• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SALO
    SALO --- ---
    ZATAMOKO: a na co ti ta informacia vlastne je? bud si isiel rychlejsie alebo nie, vsetko ostatne je uz iba o hladani vyhovoriek. :)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SALO: hm, skoda, ze tam aspon nemaj road/mtb, aby clovek aspon vedel proti cemu jel. Takhle se usuzovat jen podle rychlosti a fotky v profilu :]
    SALO
    SALO --- ---
    ZATAMOKO: musis kliknut na datum, to ti zobrazi celu jazdu. ale uvidis to tam iba ak to ma dany clovek vyplnene.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Je na strave u segmentu nekde videt, na jakem kole to kdo jel?
    Mozna to je jen v placeny verzi(?), nebo jsem slepej :]
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    KUBATKOREBEL: diky za navod .. pomohl
    KUBATKOREBEL
    KUBATKOREBEL --- ---
    PSYSBEE: Jde to, neznam tedy konkretne zamereny nastroj, ale GPX soubor si muzes otevrit v notepadu (nebo notepad++ je na to asi lepsi) a souradnice prvniho bodu zeditovat na pozadovany.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja na ty kalorie nekoukam, ale dokazu si predstavit, ze pokud clovek pouziva jen jeden nastroj, tak to muze srovnat alespon relativne, coz uz muze k necemu motivovat.

Jinak dnes si pujdu vyzvednout http://www.alza.cz/raikko-usb-accupack-5200-d213696.htm a snad uz problem s baterkou nebude [: A nez mi zacnete rikat o nezpochybnitelne vyhode GPS trackeru a jejich vydrzi tak dodam, ze nekolik kamosu si to taky trackuje s mobilem a taky maji problemy s baterkou a tahle krabicka vystaci pro vetsinu z nas (:
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    ZATAMOKO: Pro iPhone se delaji nejake pridavne moduly, ale zatim jsem to prilis nezkoumal.

MICKEY_MOUSE, MICKEY_MOUSE: Tohle se mi parkrat stalo a na iPhone mam vzdycky ulozenou celou trasu + fotky az do chvile, nez dosla baterka. Pokud to tam nemas (a pouzivas iPhone), tak musis updatovat aplikaci, protoze to prislo az s nejakym updatem. Od toho updatu se mi nestalo ze bych o zaznam prisel.

RESCAPE: GPX to sice primo neuklada, ale trasu ma interne v telefonu, na web ji nahraje az po skonceni.
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    SALO: ja ty kalorie z endomonda prakticky doted pouzival k hubnuti spolecne s kaloricketabulky.cz , kam jsem si psal co denne nazeru a zhubl jsem 30kg za 5 mesicu(to zni trochu jak reklama :). neni to moc presne, ale orientacne ti to ukaze jak na tom jses. jde hlavne o ty informace typu dnes jsi zral hodne tuku, malo sportoval, budes nadale burt..

a stejne je hlavni to , ze se vsichni hejbem, tu radost z pohybu zazijes s jakymkoliv testerem :). endomondo pouzivam proste proto, ze mi prislo jako prvni pod ruce..
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    MICKEY_MOUSE: mne endomondo taky měří blbejc, ale zase lip než treba runkeeper. Zatím nemam dlouhodobejsi srovnání ze stravy...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MICKEY_MOUSE: ty aplikace v telefonu proste nekdy udelaji nelogickej fail takze nepremyslet na tim tolik. proste to v tom poslednim bode mohlo ztratit signal a pak kdyz si to stopl udelal to konec na poslednim pointu. asi tak nejak to bude bych rekl...

PS: mi se k tem vyhodam gps trackeru pomalu dostaneme :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Tak já nevim. Začínám bejt zase zmatenej. :) Dnes jsem radostně opustil SportsTracker a přešel na Endomondo, který se mi zdá o míle napřed ve funkcích. Teoreticky to vypadalo perfektně, ale hned po prvním výjezdu trochu nechápu záznam trasy - ačkoli jsme vyjel z domu a dorazil taky domů (čili okruh), zaznamenaná trasa končí odhadem půl kilometru od domova a dál už jako bych nejel. Jediné, co mě napadá je liják, kterej mě cestou zastihl, ale na druhou stranu - lilo celou cestu zpátky, čili proč by to přestalo měřit až kousek před domovem? Tohle teda skutečně nechápu. Máte podobnou zkušenost? To zase SportsTracker měřil úplně v pohodě a má i vychytanější sdílení a ukládání. V Endomondu nemůžu při ukončení workoutu zadat jeho jméno ani při sdílení napsat žádnou poznámku. Prostě se to uloží a nasdílí a hotovo. Tak už mám zase dilema. :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Dotaz:

- existuje nastroj, kterej mi v GPX logu dokaze vymenit START/CIL trasy za libovolnej jinej trasovej bod?
    (konkretne se jedna u zaznamenavani gpx/gpd logu u turistickyho Garminu)
    Diky
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: vsetky tie 3 rozdielne hodnoty boli namerane s tepakom (tolko k presnosti tych algoritmov) :P
    na Endomondo som importoval .tcx z Garmina, z ktoreho som zmazal udaj o kcal

btw., mna osobne tie cisla o kaloriach vobec nezaujimaju ale myslim si, ze trochu precenujes schopnost kritickeho
    uvazovania sirsej populacie. :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SALO: myslím, že každému, kdo v hlavě nosí rozum a používá ho je jasné, že tyhle údaje je potřeba brát nikoli absolutně, ale jen jako jakési měřítko toho, co jsem se sebou dělal. na přesně měření těchto údajů existují stroje za tisíce i statisíce a ani jejich výsledky se liší a dost. podle mého jde o to, aby si člověk řekl - fajn, dal jsem si do těla, a to, že mi program krom ujetých kilometrů můj výkon vyčíslí i ve spálených hamburgerech, vypocené vodě, kaloriích a kde čím podobným beru jako fajn přidanou hodnotu. když pojedeš na kole padesát kilometrů anebo sto, tak taky nespálíš dvakrát tolik, to bude záležet na X dalších faktorech včetně jedinečnosti tvého organismu.
    a pokud jsi koukal do toho článku co jsme linkoval, je rozdíl i pokud používáš/nepoužíváš měřič tepu. s ním si dovedu představit, že mohou být výsledky ještě víc vypovídající, ne-li absolutně, tak aspoň relativně tomu, jak jsi si dával do těla.

a ještě snad jeden pohled - když sníš pytlík bonbónů, tak ti taky nikdo přesně nevyčíslí, kolik kaloriií jsi skutečně nabral, přestože nějaké číslo na pytlíku napsané bude. takže i kdyby ten sporttester měřil přesně, k ničemu ti to v praxi nebude. prostě měj radost z těch čísel, užívej si, jak krásně spaluješ, a neřeš, kolik to ve skutečnosti dělá, to není vůbec podstatné. tohle když už, tak řeší spolehlivě váha a zrcadlo. :)
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: pre uplnost, Endomondo si mysli, ze som spalil 3019 kalorii. ten rozptyl je dost velky.
    Garmin je, samozrejme, uplne mimo. tych +/- 3000 sa zda byt realnejsie ale stale mi tieto cisla, odvodene
    od nejakych odhadov, predpokladov a moznych korelacii pridu zavadzajuce. urcite by som si na ich zaklade
    v ziadnom pripade neplanoval stravovanie, co moze zvadzat ludi, ktori sa snazia sportovanim schudnut a su
    do velkej miery cielova skupina tychto produktov... (a potrebuju tu motivaciu, ktoru spominas)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SALO: tak úplně od pasu to zase není. :)
    kdyby tě to zajímalo detailněji, tak tady: https://getsatisfaction.com/endomondo/topics/calories_calculation_method?utm_medium=widget&utm_source=widget_endomondo
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: teba motivuju uplne nahodne cisla, "vycucane z prstu"? :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SALO: a není to taky o tom brát věci trochu s nadsázkou? myslím, že právě tohle Endomondo dělá tou vodou a buď to pochopíš, nebo ne. :) myslím, že tě ta různá čísla mají především motivovat, potěšit, žes něco spálil, vypotil, než abys u toho seděl a spekuloval. pro spoustu lidí jsou tyhle programy především o motivaci a s tou myšlenkou i vznikly, a je celkem druhotné, jak moc ta čísla "sedí".
    SALO
    SALO --- ---
    (a k tym kalorickym hausnumeram, Garmin si mysli, ze som spalil 5138 kalorii, Strava 3456)
    SALO
    SALO --- ---
    STAJA: len tak pre tu srandu, maly experiment, kolko vody som dnes podla Endomondo vypotil?

7-28-12 9-04-33 AM.tcx (1292634 B)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam