• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    nepokukujete nekdo po Fenix 5 ? prijdou vam k necemu ty mapy v verzi X ? fičura je to na papire pekna, ale nejsem si jist jestli ma v praxi nejake opravdu prakticke pouziti s takhle malym displayem
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    Potřebuji trochu pomoc a třeba to tady bude někdo vědět:)
    Jak přiřadit do videa gps souřadnice tak, aby bylo vidět na kterém místě se kamera v určitý moment nachází (byl by to záznam jízdy po silnici)
    Celý problém už jsem začal řešit tady: [ MOTASH @ GOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky ] , možná se tu najde někdo, kdo mne posune dál.

Předem díky
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: blbne to i pokud do FIT konvertuji GPX s jiným jménem. Nevím, jestli se někde dovnitř neukládá nějaké jiné id, které je shodné. na první pohled to v preview binárního FIT není vidět. Něco takového asi bude důvod, ale není to vidět, aby to šlo opravit.
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: musíš to zkonvertovat do TCX: pak to bude upozorňovat na odbočky, ale zase to nezobrazí body v mapě:) Pokud chceš oboje, musíš importovat TCX i GPX stejné trasy.
    VANIS
    VANIS --- ---
    Tak jsem po delší dobe chtel navigovat z fenix3, nahraju gpx ze stravy do newfiles a musel jsem davat tovarni nastaveni abych se z toho dostal:D

pak jsem postupoval podle navodu: MINER a slapalo to. diky
    NIXX
    NIXX --- ---
    Ještě se přidám s dotazem. Chtěl bych si do trasy naklikat upozornění na odbočky, rozcestníky atd., které by se mi automaticky zobrazovaly s předstihem během aktivity. Naklikal jsem si do trasy pár waypointů na http://www.gpxeditor.co.uk/ ale zjistil jsem, že waypointy se ve výsledném GPX ukládají zvlášť na začátek souboru - odděleně od vlastní trasy... a hodinky je pak sice zobrazí na mapce, ale neukazujou se notifikace. Nevíte, jak připravit GPX tak, aby notifikace na tyhle pojmenované body vyskakovaly (a tím pádem fungovaly i pole "ETA at next", "Distance to next" atd.)? Díky!
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: zrovna si na Fenix3 hraju s GPX trasama a napadla mě jedna věc v souvislosti s tvým problémem. Nekonvertuju teda trasy do FITu, nahrávám rovnou GPX (380 kB - hodinky se nezaseknou, ale trvá dost dlouho, než se s tím poperou). Měl jsem soubor "xyz1.gpx", naimportoval ho do hodinek a zjistil, že chybí výškový profil. Nahrál jsem ho teda na http://www.gpsvisualizer.com/elevation pro doplnění elevace a výsledný soubor pojmenoval "xyz2.gpx". Po opětovném importu do hodinek jsem viděl jen trasu "xyz1" (ale přitom s doplněným výškovým profilem). GpsVisualizer vzal totiž jméno zdrojového souboru a nacpal ho do "name" elementu/tagu v tom GPX. Hodinky se pak řídí přednostně hodnotou toho elementu a proto předchozí trasu přepíšou. Ty tam máš navíc ještě ten krok s převodem do FIT... nemůže ale hodnota "name" elementu hrát roli i ve tvým případě?
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: funguje to spolehlivě, tak jsem ten data-field s trendama šoupnul do Store, kdyby to někdo chtěl: https://apps.garmin.com/en-US/apps/75b73ffc-731b-4b6a-be62-2d739e0dbad7
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Doporučili by jste nějaké odborné měřící pracoviště poměr cena výkon na zjištění tepovek, zon a dalsi mereni ?
    Máte nějaké oblíbené :) ?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ: Servis vyměnil.
    MINER
    MINER --- ---
    Tak mě štve to Garminí UI, že jsem po šesti letech sáhl na kód u udělal něco velice blízkého running datafieldu, co jsem nadesignoval: https://www.behance.net/gallery/35894907/Running-metrics-on-a-single-screen-no-distraction

Není to úplně finished, udělal jsem si to hlavně pro sebe, ale na Fénix 3 mi to běží spolehlivě bez failů.

- graf tepovky je za poslední půl hodiny
    - graf tempa je za 5 kol (uloží se při ručním i automatickém kole) + tempo aktuálního kola

Heart rate zones jsou zatím hardcoded moje, protože dokud se to nedá do store, tak ten prg nemůže číst zóny z profilu. Ale je tam připravené čtení z profilu.
    Lap pace to počítá samo a neshoduje se to s lap pace Garmina, protože ti kokoti ho neexpozují na API a počítají si ho nějakou automagií, takže to tempo není přesně čas/dráha.

Kdyby to chtěl někdo zkusit, stačí dát bin/.prg do garmin/apps a vložit jako datafield na samostatnou stránku.
    GitHub - myneur/HeartRateRunner: Garmin connect IQ HeartRateRunner fields
    https://github.com/myneur/HeartRateRunner

Pokud to někomu funguje i na něčem jiném než Fénix 3, tak jsem zvědavej.

Kdybyste si to chtěli upravit pro sebe, tak v klidu.
    BATY
    BATY --- ---
    FATBOZZ: tak to je výměna
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ:
    Tak asi fakt vymena. Zatim zadna SMS z Garminu, ale pres RMA status formular vidim popisek.
    V rámci opravy došlo ke změně sériového a ID čísla přístroje. Nové číslo přístroje je: XXXXXX
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    BATY: 30d je zakonem dána reklamační lhůta do který to mají stihnout. Garmin pan ale říkal že zkušenost je max 14d
    BATY
    BATY --- ---
    FATBOZZ: Chm, takže budeš 30 dní bez hodinek, jo?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    BATY: vzali to na reklamaci, na prodejně se stejně divili jako na podpoře. Nikdo se s touto chybou nesetkal. Uvidime do 30d
    BATY
    BATY --- ---
    FATBOZZ: Kdyz to rozchodej na pockani, tak asi ne... Myslel jsem, kdyby jim to neslo.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    BATY: Co si posledne pamatuju tak jsem zamykal system i aktity, pridaval novou aktivitu Kardio a paroval novy HRko - už jsem jedno měl napárované, druhý co mám jinde jsem přidal poprvý - Jakýsi beuer od drivejsich hodinek, ale je ANT, vadit by to nemelo.
    Z ceho vychazis, ze dostanu novy ? Podle me se pripojej v diagnostice a udelaj nejaky master reset. V Diag obrazovce pri pripichnutym USB se hlasi ve win jako Garmin USB GPS, ale mass storage ani ranu :( Pocitam ze pres to to nejak dokazou.
    BATY
    BATY --- ---
    FATBOZZ: Je to nepříjemný, ale alespoň ty dají nový kus... Jsou v záruce, ne? Pak to taky zkusim takhle zamknout, mám na dispeji škrábanec a potřeboval bych je taky vyměnit :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    BATY: Podle me to bude odflinknutej FW. Zamyka obrazovku driv nez najede pouzitelnej system. To by snad nemelo delat prave pro pripad kdy si chces udelat master reset.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam