začal, se špuntama, dával si bacha. Teď nedávno, při hraní na malý soukromý akci mám pocit, že se to zhoršilo (měl jsem asi špatně nasměrovanej odposlech nebo nahlas sluchátka). Ale možná, že jsem se jen vystresoval, protože to co mám není nic, co bych neznal. Nejhorší je to, když málo spím nebo mám z něčeho stres (to je jedno s druhým).
Někdy je to ráno horší a odpoledne o tom zase nevím. Na dnešek jsem málo spal a vím o tom celý den. Taky se jako ty v tom snažím hledat nějakou pravidelnost, ale myslím si, že nejvíc je to dílem stresu a strachu z toho zvuku. Když se na to dívám zpětně, možná by dost pomohl přes rok na Novým Zélandu a cestách, ne cesty sami o sobě, ale to že jsem pod vlivem spousty vjemů na to přestal myslet. Prý dost pomáhá meditace, naučit mozek, že to je v pohodě. Zaujala mě tady ta knížka, asi si jí pořídím, lidi si jí dost chválí, že jim pomohla to zvládat.
https://www.amazon.com/.../ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1512054813&sr=1-1&keywords=tinnitus
FUZZSTORTION: po jak dlouhý době si tam šel? já to tehdy před těmi 6 lety zkoušel a nepomohlo. Teď bych to klidně zkusil zas, ale nevím jestli to má cenu...