• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    JOPS: Mě je to u aktivity v podstatě šumák, co to ukazuje, raděj si užívám samotnou aktivitu, než abych čučela do hodinek. To mi stačí si pak prohlídnout v aplikaci, jak jsem si vedla. :-D
    JOPS
    JOPS --- ---
    HAJOUNEK: Garminy ted nemam na sobe, ale ty si muzes vybrat u kazde aktivity, co chces zobrazovat za udaje. Teda ted si nejsem jistej, zda jsem to nenastavoval pouze u Garmin Edge (tachac), ale jsem presvedcen, ze to jde nastavit i v hodinkach
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    Zdravím, dotaz (garmin instinct 2 solar)

Vím, jak si přidat aplikace(běh, cyklistika apod), co mám v garmin connect. Ale nevím, jak si přidat aplikaci, co jsem si stáhl na IQ. Stáhl jsem si jumps(jumping rope), mám ji nainstalovanou, ale nezobrazuje se mi v aplikacích, který si můžu do hodinek přidat. Jak mám postupovat? Díky.
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    M1SHA: A co máš za aplikaci a jaké hodinky? Moje Garminy během aktivity nejsou moc sdílný, ale v aplikaci po ukončení aktivity je pak zahrnutý všechno možný od tepovky, přes tempo, a to jak průměrný tak min a max, v jednotlivých intervalech, nastoupaný metry, dechová frekvence, využití kyslíku, průměrný počet kroků za minutu a všelijaký jiný chujoviny..
    PULKA
    PULKA --- ---
    STEMBUS: Nemuzes mne prosim navest kde? Mam trochu tuseni, ze to na iOS nefunguje nebo je to fakt dobre schovany
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    PULKA: Co za notifikace se ti v hodinkach zobrazí a co ne si nastavujes v suunto app v telefonu 😉 a muzes povolit/zakazat kazdou app zvlast... Ale je to tam trosku schovany no 😉
    PULKA
    PULKA --- ---
    HELVETE: Tak nakonec díky za nasměrování! Nakonec jsem koupila rozbalený Suunto Peak 9 Pro v titanu a zatím jsem spokojená. Na ruce vypadají dobře - kovová luneta, žádný plast, hezky sedí, nejsou vysoký, i s košilí vypadaj docela pěkně. Možná k nim ještě zkusím koženej pásek a myslím, že OK. Za ty roky se to po stránce ovládání od Ambit 3 Vertical posunulo, sice nejsou tak rychlý jako Garmin, ale nesnesitelně pomalý nejsou, tlačítka a jasná funkcionalita taky dobrý. Aplikace je i bez webovýho rozhraní hezká, stejně to člověk leje do Stravy. Výdrž mi přijde fenomenální - za den i s nějakým GPS ubere tak 2-5 %. Trochu škoda je, že nemají NFC, lepší nastavení notifikací (nemůžeš si určit, co projde z mobilu na hodinky), ale jinak asi OK. Kalendář a podobný věci až tak nevidí. Displej není nic moc, ale vidět je na něj dobře a asi to stačí. GPS bere hned, přesností je to někde úplně jinde než Vivoactive 3/4s nebo Apple watch, i když nemají multiband.

Vyzkoušela jsem všechny možný Garminy - buď byly obří/masivní/hrozně sportovní, nebo extra plastový což se mi taky úplně k běžnému životu nehodí a nakonec ty ručičkový neměly pro mně smysl - levný ve verzi sport, jsou takový plasťáčci, dražší jsou větší a nepřišlo mi to úplně ono a Lux byly už hodně drahý a starý.

Tady ještě fotka, zápěstí obvod 13,5 cm.

M1SHA
    M1SHA --- ---
    Děkuju za postřehy. Tady bylo nějakých 1800 m převýšení a to už mi celkem zajímavý přijde, rozhodně víc než kalorie :) Stravu nepoužívám, nicméně nastoupaný metry místo tempa mi taky nepřijde jako něco, co bych ocenila. Určitě by bylo fajn, aby si člověk v aplikaci (jakýkoli) nastavil sám, co je pro něj důležitý sledovat. Třeba se někdy dočkáme..
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    BATY: myslim, ze je to od urcityho pomeru vzdalenost/vyskovy metry. odhaduju ten prah na cca 20-30m/km a vic, kdy to z toho dela “beh v kopcich” a pak Strava misto tempa ukazuje nastoupany metry…
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    BATY: Jj, automaticky to rozpozná čím byl ten run zajímavej a to ti tam zobrazí. Takže pokud to nemělo moc převýšení, tak se tam převýšení neukáže. Aspoň takovou mám zkušenost.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Nebo možná je to u chůze, abych nekecal...
    BATY
    BATY --- ---
    M1SHA: To asi nejde, všechno ostatní je dostupné až na druhé záložce Stats...

Ale jsem si všiml, že Strava třeba v takovémto prvním náhledu ukazuje počet kroků, když běžím po rovině a když je trasa kopcovitější, tak ukazuje nastoupané metry. Asi tam mají nějakou chytrost, která hádá, co pro tebe na dané aktivitě bude zajímavější vidět... Ale taky tam nejde nastavit na pevno co ty chceš...
    M1SHA
    M1SHA --- ---
    Mám na mysli toto

M1SHA
    M1SHA --- ---
    Chci se zeptat, když se dívám na skončenou aktivitu v aplikaci, jsou tam tyto údaje - vzdálenost, průměrný tep, průměrné tempo, čas a kalorie... jde to nějak změnit? Kalorie mě nezajímají a ráda bych tam viděla celkový výstup. V connectu jsou zase trochu jiné údaje, ale tam já se dívám minimálně...
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    SAKALICEK: Jo jsou, jako sync do Garmin Connectu trva snad 5min...
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    BATY: Asi si pojem malý, vykládáme každej jinak ;-)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    PULKA: FR265S, FENIX 7S nebo i novější Pro
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: A to je kost a kůže...

BATY
    BATY --- ---
    PULKA: Manželka to takhle používá. Do práce nosí ručickové vivomove Style a když jde běhat, tak ty vivoactive 3 s GPS nebo co to je ;)

Teď jsou nové, vivomove Trend. To plánuji k Vánocům...
    BATY
    BATY --- ---
    HAJOUNEK: Jsou malý, má je můj 9 letý syn ;) Rád bych viděl tu tvojí ruku s hodinkama teda :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam