• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    NIXX
    NIXX --- ---
    KRUDD: Asi málo lížeš :D
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ja to vzdycky navlhcim tak nejak cely dokola, protoze pak se na suchejch zadech ani nehne, jinak mel tendenci se trochu šoupat nez sem se zpotil
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    NIXX: mě se to děje, prostě to olíznu před a je :-)
    NIXX
    NIXX --- ---
    NYX: Tohle se mi neděje. Ale je fakt, že vždycky před během kontakty navlhčím vodou.
    NYX
    NYX --- ---
    NIXX: Hrudni pasy zas maji tendenci ulitavat v mrazu.

How to fix cold/dry weather erratic heart rate readings | DC Rainmaker
    https://www.dcrainmaker.com/2010/11/how-to-fix-colddry-weather-erratic.html
    NIXX
    NIXX --- ---
    Na dcrainmaker.com je těch srovnávacích grafů mrtě a optický měřáky vycházejí často docela slušně... Tak spolehlivý jako hrudní pás to ale holt není.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    NYX: je fakt, že ty moje mají na tohle lepší tvar než kulatý fenixy. Schválně zkusím najít tu křivku od doktorky a poslat to sem i s křivkou garminu.
    NYX
    NYX --- ---
    BUCKOWSKI: Pokud je duvod pronikani svetla zvenci, dava smysl, ze problemy budou hlavne venku na ostrem slunci.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    NYX: já jsem měl garmin vivoactive hr (nebo taky optic) při měření na profesionálních lékařských přístrojích při zátěžovém měření srdce. Byl jsem až překvapen, že hodnoty měření na zápěstí u "hodinek" přesně kopírovali hodnoty nameřené doktorkou.
    Rozdíly byly v řádu jednotek. Ještě přesněji v rozsahu +-2 tepy za minutu.
    Docela se divím, že vyšší třída by ti měla horší.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    JEREMIUS: Nedokaze, musel bys merit EEG.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    A co měření spánku? Existuje něco, co trošku odpovídá realitě?
    Zkouším Sleep as Android. Tu aplikaci znám roky, ale nikdy jsem nevěřil, že to dokáže cokoli změřit. Což se mi teď i potvrdilo. Vůbec se na lepší matraci nechytá.
    Takže jsem to propojil s tím Mi Band 2. A stále mi přijde, že to ukazuje nesmysly. V době, kdy jsem byl vzhůru prý spím atd. Prostě jen stopky, které zadaný čas vyplní časem jednotlivých spánkových cyklů.
    Dokáže to nějaký náramek/aplikace změřit lépe?
    MINER
    MINER --- ---
    JEREMIUS: ukazuje nesmysly. To je nejhorší, protože ani nevíš, kdy to je správně, a kdy mimo.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    tak tohle mi F5 nedelaji, ale jinak uz sem tu driv psal ze to mereni povazuji taky za nepresne a orientacni .. na sport mam tepak, zapesti je for fun only
    NYX
    NYX --- ---
    JEREMIUS: Ukazuje nesmysly. Obcas neco zmeri i kdyz lezi na stole, pri aktivite to obcas ukazuje spis kadenci nez tep apod. Ulety o desitky bpm.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    NYX a MINER: Znamená to, že také vynechává měření, nebo "jen" ukazuje nesmyslné hodnoty?
    MINER
    MINER --- ---
    NAVARA: Jak kdo. Třeba Garmin to prezentuje marketingovým bullshitspeakem jako may not be precisely accurate. Garmin wearables are not medical devices.
    To je dost zavádějící. Skutečnost není taková, že to MŮŽE být za určitých okolností při nepřesné. Skutečnost je taková, že pro cokoliv jiného než 24/7 monitoring je to totálně na píču. Chyba v klidu přesahuje 20 bpm a v indoor aktivátch je to často měnící se tepovku nechytá vůbec a důsledkem toho to změří klidně polovinu kalorií.

Měli by otevřeně říct, že pro nic jiného než 24/7 monitoring to není. Ani jako orientační hodnota. Jestli někdo běží na 160 nebo 180 bpm je dost rozdíl.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak je to i inzerované jako orientační hodnota a že pro přesnější je třeba vhodný hrudní pás
    MINER
    MINER --- ---
    Všechny jsou k ničemu. Nejlepší z nejhorších je prý Suunto. Ale stejně na ten tep nelze spoléhat během aktivity.
    Záleží to prý i na typu kůže. Někomu to funguje líp. Asi lidem se světlejší kůží.

Ze své zkušenosti můžu potvrdit, že i na Fenix 5 je tep naprosto k ničemu.
    NYX
    NYX --- ---
    JEREMIUS: Za sebe muzu rict, ze treba fenix3hr je v tomhle ohledu taky k nicemu :-)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Aha. A ostatní sport trackery na zápěstí jsou na tom stejně, nebo u dražších je měření lepší?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam