Tak jako reklamovat ze 4 hodinek 4, to je slušná smůla, to jo. Já například mám taky čtvrté Fenixy/Epixy a nikdy jsem je reklamovat nemusel. Fenix3 ještě mám a pořád fungují a i baterka drží.
Jinak, to že jsou plná fóra toho, že někdo má problém s Garminy možná bude tím, že je používá daleko více lidí než konkurenční značky a tak je jich logicky mezi lidma hodně a tak více lidí sdílí svoje zkušenosti / problémy na netu. Naproti tomu, když má někdo Suunto nebo Polar, který mají daleko menší podíl na trhu, tak asi těch lidí co budou někam na forum psát problémy bude řádově míň. Tzn., nehodnotil bych v tomto případě kvalitu výrobku podle toho, kolik negativního se o něm píše na netu.
Další věc je, že lidi na net jdou většinou něco psát, až když něco nefunguje. Většinou nejdete na reddit zakládat novej topic ve smyslu "Mám šesté hodinky řady Garmin Fenix a ještě jsem ani jedny nemusel reklamovat". Tzn. jsou tam z 90% jen ty negativní věci.
Soused je například fanboy Polaru, asi jako já garminu. A nechce nikdy o ničem slyšet, když to nevyznívá ve prospěch Polaru :) Pak mi stačí se podívat, jak vypadá jeho GPS a taky můžu říct, že Polar (druhý) bych si nikdy nekoupil. Přikládám obrázky pro srovnání. A ne, není to jedna náhodná aktivita, která takhle vypadá, vypadá takhle každá. Tak hlavně, že je spokojený :)