• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BATY
    BATY --- ---
    BUCKOWSKI:
    1) Jak přesně funguje update tréninku nevím, ale mám podobný problém, když si chci nahrát trasu třeba do Edge 530. Pod Tréninky -> Trasy. Pošlu si z mobilu trasu do Edge, telefon napíše, že jsem připraven. Edge se synchronizuje a trasa tam není... Musím ho buď dát znovu ručně synchronizovat a nebo to jde prošťouchnout tak, že tu trasu pošlu ještě jednou. Musím si na to dávat pozor, protože trasa jde do Edge nahrát jen před započetím aktivity, když už běží aktivita, tak synchronizace už nefunguje. Takže mě to takhle jednou vypeklo, protože jsem si myslel, že tam trasa je a v půlce trasy jsem si jí chtěl zobrazit, když už jsem to neznal a zjistil jsem, že to tam není. A abych jí tam nahrál, tak bych musel aktivitu ukončit a uložit a to se mi nechtělo. Takže mi přijde, že s updatem tréninků jim to "funguje" tak nějak podobě :)

2) Asi sis odpověděl sám, tohle je normální politika Garminu. HIIT vyšlo někdy ke konci období F6 a ty to myslím umí, ale do F5 to asi už nedají... To je to stejné, jako když hodinky vívoactive neumí měřit power. Přitom jiná ant+ čidla slíznout umí, ale power ne? :) Prostě je to něco extra, tak si kup dražší hodinky... njn...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Má někdo zkušenost s vlastními tréninky v Garminu? Mám F5s a poznatky a dotazy

1) Tréninky nejde updatovat. Když udělám změnu a odešlu, tak sice hodiny napíšou, že aktualizují, ale trénink zůstane beze změny. Funguje smazání v hodinkách a znovu odeslání z aplikace.
    2) Appka mi nabízí vytvořit typ tréninku HIIT - ale do hodinek nejde nahrát, tam očekávám, že mám smůlu, prostě to nepodporují. Trochu jsem čekal, že takovéhlo věci vyřeší update hodinek, ale asi Garmin potřebuje, abych si koupil nové... :(
    3) Silové tréninky mi fungují, ale když vyrobím trénink "kardio", tak ho v nabídce aktivity nevidím. Funguje to vůbec?

Pokud někdo dovede okomentovat kterýkoli z těch bodů budu rád.
    AG_
    AG_ --- ---
    Nevite jak na garmin edge 830 nakonfigurovat tlacitko LAP abych s nim prepinal mezi datovyma obrazovkama? To tlacitko je žalostne nevyužity a hodilo by se aspon na tohle
    Neja IQ apka na to? Hledam ale nenachazim
    BATY
    BATY --- ---
    Od včera mám konečně už ty Epixy a ten displej je fakt super. Na to jsem čekal roky...
    BATY
    BATY --- ---
    MR_DAN: :o)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BATY: "par" oprav :-D
    BATY
    BATY --- ---
    Fenix7 a Epix, pár oprav a vylepšení v chystané verzi 8.15 (aktuální 7.35)

Novinky ve verzi 8.15
    Added palm screen support while in Connect IQ apps.
    Added body battery watch data field to more watch faces.
    Endurance Horseback activity is now named simply Horseback.
    Fixed potential UI issue with card in the Garmin Pay wallet.
    Fixed issue with step goal streak when multiple devices are being used.
    Fixed issue with Shimano Di2 12-speed system being reported as 11-speed.
    Fixed drawing of about page for Shimano Di2 support.
    Fixed issue with Auto Climb where user is unable to edit data screens if on run profile or switched to current screen.
    Fixed Lap Alert translation truncation.
    Fixed an issue where wrist heart rate would not turn on if turned on while in the middle of an activity.
    Various watch face bug fixes and improvements.
    Fixed a Connect IQ app issue where apps that record activities would time out to normal run activities when paused.
    Fixed issue that could cause display to be slow to wake using Gesture setting, if CIQ watchface was active.
    Fixed golf green view map update issues.
    Fixed some translation issues.
    Fixed issue causing first time tips to not draw properly.
    Fixed UI list index issue in map manager after having queued a map download.
    Fixed issue with Strength workout PR weight accuracy.
    Fixed UI issue with info icon in sleep app.
    Updated support for Shimano Di2.
    Improved initial pairing flow in some cases which would cause the user to be stuck at the Garmin Connect logo.
    Improved weight editing in the strength activity, now each digit can be edited individually.
    Fixed potential shutdown when editing certain watch face data fields.
    Fixed issue causing map zoom buttons to sometimes disappear when in the Around Me feature.
    Fixed issue causing alarm indicator on the sleep mode watch face to not show up if the alarm was set after a specific time.
    Fixed an issue where accessing an activity profile might not prompt for a Daily Suggested Workout as expected.
    Fixed issue causing flattened elevation plot when using Direct Routing.
    Fixed issue where heart rate fields on the watch face could get stuck reporting 0.
    Fixed potential shutdown when in a round of Golf.
    Added to and improved ability to modify settings in Garmin Connect mobile app.
    Added Adventure Race start and end time to post activity summary UI.
    Added Acclimation, Pace, and Detailed Speed to post activity summary UI.
    Added ability to perform Map Manager wifi map downloads when connecting to a computer as well.
    Added download time estimation to map manager.
    Added support for preloaded maps to update via map manager (Golf and Ski maps, etc.)
    Added ability to toggle smart notifications in notifications and alerts menu.
    Added ability to change the record activity setting mid-round for Golf.
    Added new watch face data field types: 1, 2, 3 item raw data fields, sunrise/sunset, calories.
    Added a time zone data field option to watch faces.
    Added Body Battery watch face chart option.
    Added Steps chart as a possible watch face data field.
    Added ability to go back to a Connect IQ watch face while in an activity.
    Added option menu to Heart Rate app.
    Added Stamina fields to the Adventure Racing activity.
    Added a message that displays when heart rate dependent features are launched when Heart Rate tracking setting is disabled.
    Added Fitness Age display to User Profile settings.
    Added Streak display to Steps widget.
    Added Connect IQ System 5 support.
    Added Fish activity.
    Added Green Contours support to golf.
    Added Bouldering metrics screen to activity summary.
    Added Endurance Horseback Riding activity.
    Added support for TM2 position formatting.
    Added a side options menu to the sleep widget.
    Added a strength metrics screen to activity summary.
    Added Compass settings to the Adventure Race options menu.
    Added indoor climbing metrics screen to activity summary.
    Added support for the following Extended Display data fields: Stamina, steps, active calories, and battery hours.
    Added Enhanced Strength functionality, which includes an improved workout preview with a map of muscles that will be used, improved User Interface in free mode and workouts, and improvements to the Rep and Weight editing experience.
    Added ability to access action menus via touchscreen tap.
    Added prompt when user tries to start a Connect IQ app that records an activity when an activity is already being recorded.
    Changed backlight keys setting to Keys and Touch - disabling Backlight response for button presses will now also prevent the backlight from responding to Touchscreen input.
    Changed wording of “Stand” time to “Idle” time.
    Improved map UI when selecting a point while on the map.
    Improved timer alarm design.
    Improved sleep detection.
    Improved User Interface (UI) of InReach app.
    Improved power mode UI.
    Improved touch support in some places.
    Improvements made to map manager map download.
    Improvements and fixes made to Health Snapshot.
    Improved wording of sleep mode touch setting to be “auto” and “off.”
    Improved an issue where the device could report 0 swimming distance (some cases of this bug are still possible, we are continuing to work on this issue and aim to have it completely resolved soon.)
    Fixed issue with Connect IQ ActivityInfo::distanceToDestination.
    Fixed issue with saved location icon.
    Fixed issues with calendar widget glance.
    Fixed inability to access controls menu when in critically low battery mode.
    Fixed issue with minimum value on Intensity Minutes graph.
    Fixed issue where timer would be allowed to start when in a map activity and doing an altitude calibration.
    Fixed potential issue where Main Menu could not be opened.
    Fixed UI issues on Garmin Pay wallet page.
    Fixed missing 'sync complete' message after download a Connect IQ app via Wi-Fi through the Connect IQ Store app on device.
    Fixed potential issue where a user could get stuck in the lap banner.
    Fixed issue where device could be unlocked by any key after having been locked via hot key.
    Fixed many translations and localization issues.
    Fixed Nautical Speed setting in windsurf activity.
    Fixed issues with watch face race predictor data field.
    Fixed issue where ski maps could show wrong positions.
    Fixed issue where the music widget wouldn’t always time out.
    Fixed issue where activity summary would display incorrect information for multisport activities.
    Fixed potential shutdown when saving an activity and using a CIQ data field.
    Fixed issue where wrist gestures would not work when a power mode is enabled.
    Fixed potential map coloring issues with certain maps.
    Fixed missing course line on map when racing an activity.
    Fixed issue with touchscreen disabled during data screen previews.
    Fixed potential issue with sending/receiving InReach messages.
    Fixed potential InReach remote issue where message would contain bad characters.
    Fixed issue where turning off system vibrations would also turn off haptic vibrations.
    Various other bug fixes and improvements.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak reset do továrního nepomohl, pořád se disk jen na chvíli objeví a pak až do odpojení zamrzne.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BATY: Ještě jsem chtěl vytáhnou seznam sportů, appek, etc - ale je to na seznamu, jestli je to chyba filesystému, formát by mohl pomoci.

Jestli něco s kontaktem, tak kdoví…
    BATY
    BATY --- ---
    NAVARA: A co ti brání zkusit ten hard reset do továrního nastavení, když už jsi na sedmičkách?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pořídil jsem Fenix 7, tak připravuji staré Fenix 5 na aukro, baterku změřenou mám, knoflíky trochu zadrhávají, sklo bez škrábance, pouzdro a pásek právě naopak :), ale nedaří se mi je stabilně připojit k PC na Garmin Express.

Při připojení k win10 s nainstalovaným Expressem to dingne jednou s nalezeným USB zařízením, chvíli poté podruhé a pak se ukáže i napamovaný disk (5+ už mají MTP, původní 5 ne).
    A tím to končí - pokud se pokusím podívat na obsah disku, tak se mi ukáže očekávaná struktura, ale už se nedostanu do podadresářů.
    Express začne synchronizovat, ale nedokončí - zůstane to zaseklé kdesi na cestě až dokud ty hodinky fyzicky neodpojím. Většinou už je ani nerozpozná jako připojené.

Resetovat do továrního jsem to ještě nezkoušel.
    Kontakty jsem vyčistil jak mechanicky, tak contactolem, chová se to stejně ať použiji původní kabel nebo nový co jsem dostal k těm sedmičkám.
    Nabíjení funguje spolehlivě i přes ten starý kabel - problém je datová komunikace.
    Sedmičky se mi synchronizují a spravují aplikace naprosto bez problému, stejně jako to dříve dělaly ty pětky.

Co s tím?
    JUDE
    JUDE --- ---
    BATY: díky
    BATY
    BATY --- ---
    JUDE: Když máš aktivní aktivitu, tak podržíš tlačítko back-lap. A seš venku z aktivity. Můžeš si dělat co chceš a pak se do aktivity dostaneš zpět tlačítkem vpravo nahoře, kterým se aktivita spouští.
    JUDE
    JUDE --- ---
    BATY: dobře tak jak to udělat?
    BATY
    BATY --- ---
    JUDE: No jasně.
    JUDE
    JUDE --- ---
    nevím jestli už bylo na nástěnku jsem se díval ale je možné switchnout se ven z probíhající aktivity na garminech pustit si tam něco jineho (časovač, stopky) a pak se zase do te aktivity vrátit? Garmin fenix
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: To přední světlo UT 800 jsem teda taky reklamoval, ale to jsem si zničil sám, takže to nepočítám :o) viz [BATY @ GPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další]
    BATY
    BATY --- ---
    Tak to máte asi nějakou smůlu nebo co...

Já jsem měl už hodně věci od Garminu:
    Edge 500, 520, 530
    Garmin Swim
    Radar
    UT 800 přední světlo
    Fenix3, Fenix6
    Garmin Junior v3
    Garmin Vivoactive 3
    Garmin Vívomove 3 Style (reklamace)

a nic z toho jsem nikdy nemusel reklamovat, kromě manželky Garmin Vívomove 3 Style, kde se posral displej...

BTW ty Fenix3 pořád mám, ty jsou nesmrtelný...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Moje zkušenosti jsou veskrze dobré (zatím):
    Garmin Edge 500 - zakoupen 2011, chodil bez problému do 2019 (s dvojí výměnou baterie a jednou výměnou toho gumového pruhu s tlačítky), nakroutil cca 70 tisíc
    Garmin Edge 530 - zakoupen 2019, v provozu, natočeno cca 25 tisíc
    Garmin Forerunner 35 - zakoupen 2016, v provozu dodnes, denně
    Garmin Fenix 6 - koupil jsem před měsícem na ebay, tak uvidíme
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    No, kdyz to shrnu a vemu kolem a kolem, tak mate pravdu, ze ta vymena a nebo obecne reklamace je u Garminu celkem casta. Fenix 3 mi vydrzely asi 4 roky bez problemu... na tomto zaklade jsem koupil Tactix a po roce vymena.
    Mel jsem moto navigaci Zumo 395 a po case zacalo vypadavat dobijeni a pak se posral i displej. Bylo to po zaruce, takze nakup novy. Ted mam Garmin XT...
    Co jim musim uznat, tak na to kolik veci se sere, tak furt by me nenapadlo koupit neco jinyho. Maj dobrej zmaklej marketing...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam